Nincsen se meleg, se hunczut e vidéken?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Nincsen se meleg, se hunczut e vidéken?
RisleyAddix
Deleted user
2022. 10. 18. 14:50 | Appeared: 527x
Múlt hétvégén egy kedves ismerősöm a k. hímzőkörből azt mondta, hogy megkérdezte egy ismerősét, hány meleg van azon a pest megyei településen, ahol él. Mire a férfi azt felelte, hogy: egy sincs. Ez persze elképzelhető de statisztikailag egy 5-6.000 fős település esetében nem valószínű.

Ezen az oldalon hagyományosan heves vitákat és érzelmeket vált ki a coming out kérdése. Minden témát számos nézőpontból meg lehet közelíteni, én most maradnék a gyakorlatiasság néhány aspektusánál, a teljesség igénye nélkül:

- Külön kell szerintem választani, hogy kik előtt vállaljuk fel magunkat. Természetesen előfordulhat olyan, hogy barátainkba, vagy családtagunkba botlunk egy meleg/hunczut eseményen, de ez egy más helyzet, mintha dirketben felvállaljuk előttük magunkat.

- Jóval több meleg és BDSM-es/hunczut ember van, a valóságban, mint ahányan ezt felvállalják. Legalábbis ez a személyes tapasztalatom.

Miért gond/lehet gond, ha valaki még saját tábora/Közössége/szubkultúrája előtt sem vállalja fel magát?

- Egyfelől ez lelkileg is rossz érzés lehet, hiszen a magány, a különcség, az el nem fogadottság.... alapvetően nem a pozitív élethelyzetek közé sorolandók.*

- Másfelől: ha az ember még saját Közössége előtt sem vállalja fel magát, úgy lehetséges, hogy nehezebben fog tudni partnert találni.

Nézzünk egy konkrét példát: több meleg ismerősöm mondta, hogy hunczut és egyben homokos tengerpart ismerőseik (vagy akár ők maguk) nem találnak meleg, BDSM-es partnert.

Pedig sokan vannak.

Nem vagyok sem pszichológus, sem szociológus, de tapasztalataim szerint a travik és transzok jóval nagyobb arányban vállalják fel magukat a BDSM Közösségben, mint a melegek. A leszbikusok és biszexuális arányáról nem tudok nyilatkozni.

Ez persze lehet, hogy azért van, mert szimplán többen vannak, de lehet azért is, mert valamely oknál fogva a melegekben általánosságban több gátlás van ezzel kapcsolatban.

Gyakori félelem az is, hogy egyedül mit kezd az ember majd egy ilyen Közösségben. Ez persze teljesen jogos, érthető és átérezhető, ugyanakkor egy újszülött is idővel beletanul a dolgokba, illetve ne feledjük, hogy Dantét is egy pogány költő, Vergilius vezette végig a Poklon és a Purgatóriumon.


* Természetesen mint minden vélemény ez is szubjektív.

Comments (9)


Deleted user
#436199 | 2022. 10. 19. 11:50
Eltartott egy ideig, hogy felidézzem mi is volt ez, de meg van.
Citizen X

https://www.imdb.com/title/tt0112681/?ref_=fn_al_tt_1
Deleted user
#436175 | 2022. 10. 19. 05:28
Címet tudsz mondani, kèrlek ?:)
Deleted user
#436174 | 2022. 10. 19. 01:17
Van egy HBO dráma/thriller a kora kilencvenes évekből, amerikai, de itt forgatták és voltak benne magyar szinészek is, a késő nyolvanas években játszókik a Szovjetunióban, megtörtént esetről szól, egy rengeteg fiatal lányt meggyilkoló pszichopata, perverz sorozatgyilkos története, akit képtelen körülmények között kell megtalálnia és elfognia az ügyre beosztott nyomozónak. Hogy miért képtelen?

Van egy jelenet, ahol az elején egy megbeszélésen felvázolja a főhős a rendőrségi vezetőknek az elképzelését, miszerint ez egy sorozatgyilkos lehet. Erre a legmagasabb beosztású rendőrtiszt aki egyben párt funkcionárius is ráförmed: a Szovjetunióban nem léteznek sorozatgyilkosok!

A nyomozó meg pár tapasztalt kollégája meg döbbenten merednek először a főnökre aztán egymásra, hogy hát akkor most mi a francot fogunk csinálni.

Extra csavar, hogy a párt küld egy díszrendőrnyomozó kádert, hogy vezesse a nyomozást aki mit ad Isten először egy meleget pécéz ki, hogy az lehet a gyilkos mert ezek mind szörnyetegek, aztán egy cigányembert. A meleg férfi öngyilkos lesz, a cigány vádlottat meg ha jól emlékszem fél holtra verik, meg ha már ott van bevarrják valamivel, mielőtt végül elkapják az igazi gyilkost aki mellesleg egy felső középosztálybeli értelmiségi káder, aki alapvetően minden gyanún felül áll.
mirtill01 Deleted user
#436171 | 2022. 10. 18. 22:25
A mi jegyszedőnk diszkrét, ès egyebkent rohadt jól rajzol. A képregények pedig szerinte erősen köthetőek a BDSM-hez :).
#436167 | 2022. 10. 18. 21:16
Most a példa amit hozok ezzel kapcsolatban nem meleg, hanem csak szimplán BDSM. Itteni beszélgetés során felvetettem egy illetőnek, hogy szombaton készülök a femdom buliba és mi lenne ha ott találkoznánk. Erre azt mondta, egyszer elmerészkedett egy ilyenre és a belépőt a volt osztálytársa szedte és ő hazáig futott. Hát kérdeztem én, hogy mi a baj a volt osztálytárs jelenlétével, kinek meséli el, hogy veled találkozott egy ilyen rendezvényen, hiszen Ő is ott volt, ha visszakérdeznének. Pontosan a szubkultúra "cikisége" a nagyvilág felé megvéd. Akkor jött a kérdés, hogy én nem félek ilyentől? Bevallottam, hogy de. Mert táppénzen vagyok, nem kellene bulizni mennem. Viszont pont a szituáció amit elképzeltem, ember megy a HR felé és szólni akar hol látott. Visszakérdez a HR-es: milyen buliban? Eh hagyjuk. Nem is félek. 😁
Lucifer75 Deleted user
#436148 | 2022. 10. 18. 16:29
Szerintem is az.
#436147 | 2022. 10. 18. 16:20
A családom egy főből áll, a bátyámból, a barátaim döntő többségét meg 30+ éve ismerem.

Gondolom, ez valamilyen szinten szituációfüggő is lehet...
Lucifer75 Deleted user
#436146 | 2022. 10. 18. 15:41
Ez nagyon szèp tőled, de van aki szerint a családnak és barátoknak ehhez semmi köze.

Èn meg nem fogok már erről vitatkozni :).
#436145 | 2022. 10. 18. 15:28
Nekem nem a felvállalás volt a legnehezebb lépés, hanem a 20+ év titkolózásának bevallása.

Akaratalanul is úgy éreztem, hogy visszaéltem a bizalmukkal. Tudtam, hogy ha mást nem is, ezt érteni fogják.