Gondolatok 4

Blogs » Blog - SaPi » Gondolatok 4
2018. 02. 06. 19:56 | Appeared: 1157x
Keywords: elmélkedés
Sziasztok!

Először is szép estét kívánok mindenkinek!
A mai napon szembe jött velem az arcképes oldalon egy csoportban, ahol saját készítésű dolgokkal foglalkozunk, hogy gagyi minden ami nem profi!
Tovább gondoltam.
Akkor aki kezdő az rögtön kell, hogy profi szinten csatlakozzon egy csoporthoz?
Ez egyébként kreativitással kapcsolatos csoport.
A legborzasztóbb, hogy minden ilyen jellegű csoportban szembejön egy idő után az a kérdés, hogy mi az ami elfogadható?
Könyörgöm, a kreativitás, a kézügyesség és a pénz kérdése minden! Az ilyen csoportokban biztos. Fikázzák a tőlük lejjebb haladót aki most kezdte, de érdeklődik! Miért jó ez?
Volt itt egy két kérdés az elmúlt hetekben, hogy miért nem talál párt. Én próbáltam megnézni adatlapot ( kritikusan ugyan, de nem bunkó módon) javaslatot tenni ( egyébként mintha a falnak beszéltem volna, de innentől az ő döntése).
Azt érzem, hogy sokszor mi akik benne vagyunk, és nekünk már egyértelmű a dolog, ne adj isten társunk is van, sokszor elfelejtjük azt, hogy voltunk mi is kezdők, próbálkoztunk sokszor!
Miért van az, hogy nem válaszolunk levelekre, megkeresésekre? Mert félünk, félünk ( és főleg a kezdők) attól, hogy elutasítás lesz indoklás nélkül.
Igen is, ha megkeresnek, ha hozzászólnak a minimum, hogy válaszolok. És ha nem az akit gondolok magamnak akkor leírom azt is miért nem.
Ettől még a friss regisztrációval rendelkezőknek ajánlom figyelmében nektek is illik válaszolni, illetve ha elutasítás akkor nem tovább zaklatni.
És igen nekünk akik itt vannak régóta, akik benne élnek legyünk már olyan jók, ha megkeresnek bennünket akkor korrekt válasszal vagy igent vagy nemet írjunk, de ne tegyünk úgy mintha semmi nem történt volna.
Ez csak a szerény véleményem vissza emlékezve arra az időszakra, amikor bármit megadtam volna azért, hogy nekem is legyen egy olyan párom mint aki most van!
Lehet ezen el kellene gondolkodnunk mindenkinek? Pi

Comments (5)


Deleted user
#272261 | 2018. 02. 06. 21:27
Örülök ennek a Gondolatsorozatnak, eddig az S01E01-S01E04 epizódok hasznosak voltak számomra :) Köszönöm
#272238 | 2018. 02. 06. 20:38
Na erről próbáltam írni. Hogy igen segíteni kell, de persze azt aki tud normálisan, emberi módon közeledni. Aki nem az talán vagy nem ide valí vagy még nem érett meg rá, de annak is meg lehet mindani max. letilt! -:)))) Pi
Deleted user
#272234 | 2018. 02. 06. 20:34
Akkor tartom az eddigi gyakorlatomat :)
#272231 | 2018. 02. 06. 20:25
volt olyan kezdő szub, aki nekem nem felelt meg, de megkért h segítsek neki hogy legyen jobb, hogy megfelelhessen másnak. mondtam, hogy elkezdhetem nevelni, nem a magam számára, hanem másvalakinek, a nagyobb esély érdekében az alapokat lefektetem, aztán kezdjen vele amit tud...lehet ez így hülyén hangzik, hiszen mindenki magának nevel szolgát, de ha valaki tisztelettudóan tud kérdezni és válaszolni és érti az alapokat, elvárásokat, az sikeresebben kommunikál mindenkivel szvsz.
#272226 | 2018. 02. 06. 20:13
Na ez érdekes fordulat, átgondolom.