Bimbó Imre és Joker története

Blogs » Blog - RisleyAddix » Bimbó Imre és Joker története
RisleyAddix
Deleted user
02. 11. 13:14 | Appeared: 179x
"Miközben az összesküvést feltételező spekulációkat nyilván nem lehet, nem célszerű egyetlen lépésben lesöpörni az asztalról, mondván, hogy alapból ostobaságok, aközben egyetlen lépésben nem juthatunk el oda sem, hogy bármelyiket helyből el kellene fogadnunk. Ehelyett mindig egy adott konteót érdemes specifikus vizsgálat tárgyává tenni, hogy eldönthessük megalapozottan elfogadásra méltó-e." - Tanács János: Összeesküvések: a kockázatokról kérdezze episztemológusát in Emberarcú tudomány.

Régen a közszolgálati híradó számos ember számára nyújtott szilárd tájékozódási pontot. Amit ott mondtak be, az alanyi jogon igaznak számított.

Sokak számára ma a facebook számít ugyanilyen megkérdőjelezhetetlen igazságnak, az lett a megkérdőjelezhetetlen közszolgálati médium. S míg sokan megsértődnek, ha valaki bebizonyítja számukra, hogy egy 1800-as "fotón", számos okból nem láthatunk valódi, 3,5 méteres óriást, vagyunk akik törekszünk megérteni azokat, akik valamilyen szocio-biológiai-társadalmi-kulturális okoknál fogva elhisznek minden sületlenséget, amit számukra megfelelő formában tálalnak a közösségi médiában.

A héten legalább tíz ismerősöm osztotta meg ugyanazt a rövid történetet miszerint a kárpátaljai, visk településről származó Bimbó Imre először Angliába, majd az Egyesült Államokba emigrált családjával és az általauk kifejlesztett nedűről kapta a whiskey a nevét, hiszen ők viskről származtak, tehát egy viski családról volt szó.

Saját gyártású "viski"jük pedig nem véletlenül kapta a Jim Bim nevet, hiszen a Bim a Bimbó rövidítése, és amit én is most tudtam meg: a Jim, az Imre angol megfejelője. Ha jobban belegondolok van azonban az Imrének egy másik angol verziója is.

Ez azonban egy külön téma lenne, de ez segíthet megmagyarázni, hogy miért pont Imre, a kitalált Bimbó uraság keresztneve.*

Kíváncsi voltam, hogy mennyi igaz a fenti történetből. Visk település valóban kárpátaljai település, ami a huszti járásban található. Egy profi poharas céget is viski-nek hívnak ugyan, de semmilyen kapcsolat nem látszik a fent említett település és az említett vállalkozás közt:

https://viski.com/

Ezzel szemben, valójában a whiskey a gall usice szóból ered, aminek jelentése: víz/az élet víze. Az említett Bimbó Imre pedig valószínűleg kitalált személy ugyan, de ezzel szemben van egy ma élő Bimbó Imre, aki igazán figyelemre méltó embernek tűnik:

https://civilnaplo.hu/hirek/32775/bimbo-imre-patronalta-a-jobb-sorsra-erdemeseket

A valódi Bimbó Imre, ugyan nem kárpátaljai, hanem bács megyei és nem az alkoholok, hanem a rászorulók megsegítése terén jeleskedik.

Míg a fent idézett kötetet, amit "Asszonynak" köszönhetően vettem meg mindenkinek ajánlom, aki szeretne szövevényes világunkban jobban eligazodni.

Azok számára pedig, akik nem értik, vagy nem szeretik az elemző típusú embereket, az Idiótákkal körülvéve forgatását javaslom, a svéd Thomas Erikson tollából:

https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/idiotakkal-korulveve?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_aGuBhACEiwAly57MYGvERpMCRKuKvn01gHMRyP8OMcwB_tMuOFeMd0xO8LB0-p4OvBUZhoC9_wQAvD_BwE

Ide pedig be lehetne szúrni egy rénszarvasos poént, de az túl veszélyes lenne, ha esetleg valakinek 2018-ig terjedne a zoológiai memóriája.

De, hogy ne maradjunk nevetés nélkül, legfrissebb saját termésem:

Hogy szólítjuk fel a tejterméket, hogy legyen őszinte? Vaj színt!**


* https://24.hu/tudomany/2015/03/09/amerika-azt-jelenti-imre/
** Filmek tekintetében pedig kifejezetten ajánlom mindenkinek a 2019-es Jokert, ami bár a Batman univerzumában játszódik teljesen máshová helyezi a hangsúlyt: egy szomorú egyéni és egyben társadalmi drámát tár a néző szemei és lelke elé.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.