Fantasy, BDSM, Sárkányok, Evolúció

Blogs » Blog - RisleyAddix » Fantasy, BDSM, Sárkányok, Evolúció
RisleyAddix
Deleted user
04. 14. 19:20 | Appeared: 221x

Ez az írás nem azért születik, hogy olvasói igényeket elégítsen ki. Megértem, ha az olvasó számára lesznek nem egyértelmű összefüggések: hozzászólásban, vagy üzenetben bárki kérdezhet nyugodtan a blog tartalma kapcsán.


A klasszikus, papíralapú és a számítógépes/konzolos szerepjátékokban is az egyik legnagyobb dicsőség egy sárkányt legyőzni (ajánlott anime: Delicious in Dungeon).


Miért érdekes ez?


Az ember sok mindenből csinál mesét ember emlékezet óta, így a tanulságokból, a vallási történetekből és a félelmekből is. Ott van például a bibliai kígyó, ami valószínűleg nemcsak a kígyótól való, ősi félelmünket, de a mezopotámiai kígyó kultuszokkal való vallási leszámolás végett testesítette meg a gonoszt a Bibliában.


A sárkányok pedig egy képről jutottak eszembe, amin egy giga nagy ős varánusz és egy földi krokodil (igen jól olvastad!) küzdenek a zsákmányért (mindkettő élt együtt közvetlen őseinkkel, de már (több)tízezer éve kihaltak)


Ekkor jutott eszembe, hogy akár a krokodilokról is mintázhattak sárkányokat..


Visszatérve a fantasy-ra. Ha a sárkányokat olyan őshüllők ihlették, úgy mint a földi krokodilok és az ős-varánuszok (megalániák) úgy a valóságban a fantasy játékokban és filmekben mikor legyőzünk/legyőznek egy sárkányt, úgy a valóságban, szimbolikusan ősi, kollektív félelmeinket győzzük le/pusztítjuk el.


Ezekről persze egy percig sem állítom, hogy tudatosak lennének, ahogy arról sem, hogy korunk embere nem szeret emlékezni. Csak a pillanatban és a pillanatnak él.


A pillanatoknak is van jelentőségük, például annak, hogy mikor születik meg egy írás.


Ilyen tekintetben én is csak egy ősvaránusznak számítok, akiknek tetteire már csak alig emlékeznek. Amely tettekre, ha bárkit emlékeztetek, én leszek az önfényező. Igaz, hogy ténykérdésekről van szó, ami nemcsak a hazai, de a regionális BDSM-et is illeti.


Persze senkitől sem elvárható, hogy emlékezzen bármire, vagy utána járjon bárminek. Mindent szervezzünk ki a mesterséges intelligenciának ez biztosan nem fog az emberiség elbutulásához hozzájárulni. (Ajánlott film: Hülyék paradicsoma)


Tőlem sem lenne elvárható, hogy kedves legyek azzal a közösséggel, ami (pár embert leszámítva) minden érdememet kukázta.


Mindazonáltal igyekszem magam tartani a saját elveimhez: minden fele-barátomnak egy szívességet megteszek/egy kérdésére válaszolok. A józan ész keretein és saját határaimon belül.



Comments (0)


Noone has commented this blog entry.