Régen, mikor minden jobb volt

Blogs » Blog - Soprogeto » Régen, mikor minden jobb volt
Soprogeto (39)
Dominant
Male, Hetero
  • VIP
  • Has closed albums 
  • Has blog 
2015. 05. 17. 16:58 | Appeared: 1051x
Múltkorában belekeveredtem egy szokásos "régen minden jobb volt" beszélgetésbe. Már akkor is bosszantott, hogy 30 éves emberek azon siránkoznak, hogy a kétezres évek elején még milyen élhető hely volt a város, most meg mennyire nem az. Erre remek gyűjteményt találtam válaszul: “A levélírás művészete gyors kihalóban van. Amikor egy levél kilenc fillérbe került jogosnak tűnt megpróbálni hogy megérjen kilenc fillért ... Most, viszont, azt hisszük túl elfoglaltak vagyunk az ilyen régimódi levelezéshez. Rövid és gyors üzenetek sokaságait lőjük ki, ahelyett hogy leülnék jót beszélgetni egy darab igazi papíron.”
The Sunday Magazine
1871

“Az olcsó újságok és a közlekedés fejlettebb eszközeivel ... Az ábrándos, csendes
régi időknek vége ... Mert az emberek most expressz sebességgel élnek és gondolkoznak. Korán reggel az étkezőasztalra ki van terítve a Mercury vagy a Post, és ha túlságosan sietnek hogy felkapják a híreket reggeli alatt, akkor magukkal viszik, hogy duzzogva olvassák utazás közben ... Nem hagyván időt arra hogy beszélgessenek a baráttal aki megosztaná velük a fülkét ... A modern élet sietsége és nyüzsgése ... Nélkülözi a kor csendjét és nyugalmát amikor felmenőink a nap munkájával végezve nyugovóra tértek ... “
William Smith
Morley: Ancient and Modern
1886

“A társalgást elveszett művészetnek tartják ... Egy jó beszélgetés szabad időt feltételez, a megteremtéséhez és az élvezetéhez is. A szabd idő korszaka halott, a társalgás művészete haldoklik.”
Frank Leslies Popular Monthly, volume 29
1890

“A szellemi lustaság és a kor sietsége sóvárgást teremtett irodalmi falatkák iránt. A renyhe agy ... túl gyenge lett hosszasabb gondolkodáshoz.
Nem volt olyan kor amiben ennyi ember tudott rosszul írni.”
Israel Zangwill
The Bachelor’s Club
1891

“A szellemi és idegi elkorcsosulás emberek egyre növekedő osztályában, különösen nagy városokban, egy nyilvánvaló jelenség ... Izgatószerek iránti szenvedély ... Az elme betegségei majdnem annyira számosak mint a test betegségei ... A szellemi állapotot rendes működésre képtelen agy jellemzi ... köszönhetően nagy mértékben a modern élet sietségének és izgalmának, a gyors közlekedés, és a földgolyó távoli pontjai közti majdnem azonnali kommunikáció eszközeivel.”
The Churchman, volume 71
1895

“A modern családi összejövetel, csendesen a tűz körül, minden egyes személy a kedvenc magazinjába temetett fejjel, némileg természetes következménye a beszélgetés tanának száműzésének az iskolából”
The Journal of Education, volume 29
1907

Ezeken kívül teljesen biztos vagyok benne, hogy Hamurapi törvényoszlopának tövében 3000 évvel ez előtt is arról ment a diskurzus, hogy az erkölcs hanyatlóban és a világ gyorsul.

Comments (2)


Deleted user
#125566 | 2015. 05. 17. 17:29
" Nem volt olyan kor amiben ennyi ember tudott rosszul írni.”

ez a durva kéremszépen...:,(
Deleted user
#125565 | 2015. 05. 17. 17:23
Minek is bármi mellett megállni, ha elrohanhatunk mellette:)