Foci meccsen a jetivel!

Blogs » Blog - RisleyAddix » Foci meccsen a jetivel!
RisleyAddix
Deleted user
03. 03. 17:06 | Appeared: 238x | Users mentioned: Varnyu
Tegnap láttam a jetit. Ja lehet, hogy csak egy nagyra nőtt, fehér selyemtyúk volt.

Egyszer voltam egy NB1-es foci meccsen. Az Újpest ellenfele talán a Diósgyőr volt.

Unokatestvérem akkoriban nagy Újpest drukker volt és a B középbe vitt.

A drukkerek végig durva rigmusokat skandáltak, cigányoztak, kiabáltak. Hogy hány mérnök, orvos, tanár, ügyvéd, hány egyébként kifinomult férfi és nő volt köztük honnan tudhatnám?

Hasonló itt is a helyzet: a blogoknál számos alkalommal láthatunk durva káromkodást, fröcsögést és személyeskedést. Ezekből hogyan kellene kihámozni, hogy a blogger egyébként egy kifinomult úriember, vagy úriasszony?

Szerintem sehonnan.

Ha valaki a foci meccsen állatként viselkedik, vagy itt azt mutatja, hogy őt csak a bulvár és a személyeskedés és a másik vulgáris gyalázása érdekli, az miért magyarázza keményen, hogy ő az intelligencia és az empátia élharcosa? Vagyis miért kellene ezt elhinnie bárkinek is?

Megszoktam már, hogy a kritikus kérdéseimre itt nem, vagy csak nagyon ritkán kapok (alapos) választ. Ettől még felteszem őket, mert az emberek és a jetik elgondolkodtatását is fontosnak tartom.*

A sok rádiókabarénak hála (amiről lehetne izgalmasan beszélni itt, ha sok más emberhez hasonlóan én is magasról tennék az oldal szabályzatára**) szinte mindenről eszembe jut egy poén. Most épp Aranyosi Pétertől:

" Hát kérem én egy két diplomás, rendes ember vagyok, én nem megyek előre verekedni a rendőrökkel. Nem vagyok én állat! Hátulról dobálom csak őket kulturáltan macskakővel."



* A jetit senki se vegye magára, ki kell írni, hogy ne legyen félreértés: ez pusztán figyelemfelkeltés bár van egy nagyon jó jetis rajzfilm is, az: Apróláb.

** Azt mondják minden szentnek maga felé hajlik a keze, de úgy érzem Varnyú kolléga mellett benne vagyok itt a top 3-ban, ami a blogolás szabályainak betartását illeti. Hogy a többiek szándékosan nem tartják be a szabályokat, vagy csak tesznek rájuk nem tudhatom, de azt, hogy én hiszek a fair play-ben erénynek tartom.

Comments (16)


#460260 | 03. 03. 19:59
Erről a yeti blogról jut eszembe : https://youtu.be/KQdbuIXLt7A?si=YDoIrUW-LwNFFeGZ
#460259 | 03. 03. 19:51
Végül is Fülig Jimmy is egészen fiatalon lett Nobel díjas . Igaz kártyán vagy kockán nyerte ha jól emlékszem . 🤔🤣
Deleted user
#460258 | 03. 03. 19:11
Ez azért elég durva volt, az állataimat sértegetni..
#460255 | 03. 03. 19:06
Hát, amikor azt firtatom, hogy a játékvezető hites feleségét ki és hogyan szereti, miközben ő téves ítéletekkel bünteti a csapatom, na azt nem biztos, hogy tényekkel is alá tudnám támasztani 🤣
Marilyn Deleted user
#460254 | 03. 03. 19:05
Nem ezt állítottam. Lásd az előbbi kommentem. A többit meghagyom nektek.
Freddie Deleted user
#460252 | 03. 03. 19:04
Én nem vájkálok mások magánéletében és mások hobbiját is tiszteletben tartom. A gyávaságnak pedig semmi köze nincs a focihoz. Ha valaki foci drukker csinálja, ez az ő dolga.

De az ember viselkedését szokták nézni mindegy, hogy foci drukker, vagy állatokat tart. Ha én kínoznám a tyúkjaimat, de egyébként rendes lennék az emberekkel, ha valaki csak az előbbit látná teljes joggal gondolná azt, hogy egy szadista barom vagyok. És nem, nem BDSM értelemben!

S bár az én blogom, meghagyom nektek, hogy amit privátban is megbeszélhetnétetek itt beszéljétek meg, mert sem jogom, sem kedvem nincs ahhoz, hogy itt többet mondjak.
#460251 | 03. 03. 19:03
Én sem a fociról írtam. A blogban az áll, hogy aki a meccsen úgy viselledik ahogy, az nem hiteles, ha más helyzetben máshogy viselkedik. Ezt próbáltam volna firtatni.
#460250 | 03. 03. 19:03
A sportágnak annyiban van jelentősége, hogy arra a jelenségre, amit én gyáva emberek viselkedésének hívok, szükség van a tömegre, amiben viszonylagosan láthatatlanná válik az egyén. A leglátogatottab ilyen sportesemény a foci mérkőzés, így értelem szerűen ott bukkan fel leginkább. Én korábban sokat jártam Budapestre pankráció gálákra. Ott nem volt ilyen. Miért? Mert kicsi rajongó tábor volt. Ott a közönségnek majdnem olyan szerepe van a hangulatban, az eseményekben, mint a fellépőknek, hiszen beszélnek a közönséghez, megpróbálják meggyőzni őket stb. A show része. Oda főként olyan emberek jártak, akik szerették ezt, élvezettel szurkoltak. Kicsi, de értelmes csoportban az általam említett egyének nem tudnak bontakozni, met az értelmes többség észreveszi és elhatárolódik tőlük.
(természetesen itt sem a pankráció a lényeg, hanem a jelenség)
#460248 | 03. 03. 18:56
Igen, valószínűleg nem tudják, hogy mi milyen sokat beszélgetünk együtt és hogy igazából kedvellek is.😊
Némi félreértelmezés van a dologban: elindult a példa a focimeccsel és én azt követtem. De nem kifejezetten azzal van a gond, hanem egyfajta jelenséggel.
Kimenni a meccsre, szurkolni, kiabálni, makukázni tök rendben van! Erre való. Meg arra, hogy szórakozzanak az emberek.
De mondasz Te olyat meccs közben, vagy bármikor, amit nem mondanál el az illetőnek szemtől-szembe ? Amit nem vállalnál fel személyesen, ha rákérdeznek ? Szerintem nem. Ezzel nincs is baj
Amire én céloztam, az a tömegben való rejtőzködés, ahol az egyén szinte láthatatlan. A gép mögé elbújás, ahol nem tudják, ki is van a nick mögött. Ahol az ember olyan énjét éli ki, amit nem merne senki előtt személyesen felvállalni. Erre jó példa a focimeccs és még sokminden egyéb hely. Ezeket nevezem én gyávának. Aki ezzel nem ért egyet, természetesen lehet vitázni-
teszem hozzá, ezen az oldalon nem nagyon láttam még ilyen elfajzott vitatkozást. Ezért is vagyok még mindig itt. Volt már olyan autós témájú oldal, ahol ez nagyüzemben men, na azt ott is hagytam sürgősen!
Marilyn Deleted user
#460246 | 03. 03. 18:43
1. Nem követem, hogy itt ki, milyen viszonyban van másokkal.
2. Nem én záratok le itt blogokat, hanem a moderátor. És ha a moderátor úgy érzi, hogy nem megfelelő hangnemben folyik az eszmecsere, akkor le fogja zárnia blogot.

És igen a blog valóban az eszemecsere végett íródott, de nem a fociról. A foci helyett bármilyen másik sportágat oda lehet képzelni a kézitől, a kosárlabdáig.

Ha számodra ez a blog a fociról szólt, nyugodtan gondold ezt, szíved joga. Eszmét is lehet a fociról cserélni, és természetesen a blog eredeti mondanivalójáról nem kell beszélni, aminek nincs köze a focihoz.
#460245 | 03. 03. 18:38
Miért záratnánk le? Egyrészt bátran mondhatom, köztünk kimondottan jó baráti viszony van Freddie-vel, másrészt nem pomt az a blog célja, hogy beszélgetést, véleménycserét kezdeményezzen? Pont ezt kezdtük el. Melyik részében éreztél olyat, ami miatt le kellene zárni a blogot?
Deleted user
#460244 | 03. 03. 18:23
Egy stand upjából idéztem... a focimeccs pedig egy példa volt.

A blogom alatt mindenkit kérnék, hogy kulturáltan cseréljen eszmét, mert nem örülnék ha a kommentelők miatt lenne lezárva a blogom. Lehet írni reakció blogot és ott felőlem egymásnak mehettek, de az én blogomat ne zárassátok le kérlek.

Egyrészt mert engem zavarna, másrészt azért, mert következménye nem igazán lesz annak, ha más blogját lezáratjátok, csak másnak okoztok vele bosszúságot.
Freddie Deleted user
#460240 | 03. 03. 18:06
A szabályzat értelmében azonban mindenki köteles a saját blogja alatti kommentekre figyelni, aminek ellentmond az a szabályzati pont, hogy nem lehet senki figyelmét felhívni az oldal szabályzatának betartására.

Így utóbbit nem is teszem, de mielőtt válaszolnál az általam feltett kérdésre, kérlek fontold meg mit válaszolsz. Nekem ennyit áll módomban leírni. Az oldalt nem én moderálom, és nehéz helyzetben is vagyok, mert én valóban törekszem itt szabálykövetően írni/viselkedni. Annak ellenére, hogy ez jócskán csökkenti az önkifejezési lehetőségeimet, de ez ellen nem igazán tudok mit tenni.
Freddie Deleted user
#460241 | 03. 03. 18:06
A szabályzat értelmében azonban mindenki köteles a saját blogja alatti kommentekre figyelni, aminek ellentmond az a szabályzati pont, hogy nem lehet senki figyelmét felhívni az oldal szabályzatának betartására.

Így utóbbit nem is teszem, de mielőtt válaszolnál az általam feltett kérdésre, kérlek fontold meg mit válaszolsz. Nekem ennyit áll módomban leírni. Az oldalt nem én moderálom, és nehéz helyzetben is vagyok, mert én valóban törekszem itt szabálykövetően írni/viselkedni. Annak ellenére, hogy ez jócskán csökkenti az önkifejezési lehetőségeimet, de ez ellen nem igazán tudok mit tenni.
Freddie Deleted user
#460239 | 03. 03. 17:54
Ha jól èrtem azt állítod, hogy itt is sok a gyáva ember.
#460237 | 03. 03. 17:46
Más ember lenne az, aki "csak" meccsen anyázik, cigányozik, vagy viselkedik vállalhatatlanul?
Véleményem az, hogy a focimeccs is olyan, mint az internet sok pöcegödre: azért mennek oda emberek, mert felelősség nélkül megtehetk azt, amit szeretének! Én miért nem anyázok ? Amiért focimeccsre sem járok (najó, valójában nézni is rossz,ahogy azok a balfékek rohangálnak fel s alá) !Ha gondom van valakivel, elmondom neki. Ha mérges vagyok: káromkodok, mint a kocsis. De ! Ehhez nem kell olyan közeg, ahol ezt reltíve arc nélkül, a monitor mögé vagy épp a tömegben ebújva tehetem meg.
Tanár, ügyvéd, kitudjami, nem érdekes! Egy közös van bennük:mind gyáva !