Egyszeűbb, mint a karma?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Egyszeűbb, mint a karma?
RisleyAddix
Deleted user
2023. 07. 02. 10:36 | Appeared: 356x
Tegnap vendégeim voltak, és a bográcsos paprikás krumpli is egész jóra sikerült.
Kicsit sok lett a lé, de ennyi talán belefér.

Felmerült a beszélgetésünk során a karma is, aminél több elég kemény érv is előjött a karma létezését megcáfolandó. Ezeket nem áll módomban idézni ismerve az oldal "elfogadó" jellegét.

Maradjunk annyiban, hogy a karma egy nehéz és bonyolult témakör, ennél elvileg egyszerűbb kellene, hogy legyen az emberi viselkedés megértése.

Az egyik vendégem vidékről utazott fel épp, több mint 200 kilométerről. Mondtam neki, hogy féltem, hogy aznap fogja lemondani, mostanában annyi negatív tapasztalat ért.

És bevallom tényleg nem értem az embereket. Aki hetekre, egy vagy több hónapra szó nélkül eltűnik és utána még annyit sem mond, hogy bocsi, az miért várja el, hogy ugyanott folytassuk a dolgot?

A legtöbb ilyen eset pedig nem magánélethez köthető. Annak van is bőven szakirodalma, hogy az ember mit miért csinál a privát életében.

Ismét ki kell térnem a mesterséges intelligenciára, ami a tegnapi beszélgetésünk alapján már programozók munkáját is elveszi. Ehhez egyáltalán nem értek.

Ami viszont biztos: ha felteszel az MI-nek egy kérdést (szinte) azonnal adja is a választ, hosszasan, alaposan kifejtve azt, amivel ha nem vagy megelégedve, kérhetsz tőle másikat.

Embertársaink pedig hetekig, hónapokig (esetenként évekig) válaszra sem méltatnak és a mesterséges intelligencia gyakran jóval több udvariasságot és emberséget mutat, mint más emberek.

Ez pedig a BDSM körökben ugyanúgy igaz, mint munkaterén, vagy bárhol máshol.
Aki pedig azt mondaná, hogy: "Kinek van ideje azonnal válaszolni?" annak annyit mondanék, hogy az azonalli válaszadás és a hetekre, hónapokra történő eltűnés közt elég sok árnyalat van.

És nem én sem vagyok tökéletes, olykor én is eltűnök, de ha ez előfordul én belátom, hogy én hibáztam és bocsánatot kérek, nem az a természetes, hogy ott hagyjuk a másik felet és nekünk áll feljebb.

Vagy lehet, hogy mégis ez a természetes, hiszen a mesterséges program viselkedik másként?

Comments (6)


RisleyAddix Deleted user
#447328 | 2023. 07. 02. 11:38
Nem tudom. Ezt mindenképp meg kell beszélnem a totemállatommal. :-D :-D

Addig biztos ami biztos szégyelld magad. :-D
Deleted user
#447327 | 2023. 07. 02. 11:31
Meg is szoktam kapni, hogy kirekesztő vagyok, szerintem klasszikus liberális.

Tegnap is elmondtam egy beszélgetésben, ha valaki spiri tök jó, de ha már màsoknak àrt ezzel, mert elnyomja őket, vagy gonosz velük, mert felsőbbrendűnek érzi magàt, az miért lenne rendben?
Deleted user
#447326 | 2023. 07. 02. 11:25
Az emberiség emberségességének egyetlen oka mindig is a megszégyenüléstől való félelem volt.
"Jaj mit fognak szólni", "hogyan hat ez a megítélésemre", hogyan hathat ez vissza rám" stbstb.
Ezért volt rendezett a kert (Tiszta udvar, rendes ház, ugye?), ezért volt vasalt az ing, tiszta a ruha, és ezért voltunk udvariasak/tisztelettudóak azokkal is akiknek legszíveseben letéptük volna az arcát.

Mára ez eltűnt. Mindenre akad egy pozitív cimke, nem kell semmit szégyellnünk. Nem kövér vagy, csak felvállalod magad, nem lusta, csak laza, nem munkakerülő, hanem életigenlő, nem perverz, hanem felfedező, nem bunkó, csak kimondod a véleményed.
(Lásd Puzsér.)
Mindenkit kötelezően el kell fogadni, senkit sem szabad megszólni, mert akkor kirekesztő vagy.
Nincs társadalmi nyomás, tehetsz amit akarsz.

Anno, ha hülyeséget csináltam/mondtam, megjelent mögöttem egy korosabb egyén és nyakon csapott, mondván "gondolkozz már gyerek, mit csinálsz?!"

Most próbáld megcsinálni ezt egy tinivel, és ne lepődj meg ha bilincsben végzed.


No, ez hosszú lett. Hol a kardigánom, éheznek a macskáim...
RisleyAddix Deleted user
#447325 | 2023. 07. 02. 11:07
Nem. Arról az emberiség messze a mesterséges inteligencia megjelenése előtt lemondott.
Deleted user
#447324 | 2023. 07. 02. 11:06
És ez felmenti az embereket az emberségesség gyakorlàsa alól?
Deleted user
#447323 | 2023. 07. 02. 10:59
"Embertársaink pedig hetekig, hónapokig (esetenként évekig) válaszra sem méltatnak és a mesterséges intelligencia gyakran jóval több udvariasságot és emberséget mutat, mint más emberek."

Ez nem emberség. Ez utasításkészlet.
A mesterséges inteligenciának nincs döntési lehetősége. Amikor te kérdezel, valójában utasítást adsz neki (parancsot), amire neki reagálnia KELL.
Nincs meg az a szabadsága mint egy embernek, hogy egyszerűen ignorálja a kérésed/kérdésed.

Talán ezért van annyi Dom/sub az informatikusok között. :-D