Jobb ma egy nem, mint holnap egy túzok

Blogs » Blog - RisleyAddix » Jobb ma egy nem, mint holnap egy túzok
RisleyAddix
Deleted user
2023. 07. 04. 12:00 | Appeared: 343x
A minap azt mondta egy kedves ismerősöm, hogy: "statisztikailag nyáron kevesebbet járnak az emberek buliba,"

Mondtam neki, hogy bár a statisztika szép tudomány engem az eredmények érdekelnek. A medve bőrére azonban csak a vadászat után szabad inni.

De miért említem a statisztikát? Azért, mert szerintem sokakhoz hasonlóan én sem írok fel mindent és vonok átlagot mindenből, hanem igyekszem körülbelülre megsaccolni a dolgokat.*

Persze ez így jóval kevésbé lesz pontos, mintha mindenről statisztikát vezetnék. Aki ilyesmiben érdekelt keressen rá Andersen maszturbációs naplójára, bár az sem pontosan statisztika, de már közelít hozzá.

A lényegre térve: tapasztalatom szerint egyre kevesebb ember (érzésem szerint az emberek nagyjából 40-50%-a) képes azt mondani valamire, hogy :

- nem
- köszönöm nem
- bocs, de nem
- Tom Denem **

Talán ezért is van, hogy az ember már annak is tud keserédesen örülni, ha valaki korrektül visszautasítja. És ez nemcsak az ismerkedésre, de a munka világára, baráti/emberi kapcsolatokra is értendő. S bár nem mondhatom, hogy örömmel, de mégis köszönöm azoknak, akik korrektül nemet mondanak, ezzel magukat és a másikat is megtisztelve.

Persze jobban örül az ember ha igent mondanak neki, de jobb ma kapni egy gyomrost, mintha egy felütés lebegne határozatlan ideig a levegőben.

És persze érthető, ha valaki sündisznó állást vesz fel, mert mikor nemet mondott (nőként) elküldték a búsba, vagy egyéb módon bántották. Ha pedig egy férfi mond nemet az is igen cifra helyzeteket tud eredményezni.

Van azonban egyetlen szó, amit a gyakorlott olvasó lehet, hogy akkor is észre fog venni ha a blog többi részét nem is olvasta.

Ez az egyetlen szó jelen esetben is nagyon fontos, és felhívja arra a figyelmed kedves olvasó, hogy ember és ember közt is van különbség, és arra is, hogy egy ember nem biztos, hogy tehet a másik hibájáról:

Disztingválj!

* Ez alól két kivétel van, de a Titkok Kamrája magától nem nyílik ki.
** Lásd az előző megjegyzést, ha segítségre van szükséged a megfejtéshez.

Comments (5)


SlutBrain Deleted user
#447505 | 2023. 07. 04. 18:34
Én is tervezem megnézni újra. A Pimp Thy Mind csatornát pedig csak ajánlani tudom. Zömében egyet értek a srácokkal, és minden videójukban van valóban elgondolkodtató tartalom.

Ha viszont szenvedni szeretnél vagy mást megkínozni: ajánlom az Alkonyat, 365 nap, Black Adam szentháromságot :)).
#447504 | 2023. 07. 04. 18:03
Ez nagyon tetszett nem csak a film elemzése miatt hanem mert 30 percig elviselhetőbb volt a másnaposságom. Ismerem a filmet filmsznob létemre de most újra megnézem, természetesen eredeti nyelven.
Deleted user
#447491 | 2023. 07. 04. 13:17
https://www.youtube.com/watch?v=fufsj8HHhzc
Varnyu Deleted user
#447485 | 2023. 07. 04. 12:14
Bár itt sokan el szokták mondani, hogy így vallás, úgy vallás, minek az ide, elvileg egy keresztény országban élünk, nekem pedig gyakran jutnak eszembe Máté szavai a Bibliából:

"Szeresd felebarátodat, mint önmagadat." - Máté: 22:39.

Szerintem ez vallástól és hittől függetlenül is megfontolandó idézet, mert persze joga van az embernek a másikkal tiszteletlen lenni, és az udvarias közeledésre semmilyen választ adni, de azzal valójában jót teszünk?

Persze biztosan van aki szerint igen, meg van, akit pont nem érdekel, akit érdekel az gondolkozzon el a fenti 4 szavas idézet gyakorlati hasznosságán.
Deleted user
#447484 | 2023. 07. 04. 12:07
nagyon sokszor válaszolom azt, hogy 'köszönöm, de nem', persze megszólitással és korrekt elköszönéssel és aláirással.

a legtöbb ilyen választ megköszönik és leirják, hogy azt köszönik, hogy válaszoltam. igy a 'nem' válasz ellenére legalább tudok valami pozitivumot adni: a másik ember tiszteletét.