Trópusi nézőpontok

Blogs » Blog - RisleyAddix » Trópusi nézőpontok
RisleyAddix
Deleted user
2023. 10. 26. 17:24 | Appeared: 3401x
"Lépj egyet hátra és szó szerint baszd arcon magad!" - Trópusi Vihar

Egy blog megítélésénél szerintem sokaknak a tartalomnál lényegesen fontosabb az író személye, illetve az írás stílusa. Lehet benne tévedés, hazugság, megvezetés, ha olyan írta, akit kedvelünk, vagy akinek bejön a stílusa.

Ezek gyakran nem is érdekelnek bennünket. Hol vannak a tömegek, akiket az érdekel, ha egy blog egy tudományos eredmény elferdítésén, vagy fontos információk hiányon alapszik?

Persze vannak analitikus gondolkodású kinkszterek, akik szét tudnak ízeire szedni egy írást, annak tárgyi tévedései kapcsán, de a többséget szerintem hidegen hagyja ha a szerző hamu helyett mamut ír, vagy bakonyi tanya helyett takonyban fetrengő banyáról regél, amíg az olvasó számára kedves maga szerző és/vagy szereti a stílusát.

De ha egy picit távolabbra rugaszkodunk az egyes emberektől és gépről nézzük a tájat úgy olyan pletykagócok és egyéb kistelepülésekre jellemző sűrű, belterjes viselkedések bontatkozhatnak ki előttünk, amik jóval túl mutatnak azon, hogy kinek isszuk serényen virtuális szavait.

Én azt hiszem láttam már eleget a mi kis falunk rejtelmeiből; így talán érthető, hogy megfogadtam egyik kedvenc filmem tanácsát: hátra léptem egyet és arcon basztam magam. És már a kretént sem fullban nyomom:

https://www.youtube.com/watch?v=r-a6tjljtrE

Comments (2)


Freddie Deleted user
#452936 | 2023. 10. 26. 18:24
Pont erről írtam. Ha valaki magával ragadóan beszél arról, hogy az antilopok eszik meg az oroszlánt az lehet egy izgalmas sci-fi, de az igazsághoz nem sok köze van.

Azért mert valami kellemes érzéseket kelt bennünk, attól sem lesz igaz, persze ettől még lehet az.

Miként a narancslé is sok emberben kelt kellemes, egészséges érzést. Azonban a narancslé népszerűsége nem valami magától értetődő, hanem egy több mint 100 éve gerjesztett folyamatról beszélhetünk:

https://equitymates.com/general/how-orange-juice-took-over-the-breakfast-table/

Magyarul az, hogy az ember mit érez/gondol kellemesnek gyakran szándékos kondicionálás és marketing eredménye (is).
#452934 | 2023. 10. 26. 17:54
érdekes írás.
Magam nevében tudok beszélni: én mérnökember vagyok, a tartalom a legfontosabb számomra. Azonban nyílván sokat számít az írás stílusa. Ha még nem is értek egyet vele, de vannak olyan írások, amiket egyszerűen jó elolvasni, mert tetszik. Magával ragad a stílusa, vagy jó hangulatot teremt. Max utána előjön bennem a régi, elcsépelt mém Donald Trumppal"sounds good, doesn't work"