Japisztemológia*

Blogs » Blog - RisleyAddix » Japisztemológia*
RisleyAddix
Deleted user
03. 25. 18:53 | Appeared: 179x
A biztonság kedvéért jelzem, hogy a bejegyezésnek nincs köze az oldal többi felhasználójához, saját Final Fantasy VOD élményeim alapján született gondolataim kerülnek most lejegyezésre.

A Final Fantasy végigjátszások nyomon követése úgy tűnik inspirálóan hat. Most épp a Final Fantasy 7 Rebirth VOD-okat nézem, Nessaj tolmácsolásában.

A kulturális és spirituális utalásoktól hemzsegő történet magával ragadó, a Wutai-i nindzsáktól, Midgarig, a makótól, a Balu/Quack kapitány gépére hajazó hidroplánig és a vudu kultúráig.

Úgy gondolom, hogy ez a játék is hozzájárult ahhoz, hogy az alábbi következtetésekre jussak: az algoritmusok világa erősen szabályozza, hogy milyen impulzusok érnek bennünket. Ez alól két lényeges kivételt tudok kiemelni: az smpixie-t és a google-t.

De miért pont a Google-t? Ott az ember rá tud keresni bármire, ami szembe jön vele akár az utcán, akár a kertben, akár Japánban, akár Angliában, akár Piliscsabán.

Az smpixie pedig egy lineáris oldal (én így hívom, nem értek az informatikához), ahol nem algoritmusok szabályozzák, hogy mi jön szembe az emberrel, hanem mindenki saját érdeklődése szerint tud válogatni, hogy mit olvas/néz meg.

Mikor pedig találsz ott valamit, ami miatt úgy érzed, hogy felkerültél a sötét baralngból a napfényre, az nagyon jó érzés tud lenni. Valójában azonban lehet, hogy csak egy piciny napsugarat nagyítasz fel, vagy éppen egy mesterséges fényről hiszed azt, hogy az valóban a Napból ered.

Ha valaki nem szereti a videójátékokat, annak is jó szívvel ajánlom Final Fantasy 16 illetve a Final Fantasy 7 Rebirth végigjátszások megtekintését. Mert kiváló és elgondolkodtató kulturális és spirituális kavalkádjával kiválóan alkalmas a szórakoztatásra és elgondolkodtatásra egyaránt.

https://www.youtube.com/watch?v=CIQe3y_K_3c&list=PL6f07r35BYPmOqK2KcFZ2St7R3hqGtDlk

https://www.youtube.com/watch?v=FBP8fRp1Bw0

* Ez egy többféleképpen értelmezhető szóösszetétel, aminek megfejtését az olvasóra bízom.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.