A tyúkok és a patriarchátus viszonyáról

Blogs » Blog - RisleyAddix » A tyúkok és a patriarchátus viszonyáról
2023. 05. 25. 18:18 | Appeared: 317x
Aki ismer, esetleg járt már nálunk az tudja, hogy évek óta tartok tyúkokat. Jelenleg 40+ főt számlál az állományom. Miért fontos ez? Van aki számára ez közömbös, van aki pozitívan áll hozzá, és van, aki egyenesen kiakad tőle.

Ha pedig már a tyúktartás gondot okoz (van olyan ismerősöm, akinek minden kakasát le kellett vágnia Nagykovácsiban, ami kvázi egy falu, a szomszédok miatt..), akkor hogyan lehetne komolyabb témákról kulturáltan eszmét cserélni?

Volt már aki úgy értelmezte mikor a tyúkokról írtam, hogy a nőkre utalok. Megsúgom: nekem a tyúk, az tyúkot, baromfit, tikot, csirkét jelent. Ennyit nem többet, nem mást.

De ha már a tyúk mint téma többek számára megosztó, vagy épp sértő ha szomszéd tyúkot tart, úgy hogyan lehetne például egy olyan komoly témáról, mint a patriarchális társadalom, a feminizmus és a BDSM kapcsolatáról, vitát folytatni?

Sokkal inkább vitatkozom arról, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Erről határozott álláspontom van. Persze jobb lenne, ha lényegi kérdésekről is lehetne emberi hangnemben beszélgetni.

De amíg van elég tojás és kakas* a háznál addig kit érdekel a patriarchátus tojáshéjának helyzete?

* A kakastartás kérdése itthon és külföldön is sok port kavar, pedig kakasok nélkül nincsenek kiscsibék, se bundás kenyér, se chicken nuggets se tojásos fasírt:

https://hu.euronews.com/2019/09/05/pert-nyert-a-gall-kakas-maurice-megis-kukorekolhat

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.