Legendás üzenetek és megfigyelésük

Blogs » Blog - RisleyAddix » Legendás üzenetek és megfigyelésük
RisleyAddix
Deleted user
03. 22. 19:03 | Appeared: 227x
Elöljáróban: ezt az írást civil ismerőseimmel folytatott és nem BDSM-hez köthető események ihlették. Az írás célja az általános elgondolkodtatás.

A blogban, az oldal egyetlen felhasználójára sincs semmilyen utalás.

Egy kertész és egy tyúkos ismerősöm szerint is az kellene, hogy legyen az alap, hogy korrektül és nem halogatva kommunikálunk. Fogok konkrét példát is említeni. Illetve törekednünk kellene egymással emberien viselkedni. Utóbbi mondatot nagyjából egy könyv, de minimum egy fejezetnyi terjedelemben tudnám érdemben kifejteni, így ebbe most nem fogok belemenni.

Maradjunk a korrekt és időben emberi léptékű kommunikációnál. Hozzátéve, hogy elfogadom, hogy más, másként el ehhez, ami viszont más következményekkel is fog járni.

Egy tanítványom anyukája megkérdezte, hogy vállalok-e öntözőrendszer tervezést. Mondtam, hogy nem, de van egy kedves kertész ismerősöm, aki bár, viszonylag messze lakik, de rá tudok nála kérdezni. Ezt a hölgy le is okézta.

1-2 órán belül fel is hívtam Bélát,* hogy ez és ez van, tudna-e segíteni, mondta, hogy beszél az anyukával és meglátják. Ez ő még szintén aznap megtette, és utána írt nekem, hogy az anyuka meg volt lepődve, hogy ilyen hamar kereste.

Én is meglepődtem, mert nekem semmilyen anyagi, vagy egyéb érdekem nem fűződött ahhoz, hogy segítsek neki. Ő mondta, hogy szüksége van erre, én pedig úgy gondoltam, hogyha én nem tudom vállalni, de egy precíz és megbízható ismerősöm azt mondja, hogy meghallgatja miről lenne szó, akkor hajrá, hátha lesz belőle valami.

Mikor kellett volna szólnom erről Bélának? 2 nappal, 2 héttel, esetleg 2 hónappal később?

A világunk már tényleg annyira rohan, hogyha nem aznap szól az ember esélyes, hogy el is fog felejteni szólni.

Egy másik kérdés, ami ide kapcsolódik: a válaszadás témaköre, de nem az ismerkedés kapcsán, sokkal inkább emberi-üzleti oldalon. Erre is mondok egy konkrét példát.

Kerestem nemrég eladó csirkéket, ami a környéken nem épp egyszerű feladat. Írtam egy piliscsabai (tőlünk 10-15 kilométerre) férfinak 3-4 héttel ezelőtt, mert ő hirdetett australorpokat, amik igen jó tojók (akár évi 300 tojást is tojnak, és a 200-as tojáshozam már jónak számít egy tyúknál!).

3 hétig semmi válasz tőle. Közben mással leszerveztem egy bérkeltetést (neki van keltetőgépe) 30 tojással. Már el is vittem neki a tojásokat és lassan a 10. napnál jár a 20-21 napos projekt.

Igen ám, de az úriember akinek 3-4 hete írtam kiscsirke ügyben hét elején írt, hogy akkor lenne majd áprilisban kiscsirke. Nem tudom, hogy mi történt vele ebben a közel 1 hónapban és miért nem válaszolt addig. Ez az ő dolga.



Én viszont úgy tartom korrektnek ha az üzletben az ember becsületesen megmondja, ha valami már nem aktuális és meg is írtam neki röviden, tömören: már megoldottam máshogy.**

És tényleg mindenki úgy intézi a másokkal történő kommunikációt, ahogy szeretné. És lehet mondani, hogyha valaki nem válaszol, az is válasz.

Ha valaki csirkét vagy tojást szeretne tőlem venni, vagy munka miatt keres meg fogok neki válaszolni, akkor is, ha a válaszom nemleges.

A magam részéről pedig igyekszem a válaszokat minél előbb elküldeni, mert ha nem így teszek és elfelejtek valakinek visszaírni, azáltal a saját elveim ellen is vétek, illetve a másik féllel szemben sem járok el korrektül.

Én így látom.


* A személyiségi jogok védelme érdekében megváltoztattam kertész ismerősöm keresztnevét.
** A legutóbbi jelentés szerint 30 tojásból 27-ben indult meg a fejlődés, ami reméljük így is marad.

Comments (2)


Varnyu Deleted user
#460673 | 03. 22. 20:52
Köszönöm szèpen :)!
Deleted user
#460672 | 03. 22. 20:05
drukkolok a tojásoknak :)