Egy kezdő paraszt agrár tanácsai

Blogs » Blog - RisleyAddix » Egy kezdő paraszt agrár tanácsai
RisleyAddix
Deleted user
2022. 09. 16. 17:08 | Appeared: 591x
Mivel a BDSM-ben csak elméleti tudás rendelkezem, ugyanakkor már pár éve amatőr szinten foglalkozom gazdálkodással, utóbbi kapcsán adnék néhány tippet. Bár akadnak akik szerint a klíma változás csak sikamlós lip-sikló kamu, az idei évben, a környékünkön a szilvafák legalább 80%-kal kevesebb termést hoztak, mint a korábbi években.

További rossz hír, hogy a boltokban is iszonyatosan emelkedik a zöldségek és a gyümölcsök ára.

Ugyanakkor a klímaváltozás úgy tűnik, hogy bizonyos előnyöket is hoz. Mióta nem lehet avart égetni, a diók elfeketedtek és borzalmasan nehéz volt őket megpucolni. Ráadásul az utóbbi években gyakori volt a So...vagyis a poloska invázió. Az idei gatya...és szoknya, -hogy pol. korrekt legyek, vagy szúnyog,- rothasztó melegben a poloskák szinte eltűntek, legalábbis itt Közép-Magyarországon én alig láttam belőlük.

A dió mellett a körte is nagyon szépen terem, ízletes finom, és göcsörtös, girbe-gurba, nem laborban ki"nemesített" génszökevény. Tovább jóhír, hogy -legalábbis- a környékünkön, szinte senki sem szedi le a közterületen a gyümölcsöket -kivéve- a diót. Terem itt még szőlő is, igaz nem a legfinomabb, de egész jó és ingyen van. A körte pedig egészen zseniális.

Ezeken felül, ha van saját kerted, ahol van szélvédett, de napos terület, nagyon érdemes fügét ültetni, mert ha jól gondozod és ideálisak a körülmények, néhány éven belül annyit fog teremni, hogy még az orrodon is a füge fog kijönni, vagy épp fügepálinkát is készíthetsz belőle, ha ahhoz van kedved.

Ezen felül a Magyarországon termesztendő növények listájába pár éve már a kivit is felvettek. Lehet, hogy elsőre komolytallanak, hangzik, pedig így van:

https://www.hellovidek.hu/kert/2021/07/10/hihetetlen-mar-a-kivi-is-megterem-itthon-igy-nez-ki-ennyibe-kerul

A cikk végén említésre kerül az indián banán is, amit még nem állt módomban megkóstolni, de a mi kertünkben is van belőle két kisebb fa. Állítólag íze a mangóére hajaz, ráadásul bírja a hideg téli és a meleg nyári hónapokat.

De mégis mi köze lehet mindennek a BDSM-hez? Ha az ember tud spórolni az élelmiszeren, úgy több pénze maradhat olyan extra kiadásokra, mint például a BDSM játékok és kiegészítők.

Comments (7)


NatVer Deleted user
#434220 | 2022. 09. 17. 12:45
Ennyire nem vagyok profi, de hamarosan lehet őket visszametszeni, ha már nagyobbak :).
#434211 | 2022. 09. 17. 08:55
Majd kérek segítséget a kőrte, szilva és diófáim ápolásához!
Deleted user
#434191 | 2022. 09. 16. 19:43
Én már haladó "paraszt" vagyok de még kezdő sem mint Paraszt. Avagy földművesként vagy 20 éve debütáltam egy nem európai országban, te tudod miről beszélek, ahol ez volt úgy mond abban a közösségben ahol el voltam szállásolva egy ideig a rámbízott feladat cserébe az ellátásért, így nem vártak tőlem profizmust csak segédmunkát, a főkertész el is magyarázta, hogy gyomokat kell kigyomlálnom, avagy, hogy azok hogy néznek ki, milyenmozdulattal lehet őket kifordítani gyökerestül stb., én meg nagy lelkesen meg is ragadtam a dolog végét oszt 3-4 óra múlva sikítva hajtott felém a kistraktorral, hogy miért ölöm a nem tudom milyen értékes virágait, hát megőrültem én barbár állat? Kicsit ugyanis belelendültem a dologba és már mindent ami zöld volt legyilkoltam, 50 fokban ugye picit be tud szűkülni a tudat :D

De amúgy nem te vagy az egyetlen értelmiségi akiről tudom, hogy teljesen a természet közeli, vidéki, önellátó, termelő és gazdálkodó élet felé fordult, nagy előny tud lenni ilyen téren egy művelt ember képessége arra, hogy új dolgokat módszeresen, széles látókörrel kikutasson, megismerjen és elsajátítson, elvi és technikai szinten is a legmodernebb, legjobban működő megoldásokat alkalmazván. Aki ebbe születik és ebben élt mindig, paradox módon sokszor nem rendelkezik ilyen fajta progresszívitással, rugalmassággal.

Növeszd a magad kajáját, így több marad BDSM-re, na te aztán tudod, hogy egy magunkfajta játékoson milyen gombokat kell nyomkodni ha motíválni akarod :D
Deleted user
#434189 | 2022. 09. 16. 19:09
Az errefelé biztos, hogy akad bőven , màrmint vad, de szerencsére gyümölcs is :).
RisleyAddix Deleted user
#434188 | 2022. 09. 16. 19:03
Az nem baj, elég ha mi értünk hozzánk 😁a rohadtat megeszik a vadak
Deleted user
#434187 | 2022. 09. 16. 18:56
Ehhez a részehez nem igazàn èrtek, de ha rohadt a körte, azt se tegyünk magunkba se fent, se lent :).
Deleted user
#434186 | 2022. 09. 16. 18:43
És a szőlőn kívül mindezen gyümölcsöket magába is teheti 🤭