Pazarlás helyett?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Pazarlás helyett?
RisleyAddix
Deleted user
2023. 09. 24. 13:44 | Appeared: 276x
" A festés és kikészítés – azok a folyamatok, amelyek során színt és egyéb vegyszereket visznek fel a szövetekre – a globális széndioxid-kibocsátás 3%-áért, valamint a globális vízszennyezés több mint 20%-áért felelősek.

A fonal-előkészítés és a rostgyártás mellett ez a két folyamat van a legnagyobb hatással az erőforrások kimerítésére, a fosszilis üzemanyagokon alapuló energiaigényes folyamatok miatt." - Martina Igini: 10 Concerning Fast Fashion Waste Statistics

A mai, nyugati világ a pazarlásra alapul. Mind az emberi kapcsolatok, mind a termékek, mind a szolgáltatások terén.

De legyünk pozitívak, az ember tud fejlődni, oda tud figyelni, magára és a környezetére. Tényleg mindig vennünk kell egy új ruhát, egy új játékot, egy új eszközt? Tényleg roskadásig kell tömnünk a kosarunkat a szupermarketben, és élvezettel falnunk a brutálisan ízfokozott KFC csirkét?

Tudom, hogy nem mindenkinek van lehetősége állatot tartani, de kevesebbet/ésszerűbben fogyasztani mindenki képes.

Az etikus állattartás azonban jót tesz mind az állatoknak, mind az embereknek, mind a környezetnek:

https://chickenwhisperermagazine.com/the-chicken-movement/whats-the-value-of-chickens-in-reducing-food-waste?fbclid=IwAR0J2RBBdFKraNe-kpshVJWfSbX-ohrA4a4aTv_mmRgRHPKDD8HiX3V77zI

Ha pedig az állatokkal tudunk etikusan bánni, úgy egymásra. környezetünkre és vásárlási szokásainkra is jobban oda tudunk figyelni.

Lehet, hogy a reklámok azt akarják velünk elhitetni, hogy a 20. yoghurt, sajtkrém, vagy a 4. vibrátor hozza el számunkra a boldogságot, de ha olyannal lehetünk, akit szeretünk nem biztos, hogy sok eszközre, BDSM játékszerre van szükségünk.

Ruhából és cipőből sem kell mindig újat vennünk, mondom ezt annak ellenére, hogy nagyon szeretem a divatot. Kicsit figyeljünk oda magunkra, egymásra, és a minket körül vevő világra:

https://earth.org/statistics-about-fast-fashion-waste/

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.