"Hol kezdődik a..." 4. (Kereskedés)

Blogs » Blog - Wish » "Hol kezdődik a..." 4. (Kereskedés)
Wish (38)
Switch
Male, Hetero
  • Has public albums 
  • Has blog 
Entries filtered by time 2019. 07. (3)
2019. 06. (1)
2019. 07. 08. 15:30 | Appeared: 1185x
Keywords: BDSM
Hol kezdődik a kereskedés?

Ez a bejegyzés azért született, mert az első fejezetben Hurr kommentje kapcsán ígéretet tettem, hogy később bővebben válaszolok. Az előzményeket ott olvashatók.


A komment így hangzik:
- "..ahol a kereslet megtalálja a kínálatot". azaz amikor megtalálja a zsák a foltját. ez se jó?! kereskedünk? tényleg, mi a baj ezzel? -


Na jó, de válasszunk külön két dolgot! Az egy dolog, amikor ismerkedünk, és találunk. Az pedig egy másik dolog, amikor a saját magunk elől is rejtett okokból született vágyaink kiélésére (már ha kiélhető egyáltalán) keresünk "lehetőséget", és találunk.

Amikor egy nárcisztikus, irányításmániás férfi, és egy egész életében elnyomott, és megszégyenített lány "egymásra lel" nevezhető úgy, hogy megtalálta a zsák a foltját? Ez a helyes kifejezés a szituációt illetően? Végül is lehet így is gondolni a dologra.

Csak itt nem arról van szó, hogy hogy mindketten keresnek valamit, amit a másikban leltek meg, hanem arról van szó, hogy mindkettőjükben van valami amihez ragaszkodnak, méghozzá úgy hogy nem is tudnak róla. Ergó szabadulni sem tudnak tőle, hiszen egyik sem tudja, hogy milyen nem olyannak lenni.

De ugye világos, hogy az "olyannak levés", itt nem egy vágy, hanem egy betegség, vagy egy eltemetett trauma.

Feltehető a kérdés, hogy de ha boldog tőle, akkor mi a baj?

Nos, amikor az ember egy olyan lánnyal beszélget aki egy ilyen kapcsolatban él, és elmeséli, hogy milyen boldog, akkor az igazság nem az ajkain jön ki verbálisan, hanem a testbeszédén, és a tekintetén. És ha direktben felteszi neki az ember az oly egyszerű kérdést, hogy boldog vagy-e, akkor a "válasz" megint magáért beszél.

Kereskedés alatt pedig nem az összeillőség kerül vád alá. Hanem az ok-okozatiság. Érts: Azért kell nekem a kapcsolat, hogy kiéljem a vágyaimat? És ha igen?

Nos ha igen, azzal sincs baj, nem fog elnyelni senkit a föld, csak nem árt, ha tisztában van azzal az ember, hogy mit, miért, mikor, és hogyan csinál.

Ugye nagyon nem mindegy, hogy valaki úszkál a folyóban, vagy sodorja az ár..!

( Remélem így tisztább, hogy mire gondoltam. )

Kérdések megszokásból:

Hölgyek, akik rengeteg levelet kaptok, és akik csak kevesebbet! Hogy érzitek, a levelek tulajdonosaiban általában milyen motiváció dominál? A személyetek megismerése, vagy a vágyaik beteljesülésére egy potenciális lehetőség?

Nyilván való, hogy sok esetben létezhet a kettő egymás mellett, de nem látjátok, hogy általában el van tolódva az arány?

Comments (2)


Deleted user
#339369 | 2019. 07. 08. 17:12
De látjuk, hogy el van tólva az arány,de vannak kivètelek.. Nem lehet ilyen formában általánosítani szerintem.Vannak akik az emberre is kíváncsiak,ès nagyon jól el lehet velük beszèlgetni,mèg ha tovább nem is jutunk,igaz ezek a ritkábbak.;)
Deleted user
#339367 | 2019. 07. 08. 16:09
De, látjuk, potenciális lehetőségek vagyunk konkrét vágyak megvalósításához. Nem vagyok itt rég, és nem is kapok rengeteg levelet, de akik írtak, azok elég egyértelműen nem voltak kíváncsiak rám. Egyszerűen nem kérdeznek. Én kérdezek, ők válaszolnak. Aztán újra, amíg meg nem unom.