A findom és a birtoklás árnyalatairól

Blogs » Blog - RisleyAddix » A findom és a birtoklás árnyalatairól
RisleyAddix
Deleted user
2022. 11. 18. 13:34 | Appeared: 525x
Ez az írás -szándékaim szerint- egyáltalán nem illeszkedik az oldalon idáig megjelent findom tematikájú írások közé, megközelítési módját, stílusát és egyéb aspektusait figyelembe véve sem.

Egyetlen ember van, akit megemlíthetnék, de régebben a törölt tagokat tilos volt nevükön nevezni nyilvánosan, ezért maradjunk végig a virágnyelvnél -azt comrade X-wing úgy is kedveli,- és nevezzük őt Krafft-Ebing professzor úrnak.

Krafft-Ebing professzor úr, egyszer olyasmit írt itt, hogy a findom a család fenntartási ösztön erotikus, fetisizálódott változata. A férfiak részéről.

Nem -igazán- olvastam itt olyan blogot, ami a női oldallal foglalkozott volna. Most jön viszont a csavar! Jellemzően a findom, mint megélhetési forma szokott itt gorcső alá kerülni. Szerintem ez egy szűklátókörű megközelítés, persze mindenki úgy használja a fogalmakat, ahogy neki jól esik. Így én is.

Mi lehet a jó egy Nő számára egy férfi anyagi birtoklásában? Ismét hangsúlyozom, nem a hivatásos hölgyekről beszélek, ha számukra is van hasznosítható információ a blogban tyúk takarmányt vagy D-vitamint örömmel fogadok.*

Nem fogok általánosítani, és nem mondom azt, hogy minden nő szeret birtokolni. Azonban tapasztalatom szerint sok hölgyre jellemző, hogy szereti, ha egy férfi hozzátartozik, akkoris ha monogám, akkor is, ha nem monogám kapcsolatról beszélünk.

S bár látszólag a régi szimbólumok kivesztek világunkból, sok ezer évnyi ösztönös és kultúr beidegződéseket nem lehet néhány évtized alatt teljességgel kiszorítani az emberi elméből.

Ebből és tapasztalatimból számomra az következik, hogy a nő szeret ajándékot kapni a férfitól. S bár a saját termesztésű virágnak is örült már több hölgy, egy jó kis csizma, , ruha, cipő, vagy ékszer gyakran nyerőek.

Ha a férfi ajándékot ad a Nőnek, azzal jelzi, hogy neki van elég erőforrása, ami egy jele annak, hogy ő potens hím, és érdemes vele gyermeket vállalni. Ez ösztön szinten akkor is így van -szerintem,- ha az adott pár/nő nem szeretne gyermeket/több gyermeket vállalni.

Tehát ha a Nő szeret ajándékokat kapni a férfitól, esetleg anyagilag adóztatja is (ez a klasszikus findom egyik bevett formája is), az evolúció biológiai értelemben teljességgel illeszkedik az emberi természet általam vallott szubjektív felfogásához.

Azonban, ha a férfi másnak vesz ajándékot, vagy másnak adózik, a nőből előtörhet az az ösztönös félelem, hogy a férfi máshol szeretné elvetni magvait. Ami az ösztön szinten ez az algoritmus, az a tudatos szinten megjelenhet puszta féltékenységként.

Nem vagyok meleg "csak" heteroflexibilis, így nem tudom, hogy a melegeknél/leszbikusoknál milyen mértékű lehet a félelem, ha a pár egyik tagja ajándékot vesz** valaki másnak.

Mégis egy klasszikus, leszbikus BDSM játélilmből hoznék fel példát: mikor a Duke of Burgundy-ban az egyik fél egy szimbolikus tevékenységgel ajándékoz meg egy másik dominát az-az a pont -emlékeim- szerint, ahol megtörik a pár kapcsolata, mind romantikus, mind D/s értelemben.

Ezzel kicsit összezavarhattam az olvasót, mert igen egy tevékenységet is tekinthetünk -szerintem- ajándéknak, de ez most nem képezi írásunk tárgyát.

Visszatérve: ha valaki másnak ajándékozunk ruhát, cipőt, ékszert, -aki nem rokonunk, és nem barátunk; a barát bonyolultabb eset, de ebbe most szintén ne menjünk bele az egyszerűség kedvéért,- utazást - akár olyat, amire mi nem tartunk az illetővel,- az könnyen szülhet féltékenységet a Nőben, akkor is, ha nem-monogám kapcsolatról beszélünk.

Röviden: a férfi által felajánlott, és/vagy a nő által sugalmazott -nem követelt, hogy miért nem, annak megfejtését az olvasóra bízom,- findom lehet egy párkapcsolat és/vagy BDSM kapcsolat része. Azonban ha a férfi egy másik nő*** számára vesz szimbolikus és/vagy nagyobb anyagi értékkel bíró ajándékot, aki nem barát, és nem is családtag, az könnyen előhozhatja barátnőjéből/Úrnőjéből az elemi-ösztönös féltékenységet.****

Mivel azonban sem biológus, sem történész, sem antroplógus nem vagyok, így fentiek mind meglehetősen szubjektív gondolatok. Ezek hitelességét megerősíteni vagy cáfolni minden bizonnyal Hegyivirág kolléga tudná.


* Utóbbi a patkányok likvidálásához szükséges, tehát -sajnos- nemes célt szolgál, mivel a patkány előszeretettel végzi ki a csirkéket, és szinte mindenen átverekszi magát, ha éhes.

** Itt is érdemes differenciálni, hiszen egy vendégségbe vitt virágcsokor -természetesen bolti, hogy elkerüljük a bajt!,- vagy egy jó vörös bor nem kellene, hogy kiváltson -ösztönös- féltékenységet.

*** Szándékosan nem megyek bele abba, hogy mi a helyzet azzal, ha a férfi nem heteroszexuális, mert ez egy blog és nem egy monográfia, így nem tudok mindenről írni, a mohóbb olvasók mindennemű akarata ellenére sem.

**** Ez a fajta féltékenység feltehetőleg bármelyik nőből előjöhet, de a szubmisszív hölgyek lelkivilágáról biztosan nem én vagyok az a személy, aki a leghitelesebben tudna nyilatkozni.

Comments (4)


Varnyu Deleted user
#438494 | 2022. 11. 18. 17:11
Örulök, ès nem is az üzletszerű tevékenységről írtam :).
Varnyu Deleted user
#438493 | 2022. 11. 18. 17:10
:(
Deleted user
#438492 | 2022. 11. 18. 16:43
sok szempontot megvilágítottál számomra a tárgyi ajándékokról. lényegében igazat adok Neked.

de a findomról, ahol csak pénzt "ajándékoznak", még mindig az a véleményem, hogy az az igazi főnök, aki a pénzt adja. mert hatalmában áll adni vagy nem adni :)
Deleted user
#438491 | 2022. 11. 18. 16:32
nem is tudtam, hogy a patkányok ellen jó a D vitamin. de épp valamelyik este hallottam egy hírben, hogy a D vit. túladagolása emberben elég sok bajjal járhat.

ezek szerint nem állunk olyan messze a patkányoktól, mint azt sokan gondolják :)

/ régi szép idők, amikor valaki írt rólam egy blogot és lepatkányozott benne. nagyon sokáig fenn volt a blog :) /