Perspektívák

Blogs » Blog - RisleyAddix » Perspektívák
RisleyAddix
Deleted user
2023. 05. 13. 11:57 | Appeared: 322x | Users mentioned: Lucifer75
Lucifer a minap rávilágított egy nagyon fontos szempontra: a szempontok sokféleségének jelentőségére.

A miérteket szerintem kulcsfontosságú alaposan kifürkészni, de ebben is eltérő, hogy ki, mit tart érdekesnek/esszenciálisnak. Én úgy látom, hogy az evolúciós gyökereinkre felhúzott kulturális változások gyökeres változásokat indítottak el az úgynevezett Nyugati társadalmakban, de ebbe most nem megyek bele részletesebben.

Sokszor emelik ki a hölgyek, hogy a férfiak nem fogadják el az elutasítást és le BK-zák őket, meg MR-ezik (és most nem a kétéltűekre, és nem is a képalkotási eljárásra gondolok, csak nem szeretem trágár szavakkal illetni a nőket, ha valaki kéri, az más tészta.)

Két szerintem fontos elemet emelnék ki:

1, Kollektív szempontok

Vannak gyakran megjelenő kollektív szempontok, amelyek szerint:

- A legtöbb férfi erőszakos, és csak "azt" akarja.
- A legtöbb pasi nem fogadja el a nemet.
- A legtöbb nő nem válaszol.
- Számos nő nemhogy megválaszolhatatlan, de elolvashatatlan mennyiségű (főként) sablonlevelet kap, legalábbis friss regisztrálként szinte minden esetben.

2, Személyes perspektívák*

A fentiekben valamennyi igazságmag biztosan van, hogy aztán ezek mennyire valóságos és mennyire módosult formában fejlődnek tovább és gyökeresednek meg, azt pontosan nem tudom.

Az én személyes tapasztalatom az, hogy bár tudom magamról, hogy vehemens tudok lenni, a nemet igyekszem elfogadni (nem egyszer viszont a hölgyek mondják maguktól, hogy a nem, az mégsem nem..., vagy mégis az, vagy talán, nem tudják.)

Azonban számos hölgy van (tapasztalatom szerint), aki nem mond nemet, csak eltűnik, vagy elhúzza a mézesmadzagot, nyújtja a rétes tészát és még számos egyéb cukrászati, vagy sütési technikával él, elkerülve a közeledés egyenes visszautasítását.

Erre szokott érv lenni, hogy ez azért van, mert, hogy a legtöbb férfi jön a kétéltűzéssel és az MR-ezéssel, ha egy nő visszautasítja.

Azonban én úgy látom, hogy törekednünk kellene meglátni az adott egyént, és az ő viselkedésére, közeledésére igyekezni reagálnunk. Ez egy nehéz feladat, nem állítom, hogy nekem tökéletesen megy, de ebben látom az egyéni és társadalmi fejlődés egyik zálogát.

* A második pontban leírtak személyes tapasztalataim. Természetesen elfogadom és elhiszem, hogy ahányan vagyunk annyiféleképpen éljük meg ezeket a dolgokat. A személyes perspektívák nem szükségszerűen illeszkednek bele a kollektív látásmódokba, ettől még van létjogosultságuk.

https://www.youtube.com/watch?v=j0Mz_IqpZX8

Comments (4)


#445666 | 2023. 05. 13. 16:42
Meramúgy ha egy nő azt mondja: igen, akarok veled dugni/játszani, az rögtön könnyen kapható kurva, aki értéktelen és érdektelen lesz.

Szóval ennek az egésznek vannak jó mélyre nyúló gyökerei, nem teljesen fekete fehér.
#445665 | 2023. 05. 13. 16:39
Pont azt írtam, hogy a nők sem hibátlanok ebből a szempontból. (Most nem tudom mi az az AP) Merrt ugye "illik kéretni magad egy kicsit". Aztán meg persze honnan tudja szerencsétlen hímnemű, hogy mire gondol a nőnemű, mert nem olvas gondolatot. Mondjuk addig jó :D
Scarlet Deleted user
#445644 | 2023. 05. 13. 15:30
Ha elolvasod figyelmesen a blogom, pont azt írtam, hogy nem szokàsom, tràgàrul szidalmazni a nőket, így az AP szerintem pont nem illik ide.

Illetve sok nő panaszkodik rà, hogy a fèrfiak ghostingoljàk őket, köztük szàmos olyan, aki maga is szívatja így a fèrfiakat. Pl.azèrt mert otthon lebukott, hogy csalja a pasijàt.

Nem àllítom, hogy minden nő szemèt, de a minden fèrfi egy disznó, minden nő egy szent narratívàt szerintem erősen újra kellene gondolni.
#445627 | 2023. 05. 13. 14:43
Felültél az egyik vesszőparipámra :)

Hatalmas problémának látom, hogy a férfiak jelentős része (továbbiakban: férfiak) amikor egy nő azt mondja " nem" azt úgy érti: igen, csak kéretem magam.
Hatalmas problémának látom, hogy a nők jelentős része (továbbiakban: nők) sokszor csak kéretik magukat és a szájukból a "nem" az egy talán.

Illetve a másik gond, hogy ami a nők szerint udvarias visszautasítás, finom célzás, az a pasik zerint szivatás, mézesmadzag.

A férfiak nem értik, hogy a három, " most nem jó, talán máskor" az egy visszutasítás.

A nők nem értik, hogy ha már háromszor mondtak udvariasan nemet, akkor miért nyomul az a fasz.

Ugyanakkor, ha egy nő határozottan kommunikál, akkor sokszor lesz arrogáns picsának titulálva.

Megoldásom nincs, egyszerűen túl sok féle elvárás van mindkét oldaltól, egyszerűen azért, mert az egyik pasi a finom, asszertív kommunikációt részesíti előnyben, a másik pedig a nyilt, egybiteset.

A nők egy része szeret egyértelműen fogalmazni, a másikuk számára viszont ez nem komfortos, mert nem akarják megbántani a másikat 8 és kerülnék a legkisebb konfliktust is ebből.