Repüljünk? Naná!

Blogs » Blog - Zeller » Repüljünk? Naná!
Zeller - Master Budapest
Deleted user
2018. 03. 27. 07:45 | Appeared: 1076x
Jó ideje nem voltam itt és a reggelt a blogok olvasásával kezdtem.
Meglepett ez az új téma, vagy nem sűrűn kibeszélt dolog. Valaki azt mondta nekem egyszer, hogy azok, akik fogékonyak a BDSM négybetűs világa iránt, javarészt jóval intelligensebbek és nyitottak más, mondjuk úgy „konzervatív” elveket vallóknál.
Még is azt olvasom hogy sokakat megakaszt a „nyitott kapcsolat” mint ilyen. Engem nem akaszt meg. Nincs olyan mint hogy nyitott kapcsolat. Kapcsolat van, bizalom van. Ez utóbbi, a kölcsönös bizalom az, ami összetartja az embereket, a párokat. Ameddig bíznak egymásban. Lehet hogy van akit a párjával a társadalomból sugallt normák tartanak össze, másokat a megszokás. Egy igazi párt pedig a bizalom. A bizalom léte viszont mindig magában hordoz egyfajta korlátot is, ami nem azért létezik hogy a másik oldal szárnyalását vagy épp vágyait kordába tartsa, hanem azért hogy tudjuk mi az a határ, ami belefér eme felépített bizalom megtartásába.
Egy kicsit hülye a példa de olyan ez az egész mint egy gyönyörű ragadozó madarat tartani. Lehet mutogatni, akkor erre az a megoldás, hogy tegyük ketrecbe. Látható lesz, megcsodálható de csak egy szépség lesz, ami képtelen szárnyalni, maximum megmutatja magát. Lehet bőrszíjon tartani és eltakarni a szemét, hogy ne lássa mi van körülötte. Látszólag szabad, hisz nincs kalitka. De ha ezt a madarat nagy figyelemmel megismered, tudod a szokásait, óvod és félted, a bizalmát elnyered, nem kell rá kámzsa, nem kell bőrszíj a lábára és nem kell a kalitka. Ott lesz veled, ki fogja tárni a szárnyait, repülni fog, sőt vadászni is akár, de mindig vissza fog térni hozzád. Mert megbíztál benne.
Nos: ezért baromság részemről ez a „nyitott házasság/kapcsolat” dolog.

Bizalom van. A többi társadalmi kamu. Ahogy lehet itt bárki bármennyire is domináns, mester vagy nevezze magát bárminek: semmit se fog kapni a nőtől, ha az nem bízik meg benne.

Comments (5)


#281418 | 2018. 03. 27. 21:05
ezek talán nem is megvalósíthatatlanok...
azonban fenntartani 1 évig, 2 évig nem ugyanaz, mint 10 vagy 20 évig
10-20 évig való elfojtás/lemondás mit eredményez?
vagy 10-20 évnyi nagyon enyhe fájdalom?
és 10-20 év múlva egyik fél sem ugyanaz.... ha kezdetben volt is megismerés/megfelelés/harmónia, egymás felé közeledve változtak, vagy inkább eltávolító a változás?
és ha pályájuk a szorosan, nagyon szorosan egymás mellett haladótól csak kicsit tér el... mondjuk 1 mm-nyire...és csak 1 km-t tegyenek meg naponta (az igen lassú, ugye?).. hova jutnak x év múlva?

ha egyszer nem tértem vissza/nem tértek hozzám vissza, attól félhetek, hogy megtörténik máskor is
legyenek bár a tényezők mind mások
Deleted user
#281347 | 2018. 03. 27. 10:11
... fel nem tett kérdésekre a válasz? :)

- Hogy miért nem így működik? És hogy másnál miért nem? Talán mert nincs meg a két oldal közt a kölcsönös bizalom. Nem is ismerik a másikat, csak egymás mellett vannak. Nem élnek.
- Ha te egyedül akarsz repülni repülj. Mivel akarsz, ezt meg fogod tenni a párod nélkül is. Ha ő ezt elfogadja, biztos repkedhetsz is, viszont ha tudod hogy neki ez valahol fáj...akkor is kell a szárnyalás? Nem érdemes ilyenkor visszafogni azt a bizonyos repülést? :)
- Félelem a nem visszatéréstől? Ha nem tértél vissza akkor már úgy is mindegy. Nem?

Általános a válasz is. Nem csak a kérdés! :)
#281342 | 2018. 03. 27. 09:00
Szimpi. Mind a harom.

Miert nem mukodik igy? Ill. ahol nem mukodik igy, miert nem?
(Nem tudom, kinek teszem fel a kerdest. Az is lehet, magamnak.)

Mert pl. nekem vagyam van egyedul is repulni. Nem, nem azert, mert a masik nem eleg, a masik (ill. a kapcsolat) nem az "igazi". Hanem en vagyok olyan, aki egyutt is, kulon is.

Felelem... ha egyszer mar nem tert vissza/nem tertem vissza, nehezebb nem felni a vissza nem terestol. Ha ketszer, haromszor, tobbszor... nehez...
(Persze az en itt mindvegig altalanos alany.)
Aranyliliom Deleted user
#281341 | 2018. 03. 27. 08:47
Aki repülhet, az nem indul el a világba, hanem azt mondja: megyünk?

Félelem mindenkiben van, de nem attól hogy nem tér vissza, hanem hogy épségben van-e, és hogy így térjen vissza.

De hidd el: sose az szökik, aki repülhet.
#281340 | 2018. 03. 27. 08:40
Ha tudod, hogy ugyis visszater hozzad, nem szamit, hova, miert es milyen messzire repul?

Esetleg csak a felelem, hogy nem ter vissza, epitene falakat?