Ha nincs ló, jó az egzotikus gyümölcs is.

Blogs » Blog - RisleyAddix » Ha nincs ló, jó az egzotikus gyümölcs is.
RisleyAddix
Deleted user
2023. 11. 30. 17:17 | Appeared: 755x
Úgy áll a helyzet szerintem, hogy ezen az oldalon az emberek java része nem szeretne/nem tud kulturált vitát folytatni itt. Ide a tudós klub rendes tagjainak többsége is csak barátok-köztösködni jár, ami a társas tevékenységeket illeti.

Ezért nem is fogok számomra fontos témákat, kérdéseket felvetni, mert az esély rá, hogy válaszokat kapjak, vagy legalább értelmes párbeszéd alakuljon ki, igen csekély.

Fentiekből kifolyólag kritikus észrevételeimet sem fogom kifejteni, mert aki látja, az nélkülem is látja, aki pedig nem szeretné látni..

Inkább hozok pár filmet, amit szerintem érdemes megnézni, mert jók és elgondolkodtatóak:

Bundás Vénusz (1995-ös változat)

Dogs don't wear pants

Duke of Burgundy

Maîtresse

My Mistress

R100

SM-Rechter

A filmekről bővebben nem írok, igazodva az itteni trendekhez:

Van itt (és igen sok más helyen is), aki azért is pénzt kér hogy 2 sort írjon, vagy szellentsen egyet, én pedig hosszasan értekezzek értékese filmekről, mikor még az értelmes vitával is csak az itt hozzászólok kis százaléka tiszteli meg egymást, így engem is?

De félre a kritikus gondolatokkal, - így a manipulatív intelligencia itteni megjelenési formáit és elemzését is ki fogjuk hagyni- azokkal hűvös időben amúgy sem lehet csírát verni a kemény, magyar földbe.

Hogy hívják a hím, egzotikus gyümölcsöt?

Kananász.

Comments (9)


#454857 | 2023. 11. 30. 22:25
Ez a hozzászólásod már mérsékeltebb felsőbbrendűségi hozzáállást mutat.
Nincs "nem tud kulturált vitát folytatni" , vagy "értelmes párbeszéd alakuljon ki, igen csekély"
Azzal, hogy magyarázod soraidat, nem biztos, hogy javítasz a helyzeten.
Természetesen, szíved joga. :)
GabriellaSSC Deleted user
#454856 | 2023. 11. 30. 22:19
Szerintem nem magas a léc, csak ahogy lentebb is írták és én is a blogban ide még a tudós klub rendes tagjai sem eszmét cserélni járnak általában.

BDSM-es emberekkel viszont más platformonon (magyarul) nem igazán lehet eszmét cserélni. Szerintem pedig a Bundás Vénusz egy alapmű, és ha már sokan odavannak de Sade munkásságáért (ami olvasmányaim alapján egyáltalán nem BDSM, sokkal inkább önkényes brutalitás) legalább Masoch nevét illene ismerni.

Illetve maga a könyv szerintem mai napig aktuális, de ahogy fentebb is írtam: amíg a szellemi tevékenység itt nincs (kellően) megbecsülve, addig tessék olyanokkal beszélgetni, akik azért is pénzt kérnek, ha ennél kevesebbet kell írniuk.

Pont ma láttam a Fetlife-on: "Nem vagyok anyagias domina, de az időpazarlók kiszűrése végett, csak azzal állok szóba, aki 35 fontot utal számomra."

Érdemes lenne szerintem az ország szellemi állapotának fejlesztésére is fókuszálni, legalább BDSM körökben, ha már sokak szerint itt található az ország krémje.
Balanced Deleted user
#454855 | 2023. 11. 30. 22:10
Egy szóval sem mondtam, hogy kikre gondolok a manipulatív intelligencia kapcsán. És nem az intelligencia manipulálására utaltam, hanem a manipulatív intellegenciára.

Illetve nem is gondoltam ennél a blognál az ismerkedésre.

Ezt az oldalt számos dologra lehet használni, többek közt ismerkedésre, blogolásra és szolgáltatások hirdetésére is.

Mindenki arra használja az oldalt, amire szeretné, ha te szórakozni jössz ide, más meg ismerkedni szíve joga. Nekem pedig blogolni, és ha senki sem szeretne eszmét cserélni még akkor is blogolhatok.

De a lényeg a hozzászólásod kapcsán: nem bántottam az ismerkedni vágyók közül senkit, ha te így értelmezted az írásom, nem tudom mi alapján tetted, de természetesen szíved joga.
#454850 | 2023. 11. 30. 21:19
Manipulatív intelligencia!
Beszéljünk! Akarom! Hiányzik! (Nagyon magas ez a léc ám ide)
Bundás Vénuszt az értelmisegi elitnek könyv formában javaslom! Nagyon fontos a szubjektív képzelet élménye!!!
#454849 | 2023. 11. 30. 21:19
Erre, és a blogodra összemosva az észrevételem az, hogy az arányszámaidat a Te nézőpontod és mércéd szerint állítottad össze.
Mivel gondolom :) hogy magadat a kisebb arányszámhoz sorolod, ezért a szándékos intelligencia manipulálására a feltételezett számaid alapján a csoportban 10-50 x kisebb az esély, mint normál csoportban.
Egyszerűbb ismerkedési adottságokkal rendelkező emberek nem hiszem, hogy szándékosan képesek manipulálni bárkit is, ne bántsad őket.
Én néha kimondottan szórakoztatónak tartom őket.
Eszmét cserélni ettől függetlenül itt is lehet. Sok értelmes embert ismertem meg itt, nem sértő módon szelektálva ki az embereket.

Ja, és nem mindig eszmét cserélni jövünk erre az oldalra, hanem kikapcsolódni, szórakozni, és nem utolsó sorban ISMERKEDNI.
magicalgame Deleted user
#454845 | 2023. 11. 30. 19:43
Nagyon ritkán szoktam blogot levenni, ès nekem is volt már itt kulturált vitában részem, de ha 1:10-hez az arány, vagy méginkább 1:50-hez, arra nehéz azt mondani, hogy félig tele van a pohár.

A moderáció ès az itteni elvek kapcsán legalább tucatszor tettem fel kérdéseket, nyilvánosan is. Megèrvelni egyetlen ember sem tudta, hogy miért történtek úgy a dolgok ahogy.

Bővebb kifejtès nem àll módomban, mert köt az oldal szabályzata, de az oldal ès a manipulatív intelligencia kapcsolatáról szívesen cserélek eszmét bárkivel, kulturált keretek közt.
#454840 | 2023. 11. 30. 19:33
Láttam itt már sokmindent.

Kulturált, értelmes, a másik eltérő véleményét tiszteletben tartó beszélgetést is.

És az ellenkezőjét, ami vagy átment személyeskedésbe, amit aztán ki is moderáltak, vagy még épp határon belül maradt, de úgy, hogy az eltérő véleményre nem ellenérvek, hanem gúnyos, lekezelő reakciók születtek.

Láttam olyat, sőt volt részem olyanban többször is, amikor a blogoló addig volt korrekt résztvevője a kialakuló beszélgetésnek, amíg egyetértő kommenteket kapott, de rögtön levette a blogot, amint egy kritikus vélemény megjelent.


Volt olyan is, hogy én folytam bele kölcsönösen rosszízű, bántó kommunikációba, ami után nem tudtam, hogy a másik fél vagy én fogom előbb tiltani... Egyikünk sem tette, és azóta újra képesek vagyunk tisztelettel kommunikálni egymással.

Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenki (!) kerülhet olyan helyzetbe, hogy
- félreérti a másik teljesen jószándékú érveit
- ő maga akaratlanul megbánt (akár súlyosan) másokat.

Én előzetesen nem ítélkeznék arról, hogy egy feltételezett témában milyen reakciókat kapnék, lenne-e normális vita stb. De azt természetesen megértem, hogy akinek rossz tapasztalatai vannak, az már nem is szívesen bocsátkozik ilyenbe.
geisha Deleted user
#454836 | 2023. 11. 30. 17:48
Nincs mit. Az egy erőteljes feldolgozása az eredeti Masoch regénynek. És sokan az eredeti alkotást sem ismerik..
Deleted user
#454835 | 2023. 11. 30. 17:31
Nagy kedvencem a Vénusz bundában a 2013-as, de akkor most megkeresem az említettet is, köszönöm:)