Mi a sok? Mi a kizsákmányolás?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Mi a sok? Mi a kizsákmányolás?
RisleyAddix
Deleted user
2023. 09. 12. 20:45 | Appeared: 352x
Lehetne elemezni a BDSM szolgáltatások kapcsán is fenti kérdéseket, de nem teszem, több okból sem.

Tegnap volt egy telefonbeszélgetésem, amiben egy idősebb hölgy, akinél többször dolgoztam sokkalta a 3.500 forintos órabérem, kerti munkák kapcsán. Megnéztem találomra egy budapesti céget, ahol 10.000 forint a minimum egy fűnyírásra + kiszállási költség.

A kézgyomlálás órabére pedig: 4.800 forint / fő.

Lehet találni vendégmunkásokat olcsóbban, akik hagyják magukat kizsákmányolni. A Nutellát és az elektromos autókat és még rengeteg más céget és terméket lehetne emlegetni a kizsákmányolás kapcsán.

Mi 2400-500 forintért mérjük a házi füge kilóját, ha valaki többet visz, úgy olcsóbb. A minap jött szembe velem, hogy Piliscsabán 4.000 forint egy kiló házi füge, de az egyik törzsvevőnk arról számolt be, hogy a b...s.hu oldalról nagyszemű fügét ígértek neki darabját 100 forintért, és kicsivel voltak csak méretesebbek a kiszállításnál, mint egy nagyobb cseresznye.

Mindenki maga dönti el mennyiért adja a portékáját, de a mi fügénkre még nem volt panasz és a tojásokra is mindössze egyszer. A kereslet pedig jelentős a friss, házi tojásra, hiába drágább, mint a lengyel bóvli...vagyis a bolti.*

Nem állítom, hogy könnyű megtalálni az életben bárhol is a középutat, de aki nyitott szemmel jár, az az árak kapcsán szerintem láthatja, hogy mikor gyanúsan olcsó valami/zsákmányolja ki a munkaerőt a megbízó, mikor van valami nagyon túlárazva, és mikor helyezkedik el egy termék ára a két véglet közt.

Visszatérve a fügére: a fent említett törzsvevőnk mondta, hogy az egyik nagy üzletláncban 300 forint a füge darabja, szép is, nagy is, de semmi íze.

Úgy tudom Klapka György dióban is utazott.

Változnak az idők. Változik az éghajlat.


* Az állatok tartási körülményei is egyre több ember számára jelentenek fontos szempontot.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.