Egyik első töprengésem a miértekről

Blogs » Blog - Skybreaker » Egyik első töprengésem a miértekről
Skybreaker (38)
Dominant, Sadist
Male, Hetero
  • Has blog 
Entries filtered by time 2020. 04. (3)
2020. 03. (3)
2020. 03. 02. 09:41 | Appeared: 1019x
Érdekes, a BDSM számomra mennyire kihat az életem minden területére.

Él Japánban egy öreg mester, Hatsumi Maasaki. Ő a ma élő legnagyobb ninja mester, a Bujinkan ninjaiskola megalapítója (ő hozta az egészet elő a rejtettségből), és talán a világon a legkönnyebben ő tudna végezni valakivel puszta kézzel – ugyanazzal a kézzel, mellyel csontkovácsként emberek százait gyógyítja évente. Számomra egészen megdöbbentő volt, mikor először találkoztam ezzel! Valaki ilyen képzett a harcban, hogyan létezhet a skála másik végén, ahol gyógyít? Az, aki a legprofibban rombolja a testet, orvosként gyógyítja ugyanazt? Később olvastam egy könyvében, hogy lényegében ugyan azt csinálja, ugyanoda nyúl, ha gyógyítani akar, mintha harcban tenné, hogy végezzen ellenfelével.

Akkoriban bontogattam domináns lényem szárnyait, és ahogy mind többet gondolkoztam ezen, úgy kezdett a dolog hatással lenni rám. Elkezdtem a BDSM és a harcművészet elméletét kombinálni, az utamba építeni mindkettőt.

Rombolás-gyógyítás, fájdalom-élvezet. Ellentétek, melyek mégis oly elkerülhetetlenül összefonódnak, kéz a kézben járnak, domináns szempontból mert forrásuk, felszabadításuk oly közel van egymáshoz. Ugyanazt teszed, hogy előhozd – mégis máshogy. A csapás más és más, attól függően, mit teszel bele, még ha fizikailag ugyanaz a képlet írja is le.
Érdekes, hogy a szex visszahat valamire, amire sosem gondoltam volna. Érinteni, hatni a másik testére ugyan az, mint a tánc, vagy akár a harc. Ezek mindegyike lebontva két test valamilyen kapcsolódása – csak a kontextus más, a lényeg ugyan az. Ha egyikben jobb leszel, másikban szükségszerűen fejlődsz.

Nálam csak a BDSM keretein belül a fejlődés nem tud teljesen kibontakozni. Minél több dolog érdekel, a legeltérőbb területeken az életben, annál jobb leszel mindegyikben, mert egymásra visszahatnak, a központ által, ami te vagy.

Kíváncsi vagyok, ezt ki hogy éli meg.

Comments (3)


#356819 | 2020. 03. 02. 11:19
Na, így már oké, mert az is lejöhetett volna, hogy egy mawashi geri után visszapattintjuk a bordákat a tüdőből és helyreáll az egészség. :) De így persze igazad van, a harcművészet IS segít elmélyedni az emberi testben.

A Krav Magát azért ne becsüld le, a technikái ugyanúgy az emberi anatómia alapos ismeretén alapulnak, ráadásul a legmodernebb ismereteken. :)
#356818 | 2020. 03. 02. 11:07
Kylkhor:

Olyasmire gondolj, hogy edzésen megtanulod azt, hogyan üss úgy, hogy csontot törj – vagyis hogyan fejts ki erőt a zsírszöveteken és az izmokon át. Ez eddig ok, egy dolog megtanulsz ütni – de egyben megtanulod a test szerkezetét. Megismered az emberi testet, hogy hatékonyabban tudd pusztítani – de az ismeret innen úgy használod, ahogy a személyiséged akarja. Én soha nem verekedtem (egy mosoly és szelíd hang megzavarja és leszereli a legtöbb támadót, mert a verekedések többsége ego alapú, de ez másik történet), viszont nagyon élvezem, hogy tudom, hol vannak az idegek a testben, hogyan lazíthatok el egy letapadt izmot, hogy nyúljak a partneremhez, hogy azt a hatás érjem el, amit szeretnék.

Harc MŰVÉSZET – utóbbin a hangsúly. Aki bunyózni akar, boxoljon, aki harcolni, annak Krav Maga vagy a hadsereg.... a valódi harcművészet a test és a lélek formálásáról szól. És a BDSM nem ugyanez?
#356817 | 2020. 03. 02. 10:34
Harcművészeti elemeket építesz a BDSM-be, aztán meggyógyítod? Jól értem? Ez hogy néz ki a gyakorlatban?