Hétfő reggeli zeneajánló

Blogs » Blog - Seth » Hétfő reggeli zeneajánló
Seth (37)
Fetisist
Male, Hetero
  • Has photo 
  • Has a self picture 
  • Has blog 
02. 22. 06:09 | Appeared: 110x
Hétindító írás gyanánt megosztom veletek egy zenei kedvencemet, amit egyfelől talán kevésbé ismertek, másfelől igazi kincs a maga nemében.

Nine Inch Nails - Right Where It Belongs

Trent Reznor együttese az industrial metal- műfaj egyik állócsillaga. Folyamatosan képes megújulni, és minden albumuknak más a hangzásvilága, bár a mondanivaló mindig velőt rázóan őszinte és érett. Ez a némileg alulértékelt dal a kedvencem tőlük, és azok a pillanatok a szám vége felé, amikor kitisztul a hangzás és alákeverik a tömeg zaját...a hátam borsódzik tőle minden egyes alkalommal, amikor meghallgatom. Ajánlott jó körülmények között, egy minőségibb fejhallgatóval (is) meghallgatni. Kicsit sajnálom, hogy a Mortiis-al és a Combichristtel ellentétben Reznorékat nem láttam/hallottam élőben. Ez a konkrét cím (az én értelmezésemben) az introvertált ember elméjéről szól. Arról, ahogy a saját tudatunk által létrehozott, képzelt világban töltjük az életünket, mert tartunk attól, hogy a realitás szemüvegén át nézzünk magunkra és az életünkre. Én nem sorolom magamat ebbe a kategóriába, de a maga, némileg depresszív hangulatával és a szövegével is rátapint a lényegre.

Ha valakit megfog ez a dal, akkor ajánlom még a NIN-től a The Day the World Went Away című számot is. És ha már NIN, akkor említést teszek a Hurt című alkotásukról is, amit aztán Johhny Cash tett igazán naggyá a saját feldolgozásában, amiről Reznor elismerése jeleként azt nyilatkozta, hogy "ez a dal többé már nem az enyém".

Comments (0)

The comments are only available after login.