Mire jó a BDSM: Szadizmus.

Blogs » Blog - Subra2 » Mire jó a BDSM: Szadizmus.
2023. 10. 16. 13:43 | Appeared: 455x
Erről a témáról már sokadszorra írom le ugyanazt.
Az emberi nem lelkisége és szellemisége a világrajövetele óta rendelkezik szadizmussal.
Ez a legeslegeslegellentmondásossabbossan része valaminek ami amúgy teljesen jó akar lenni, legalább is ha egészséges akkor jó dolgokra törekszik és jó tetteket, jó dolgokat, jó jövőképet próbál tenni, kialakítani. Ez nem megy könnyen. A pikantériája a dolognak az, hogy nem csak az étkezésbe a munkába a földművelésbe a művészetben tud kifejeződésre jutni hanem szexuális területen.
Mindig mondtam és a sorozat első részeiben egy mondatban megemlítettem, hogy aki annyira kattant, hogy extrém kínzásra vágyik annak az is ugyanolyan kattant a párja aki ezt bevállalja. És a kettő kiegészíti egymást, és látszólag működik de valójában a dohányzáshoz hasonlóan lelkileg kinyírják egymást mint a dohányfüst a tüdőt. Vannak ilyen csendes gyilkosok. A szadizmus mint a prostitúció ideig-óráig örömöt ad de többet rombol hosszútávon mint az összes jó amit adott. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi végre is van az embernek egy ilyen része és miért tud kijönni belőle akár szexuális területen. A korábbi részben már érintettem a témát a birtoklással, területi dominanciával kapcsolatban. Az erőszak pozitív hatásainál is komolyabban szó lett róla ejtve. Ám egy rövidke fejezetet megér ennek a két témának az egyik olyan része ami a köztudat és a többségi emberi társadalom számára olyan téma amit hallani sem szeretne, hogy jóemberként gondolhasson saját magára vagy mert olyan nevelést kapott, hogy a jóról vannak elképzelései amiből kirekeszt másoknak való fájdalom okozására irányuló tevékenységeket. Tehát az egyik egy prűd hozzá állás is lehet vagy egy eltorzult képmutatás ami horrorisztikus dolgokat takar. De a többségi társadalom számára valóban az a természetes, hogy az embertársainak nem okoz fájdalmat és nem okoz sérülést. Jómagam tapasztaltam, hogy egy kemény, elragadtatott és vad együttlét után szétkarmolva és harapva, itt ott kék és zöld foltosan ébredek. Nem mindig de aki nem éri el nálam ezt a szintet és nem dobja le a társadalmi elvárások szerinti csendes, romantikus együttlétek vezérműszíjat és nem kezd ész nélkül pörögni, az a lájtos kategória. De ebből a fajtából is tudok olyan eseteket mondani amikor mindent megtennék azért hogy az enyém legyen az a lány.



Három olyan esetet vázolnék most fel ami a szadizmusra vonatkozik mielőtt elmondanám a jó részt.
Pontosabban a harmadik maga a jó rész.
Az elsőt már korábban leírtam, de most elmondom a szadizmusra kiélezve. A depresszió mellett a szadizmus a második legveszélyesebb mentális állapot. A szadista mindig meg tudja indokolni, hogy amit tesz az tulajdonképpen csak igazság szolgáltatás és igazságos bánásmód. Ezért a legkegyetlenebb bánásmód szerint akár apró akár nagy csonkításokat is véghez vihet a szadista az áldozatán. A gyerekek igazából nem ismerik ezeknek a határait. Nem egyszer fordult elő velem, hogy, amikor iskolába vittem a gyereket, hogy bekísértem az osztályteremig amíg még elsős volt és a cipőváltásig beszélgettünk és elmondtam, hogy mikor fogok érte jönni, miközben már kapta is az osztálytársától az üdvözlést.
Amíg a cipős szekrénynél a fiam a váltócipő kényelmére váltotta a sárdagasztó minicsizmát addig a kis ördögfióka nekifutott a padsorok között és két lábbal, három méterről ugorva landolt a gyerek hátán aki ettől úgy fejelte meg a padlót, hogy felforrt bennem a düh.
A még ott teszetoszáskodó anyukáját megszólítottam és megkérdeztem tőle, hogy ezt látta-e és mit szól hozzá.
Természetesen nem látta így nem tud mit hozzátenni a dologhoz. Én persze megkértem, hogy csináljon valamit a hülye gyerekkel mert ha én kezdek el csinálni akkor évekig fog pereskedni a gyámüggyel mire visszakapja őt. Ez persze a gyerekkorban is a felszínre törő birtoklás és uralkodási vágy egy eltorzult változata. Nem a szadizmus tesz valakit falkavezérré általában hanem az a jövőkép és akár radikális tett láncolat aminek a végén eredmények is látszanak. Sokszor ilyen embereknek rengeteg üldözője van kezdetben. De miután van néhány vitathatatlan eredménye az üldözői elkezdik követni, sőt segíteni. Tehát nem a börtön banda önvédelmi szervezetének modellje a sikeres vagy azok akik a mindenkit elnyomó és tettlegességbe forduló szadizmusával terrorizálják a környezetüket, hanem akik meg tudják szervezni a környezetüket és élhetővé, biztonságossá, működőképessé tudják tenni. Délutánra a tisztelt anyuka nekem jött, hogy a fiam megverte az ő fiát. De kiderült, hogy az izgága mártírkát többen is megverték és a magaviselete miatt aznap intőt is kapott. Hamar leszereltem a csajt, de azért néztünk a gyereknek egy másik iskolát. Különösen sürgető volt a dolog miután a helyi maffiacsalád kék fényben is gyakran szereplő apukájának kicsi fiát is becsicskáztatta. Apuci azóta lassan már szabadul. Nem ezen ügy végkimenetele miatt hanem más elkövetett brutális bűnök miatt. Ilyen ez a bandázás. A konkurencia úgy be tud kavarni, hogy "véletlenül" belebotlik a nyomozóhatóság, ebbe-abba.
Ebben az esetben a gyerek nem volt a szavak embere. Valószínűleg otthon sem a Petőfi összes esténkénti hallgatásán vagy felolvasásán szocializálódott a család. Ez az amikor a szadizmus feltör és csak cselekedni akar. Indokok nincsenek vagy ha vannak nincsenek összefüggésben a kapott feszültség és a levezetés tárgya között.

Abban az esetben amikor pedig a szadizmus nem tettleg hanem verbálisan történik, nem a testnek való fájdalom okozás a cél. A vágy ami a verbális szadizmust okozza lehet ugyanaz mint a tettlegességé, de valamilyen indok miatt a tettlegességig nem jut el.
Ez már az alattomosság kategóriája. Manipulatív emberek alkalmazzák akiknél a tettlegesség akár gyávaság akár rosszindulat miatt, vagy a háttérben való manipulálás alkalmazása miatt nem jön alkalmazható eszközként szóba. Szóval egy kis olyasféle romlottságról van szó ami ugyanúgy ki akarja a másikat csinálni mint az aki rögtön tettlegességet alkalmaz, csak szeret kicsit sakkozni, és csalni a játékban és szeret másokkal proxizni vagyok feszültséget indukál két olyan ember között akik esetleg fennálló feszültségben vannak egymás közt de kiépítették a válaszfalakat amiket nem lépnek át. Ezt szereti leromboltatni velük és egymásnak ugrasztani őket.
A legokosabb az ilyen ismerősöktől minél hamarabb megszabadulni, kiiktatni az életünkből és felszámolni mindenféle kapcsolatot amin keresztül elérhet.
Néhány ilyen embernek töröltem a profilját a közösségi oldalakon vagy rávettem őket, hogy igazságos dolog lenne ha ők törölnének engem és micsoda büntetés lenne számomra. Szerencsére működik feléjük ugyanaz a kapcsolat kezelési technika amit ők szeretnek alkalmazni mások felé.
Hiszen hisznek a saját módszerükben. Nem szeretem a játszmázód szadistákat mert nagyon kellemetlenül perverz világlátásuk van míg egy másik területen önmérsékletre képtelen ember tud akár kellemes társaság is lenni. Sokszor azok akik a verbális szadizmushoz jobban értenek dominánsnak csapnivalóak, mivel van bennük egy gát ami a tettlegességet valamiért fékezi vagy elfolytja. Viszont a mocskos beszédek területén képesek olyan kést forgatni a másik ember szívében, hogy a lelkét is darált hússá pépesítik amitől képtelen egy további egészséges életvitel folytatására is.
A minap (Ez a szó mit jelenthet?) a buszról láttam a sarki zöldségesnél, hogyan szállnak le az emberek és indulnak a buszmegállóból haza.Egy feltűnően vékony és magas sportöltönyös pasi is köztük volt. A ruházata messze elegánsabb volt bárki másénál, még azoknak a fiataloknak a ruházatánál is akik tokától bokáig adidasban feszítettek az iskolatáskájukkal. Összenéztünk a zöldségessel ahogy elment mellettünk és nevetni kezdtünk. Ugyanis egy barna bőr válltáska volt átvetve rajta ami az öltönyéhez passzoló semleges barna színben egészítette ki a mélybarna sportöltönyt. Az öltönynek a tarisznyaszíj, valami éktelenül rosszul álló szereplője. Nemhogy elegáns lenne de a viselőjét és a ruházatát nagyon nevetségessé tudja tenni.A ruházat amit viselünk a közhiedelemmel ellentétben nem magán ügy hanem közügy. Otthon magánügy de közbotrány okozás elkerülése érdekében jobb ha az ember egy fagyizóba nem pörköltszaftos asszonyverőben és klottgatyában megy el, vagy kéthetes szagos pólóban buszozik. Van üzenete ha valaki sportruházatot hord és van üzenete a farmernak is de a sportöltöny is igényes emberről árulkodik. Üzenete van a gumicsizmás, sáros gatyás kocsmába menős dresszingnek is és üzenete van a kinyúlt és helyenként szakadozott kötött pulcsinak is. Nem is beszélve a rocker bőrkabátról a punk frizuról és nem beszélve a pirszingek viseléséről sem. Aki tudja olvasni a dresszkódokat az bele lát mások életének olyan dolgaiba amit magától nem mondana el.
Régen voltak írás szakértők is akik az emberek kézírásából olyan következtetéseket tudtak levonni ami egy bírósági eljárásnál segítette a perben az ügyvédeket vagy a rendőrséget a nyomozásban. Ma már csak Mailek és SMS-ek állnak a rendelkezésre és ma már mesterséges intelligencia elemzi az írót. De az öltözködés még mindig beszédes, majdnem olyan jól mint a szóhasználat. A férfi groteszk megjelenéséről a zöldséges csak egy összefoglaló szót tudott mondani. -"Mama kedvence."!
Jól megnéztem magam is. A negyvenes évei végén járó férfi arca sem férfiasságot, sem nyílt egyenességet nem mutatott. A zárt száj, barázdált homlok, lenyalt hajviselet a szabadság, szabad gondolkodás egyetlen jelét sem mutatta.
Tényleg!
Mama kedvence megjelenés.
Kiütött a tömegből, de nem vonzó vagy értékes tartalmat mutató módon.
Abban a percben én is másként kezdtem látni. A feltűnően béna de eleganciára hajazó ruhaviselet a kimért és már-már robotikus mozgás, a kifejezés az arcán amiben nincs boldogság, vagy barátságos rész, a feladat centrikus viselkedés elütött a tömeg többi részétől akik ugyanazt csinálják mint ő csak több természetesség, több játékosság, vagy lendület volt bennük felfedezhető.
Azt a képletet állítottuk fel, hogy ez az ember valószínűleg egy mentálisan megroppantott, alárendelt életet élő ember. Siet haza a családjához ahol valami nőstény nyolcadik utas egész életében tojásokat hordat vele. Nevettünk egy nagyot de valóban azoknál láttam ilyen viselkedést akik valamilyen módon egy egészségtelen kontroll alatt álltak. Felszabadultak és humorosak is tudnak lenni ha a munkahelyükön pár órára kiszabadulnak a leuralt életükből ezért szeretik a munkájukat. Nem elhanyagoltak de az eltorzított lélek sebhedtsége kiül az arcukra a mozgásukra, az öltözködésükre. Így értettem azt ha valaki vasvillát döf át a másiknak a lelkén és a nyelével mozgatja őket a maga akarata szerint. Aki jól körülnéz a saját környezetében nem fog sokáig keresgélni hogy egy ilyen embert tudjon találni, aki a felesége vagy az anyukája akarata szerint él. Akkor megy boltba ha az mondja, akkor megy dolgozni ha az jónak látja, akkor csinál gyereket neki ha megengedi..... De közben nem ember hanem féreg, hímlény, szolga, állat, lábtörlő. A státusza soha nem megbecsült, csak halála után. A kínjai mindennaposak ha hibát követ el nem ússza meg a porig alázást.



De van a szadizmusnak a tettlegességhez köthető hasznos része is.
Nem megyek messzire a történelemben ezért. Az apáink az ellenséget simán kettévágták baltával ha jött rabolni vagy gyilkolni. Lelőtték a szarvast az erdőben és hazavitték elkészíteni pörköltnek.
Női oldalról ugyanez megvolt. Aki sajnálta megölni letollazni a libát és sápítozott a kibelezésén és feldarabolásán azt a férje úgy megkergette a vasvillával a falu főutcáján, hogy évekkel később is mondták róla a vénasszonyok a magukét. Ilyen, mostani életképtelen vegaterroristák akik undort keltő előadásokkal sokkolják a környezetüket, igen hamar más véleményre tértek volna ha egy háborúban elviszi az ellenséges hadsereg az összes élelmiszert ami a rendelkezésükre állt volna és éhezéssel kellett volna eltölteni fél évet amíg valami gyümölcs terem tavasszal vagy valami kenyérhez jutottak volna. Budapest a harcok során nagyon ki volt éheztetve a kereskedelem blokkolása miatt. Sem élelem sem üzenetek sem más nem mehetett be sem ki a Szovjet csapatok miatt. Az eredmény? Levágták a lovakat is és fejadagokat mértek ki a lakosságnak. Kegyetlen állapotok jó döntések. Sokan éhen vesztek volna ha ilyen elkényeztetett, zugpárizsizók tüntetni kezdtek volna az állatokkal való kegyetlen bánásmód miatt.
Miközben az emberek is úgy végezték mint a mészárszékre vitt ökrök. Hullottak a golyóktól a tüzérségi tűz miatt és a legyengült szervezetük sokszor egyszerű betegségeknek sem tudott ellenállni.
Olaszországban a macskákat is megették.
De mondok még egy hasznos szadizmust. És erről is írtam már korábban a BDSM szabályai közt egy másik témát követve de ezt érintve. Egy sebész, aki beavatkozik egy sérülés által okozott folyamatba amitől egy ember meg is halhatna. Eltávolít egy testbe került szilánkot. Levág egy ér elzáródott és már üszkösödni kezdő lábat. Kivág egy részt az ember vastag beléből ami perforált vagy rákos és oda nem illő anyagokat juttatna a testbe amitől az életfunkciók megzavarodnának és a szervek is felmondanák a szolgálatot.
Gyomor kell a vérhez, a test megnyitásához, az ottani dolgok elviseléséhez, a nyálkahártya helyes kezeléséhez és mi egyebek. Minden tiszteletem azoké az embereké akik ezt meg tudják csinálni. Le a kalappal. Amennyiben nincs valakinek az életében a személyiségében egy egészséges szadizmus vagy szándékosan elnyomja az elkezdi a másokban élő egészséges szadizmus miatt verbálisan szadizni az embertársait, azok tudnak kártékonyabbak lenni mint az egyszerű kisiklott életű alkoholisták akik dolgozni járnak, megisszák a magukét, rongyosak és várják a halált de nem bántanak senkit.


És mire is jó ez a szadizmus a BDSM világában?
Mindez az írásom szorosan kapcsolódik az előző kettőhöz és ez a kis rész egy olyan magatartás kiemelése ami a BDSM mozaik szóban egy fontos részt tölt ki.
Több kérdés fogalmazódik meg bennem, hiszen magam ritkán vagyok szadista. Távol áll tőlem a véresre korbácsolás, a mások tűkkel való szurkálása, a testrészek kínzása mivel az erőszakosabb fellépés áll közelebb hozzám sőt a hölgy partnereim ilyen féle viselkedése általában engem lenyűgöz. Aki pedig egy jó önvizsgálatot tart az fel tud fedezni saját magában olyan szadista gondolatokat amik miatt egy jó horror film érdekes élménnyé tud válni a számára. Vagy egy olyan szex jelenet ahol egy alárendelt személyt kínoznak és erőszakos büntetések alá vetnek. Vélemény ezekről az, hogy érdemes gyakorolnia magát aki ezt kedveli abban, hogy visszafogja magát és nem vért serkent a másikból, hiszen a sikeres ember ismérve az önkontroll. Akik szeretik az álmaikat megvalósítani de tudnak másoknak is teret engedni és nem földbe döngölni azt, a legnemesebb emberekké tudnak válni. A vágymegélés persze fontos. Elég komoly szadizmust vélnek bizonyos szabados elvek szerint élő emberek felfedezni olyan sportokban amikben megsérülhet az ellenfél. Eltörhet az orra, feldagadhat az arca. nyilván ez is szadizmus. De az ugyanolyan szadizmus, amikor azt mondja valaki, hogy ő akarta, meg is kapta. Az is szadizmus ha kirekesztünk olyan embereket akik például szeretik a boxot az emberségükből. Ilyen kirekesztők nagyon életszerű képeket tudnak a szavaikkal elénk vetíteni arról, hogyan törik el a szenvedő fél nyakcsigolyája vagy hogyan reped szét az arccsontja vagy miként törik ketté a lengőbordája és áll bele a beleibe.....stb.
A szadizmus egy olyan vadállat az ember énjében amit érdemes minden nap szelídíteni és hasznos feladatokat adni neki. Szánt szándékkal keresni azt a lehetőséget amikor mindenki más számára hasznos tud lenni. Azok akik olyan sportokat tudnak űzni amiben akár a másik ember kezét, lábát, vagy arcát is eltörhetik vagy kiüthetik mások fogát, azok akik a munkájukból adódóan le tudnak vágni egy állatot, hogy ehessenek mások, azok akik rákot, vérömlenyt testben maradt tárgyakat tudnak eltávolítani mások testéből vagy szerveket transzplantálnak tiszteletre méltó szadisták. Akik gyerekeket fejeznek le csak azért mert más népcsoporthoz tartoznak. vagy megölt nőkkel élőben közvetített szexuális aktust követnek el, már nem a tiszteletre méltó szadisták akik valami jót csinálnak. És ezek a hírek engem most így frissen nagyon lesokkoltak és felháborodtam rajta. és fontosnak tartom, hogy elmondjam hogy ez a forma szadizmus mindenképpen megfékezendő a többségi, normál társadalom részéről. Viszont az egymás között zajló szexuális tartalmú és bele egyezéses S/M együttlétek ha nem is tekintik normálisnak de még mindig jobb mint ilyen vágyaktól hajtva és kínlódva áldozatot keresni az éjszakában amik a bűnözési statisztikát növelik.
Érdemes az önkontrollt magunkban kialakítani és jobb ha nem megyünk el a határfeszegetős vér kiserkentő dolgokig, és jobb ja mások bőrét nem vagdossa az ember míg bizonyos akaratlan sérülések azért beleférnek az ilyen dolgokba. Érdemes nem elengedni a szadizmus pórázát önmagunkban és uralkodni a vágyainkon mint boldogtalanná lenni azon, hogy másokkal milyen dolgot teszünk meg amit ő is és én is megbánhatok. Mások teste és élete nem játék.
Bár felületes szemlélő számára a BDSM egymás testével való játszadozás de nagyon nem az. Nem csak azért mert egy rosszul végrehajtott szúrás, vágás, verés akár akaratlanul is halált okozhat, hanem mert olyan lelki sérültek továbbrongálásáról is szó lehet akik végül maguk is megölhetnek mást vagy önmaguknak okozhatnak halálos sérülést.Ritka ez a kimenetel de legalább 10 000 begyakorolt testi beavatkozásra van szüksége valakinek ahhoz, hogy a szadizmusa szexuális vágyak mellé kielégítő eszköz lehessen.
Figyelmeztetésül had mondjam el, hogy egy orvostanhallgatónak is szó szerint be kell magolnia és álmából felébresztve is kell fújnia az összes emberi csontot a latin megnevezésével, a szerveket, a szervek részeit és felügyelet mellett kell dolgozniuk évtizedekig, hogy utána önálló orvosi praxisuk lehessen. Mentőzni kell, éles bevetéseket és műtéteket csak bizonyos számú beavatkozás után végezhet ha már sok olyannál asszisztált és a saját szavaival fel tudja mondani a tankönyv ide vonatkozó részeit és szavakkal el tud mondani részletesen egy műtéti beavatkozást a folyamataival és a miértjével.
Ezért veszélyesek az önje leöld domok és dominák akik csak vágyaikat szeretnék megélni. Hogyan lehet elkerülni akaratlan baleseteket amik akár agyi tevékenységet is befolyásolhatnak. Herekínzás ami ha rosszul sikerül akár fél éven belül is meghalhat a sub. Lehet valaki húsz vagy harminc évesen is önjelölt szadista vagy domina. Nem csak más életével játszik hanem a sajátjával is. És egy egy elégedetlen ügyfél panaszára akár tíz évre is börtönbe vonulhat.
Volt már rá példa.
Van levezetése ezeknek az utolsó mondataimnak de szeretném ha a kedves olvasóim inkább megmaradnának ebben és meghúznák magukban azokat a határaikat amit ezeknek a fényében jobb nem átlépni még ha otthonosan is tudna mozogni a szadizmus sok területén. Egy szadista szexuális együttlét vagy egy szeánsz van olyan körültekintést igénylő beavatkozás mint egy gyomorműtét. Ha valamit elszúr az orvos, lehet hogy ő is ül. És lehet hogy az is aki nem tudja, hogy hol a saját vágyainak vagy tűrőképességének a határa. És ez nem csak a testi de a lelki szadizmusra is érvényes.
Jó töprengést és önfeltérképezést kívánok mindenkinek.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.