Meta blog

Blogs » Blog - RisleyAddix » Meta blog
RisleyAddix
Deleted user
2023. 05. 28. 19:30 | Appeared: 319x
A számítógépes játékokban fontos a meta, vagyis a különböző játék mechanikák beindulása és azoknak sorrendje. Ezeken és ezek megértésén a győzelem is múlhat.

A meta alatt itt viszont most azt értem, hogy átfogóan reagálok/írok egy téma, egy jelenség kapcsán: több helyen lehet heves vitákat olvasni egy magyar hegymászó, Suhajda Szilárd kapcsán.

Azon túl, hogy nyugodjék békében szerintem többségünknek nem kellene/lenne mit hozzá tennie a témához, mert nem értünk hozzá, nem érint bennünket.

Nekem a saját életemben van bőven elég megoldadnó feladat, megoldandó kérdés. Az orgonák kivágják magukat, ha egy vadidegen ember utolsó kalandját elemzem? Esetleg jobban megértem tőle a nőket, vagy tán jó stand up-os leszek?

Többet fogok keresni? Jobbak lesznek az emberi kapcsolataim? Mi fog változni?

A delphoi jósda falán emlékeim szerint az volt kiírva, hogy : "Ismerd meg önmagad." Korunk pont ezt az eszmeiséget törkeszik bőszen lerombolni. Légy önmagad, csak mert alapon, vagyis valójában ez jelentse azt, hogy nagy divatmárkák termékeit hordod, és még hatalmasabb gigacégek termékeit fogyasztod.

Az új Barbie film előzeteséről szóló egyik írásban is azt írják: Barbie-nak nincs nemiszerve, tehát csak azért hord mini szoknyát, mert abban érzi jól magát, röviden: csak mert.

Nem azért mert szexinek tartja, vagy imádja a divatot, vagy szereti ha megfordulnak utána a pasik, vagy rivalizál a többi nővel. Hiszen neki nincs nemi szerve, - hangzik az érvelés:

"Barbie átszexualizált baba, azt mondta az interjúban: mivel nincsenek nemi szervei, Barbie ha akarna, se tudna szexuális lény lenni – magától, tudatosan tehát soha nem szexi, csak mások vetítik rá a szexuális vágyaikat. „Ha felvesz egy miniszoknyát, azt nem azért teszi, hogy a fenekét mutogassa, hanem azért, mert jól érzi magát benne” – magyarázta." - https://telex.hu/kult/2023/05/26/barbie-film-elozetes-margot-robbie-ryan-gosling-greta-gerwig

A meséknek azonban átvitt értelmük, tanulságuk szokott lenni ismereteim szerint, vagy lehet, hogy én néztem be valamit és valójában a szomszédban laknak a gumibogyó szörpöt hörpintőt macik, a beszélő, ementáli illattól transzbaeeső Kvarg Lipi tőszomszédságában.

Comments (3)


Deleted user
#446180 | 2023. 05. 28. 21:00
Örülök.

Ezt is sokan megfogadhatnák.

"Tanuld meg saját házadat irányítani."
dean Deleted user
#446177 | 2023. 05. 28. 20:38
Köszönöm, ezeket nem ismertem/elfelejtettem már. Ha vicces akarnék lenni azt mondanám, hogy a legfontosabb: "A fizesd vissza a betétet." :D
Deleted user
#446176 | 2023. 05. 28. 19:46
A többi sem rossz amúgy.

https://vezetoi-coaching.blog.hu/2021/06/03/a_delphoi_josda_feliratai