Emplágium* és autizmus

Blogs » Blog - RisleyAddix » Emplágium* és autizmus
RisleyAddix
Deleted user
2022. 02. 01. 12:45 | Appeared: 695x
Izgalmas jószág a kiméria, aki ismeri tudja, aki nem, az könnyen megtudhatja.

Kezdjük a lény fejével, avagy a habbal a tortán: az, hogy az áraim másolják végülis elfogadható, hiszen kapitalizmusban élünk. Az, hogy a blogjaimból lopkodnak, az plágium, de ebben az országban ez látszólag a többséget hidegen hagyja. Nem az én ügyem, hanem en bloc az egész, szellemi tulajdon tolvajlás téma.

Mielőtt tovább mennénk, hadd ajánljak két kiváló filmet a blog kapcsán, ha valaki esetleg csak eddig jutna az olvasásban: BenX (7,4), A nevem Khan (8.0).**

Abba az ismerőseim java része nem gondol bele, hogy egy adott ország bármely Közössége leképződése az egész ország társadalmának. Lehet itt kapálódzni, hogy mennyivel több és jobb a BDSM társadalom, mint mindenki más: erre mondjuk azt angolosan, hogy: ökörszar.

Ez volt a hab, de lássuk a tortát is.

Itt állítólag mindenki nagyon empatikus. Az IQ része most pont nem érdekel. Saját bőrömön és ismeretségi körömben ebből azt tapasztalom, hogy a pszichológiai, vagy egyéb hasonló végzettséggel rendelkező BDSM-es emberek aggasztanak előszeretettel másokra olyan diagnózisokat, mint: pszichopata, narcisztikus, borderline szindrómiás...Vagy csak épp előszeretettel rúgnak bele olyanokba, akik nemhogy nem kérték ezt, de határozottan mondták, hogy NEM kérnek belőle.

A minap például arra utalt egy úriember, hogy én bekamuzom, hogy a webmesterem mindkét keze megsérült, csak azért, hogy ne kelljen bizonyos adatokat megadnom, és ezét tudjak szívozni.

Én értem, hogy itt vannak akiknél az erkölcs színvonala vagy nagyon alacsonyan van, vagy nem is létezik. Mondom ezt többek közt azért, mert évekkel ezelőtt egy hivatásos domina bekamuzta nekem, hogy abortusza volt, még sírt is a vállamon. És igen, tudom, hogy kamuzta, mert a valódi érintett elmesélte az egész történetet.

Én pedig az egyik diplomámat pont az abortusz és az eugenika etikai dilemmáiból írtam.

Kanyarodjunk vissza az erkölcs témájához: lehet, hogy nekem autistaként nem jó az általános érzelmi intelligenciám, de törekszem ezen dolgozni. Azonban az igazság érzetem elég magas, és soha nem hazudnik saját, vagy más testi sérüléséről, főként azért nem, hogy ezáltal előnyhöz jussak, vagy mást leszedhessek a tízkörméről.

A plágium részt még meg tudom érteni -ha elfogadni nem is,- hiszen ha annyira divatos, hogy fent is, lent is, középen is, mindenki csinálja: a trendek ragadósak.

De az, hogy az állítólagosan magas empátiájú emberek "diagnosztizálják", aki nem szimpatikus számukra, vagy az, hogy halvány lila gőzük sincs arról, hogy mit jelent az autizmus és/vagy ennek utána sem kívánnak járni, de ha az ember jelzi, hogy számára rossz, amit csinálnak folytatják a rugdosást, azt inkább nem minősíteném.

Ami viszont roppant érdekes számomra, hogy az ilyen blogok alatt nemhogy sorakozni nem sorakoznak az érintett empaták, de privát üzenetben sem írnak -gyakorlatilag soha- along these lines (Hunglish, nemcsak neked kolléga):"Jaj Risleykém, tudom, hogy Magyarországon több, mint minden 100. ember autista***, igyekszem kicsit megértőbb lenni veled."

Több tucat emberből eddig 2-3 mutatott kifejezett együttérzést ebből a Közösségből, és nem olyanok, akiknek pszichológiai, vagy pedagógiai végzettségük lenne, és nem is olyanok, akik verik a mellüket, hogy itt mennyi empata van.

"Szimplán" együttérző, kedves emberekről van szó, akik találkoztak már életük során autizmussal élő emberrel/emberekkel.

* Emplágium: az empátia és a plágium kifejezésekből alkotott szóösszetétel, amit ma az Úr, 2022. esztendejének február havának első napján, eme rege megírása közben az ihlet az én eszembe szökeltetett.

** IMDB pontszámok. A teljes filmek itt elérhetők ingyenesen:

https://videa.hu/videok/film-animacio/ben-x-drama-wMb5xs29KN2ec4IB

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-nevem-khan-ej6kXLQ4wVU3D7Tg

*** https://aosz.hu/az-autizmusrol/

Comments (8)


Deleted user
#412052 | 2022. 02. 01. 23:28
Köszönöm, hogy reagáltál az előző hozzászólásomra.
Deleted user
#412050 | 2022. 02. 01. 22:42
BemX című filmet nem tudtam megnézni, valószínű, hogy lelkileg nem vagyok hozzá jelenleg eléggé stabil.
Viszont egy másik filmet most néztem meg, amit Veled is megosztanék, hátha Neked is tetszik, ez is az autizmusról szól, szerintem csodálatos.
Elképesztő elme a főszereplő benne.

https://videa.hu/videok/film-animacio/temple-grandin-2010-103-perc-amerikai-eletra-9BFvsq4bbekFk7OR
Deleted user
#412031 | 2022. 02. 01. 14:16
Nem tudok mit mondani sem az első sem a második àllítàsodra: maximum annyit, hogy szerintem nem elvárható, ès nem is lenne jó, ha folyamatosan az autizmosomról írnék.

Persze èrvelni bárhogy ès bármivel lehet. Főként, ha a háttér sztorit elrejted az emberek elől. Okos taktika, mivel èn nem írhatom le, a tényeket ezzel kapcsolatban, mert akkor törlik a kommentem.
RisleyAddix Deleted user
#412030 | 2022. 02. 01. 14:12
Nálam ez egy nagyon rossz szokás, amiről le kell, hogy szokjak, ami nem is annyira könnyű. Mármint arról, hogy feleslegesen elnézést kérjek.

Én személy szerint nem tudtam arról, hogy Neked érintettséged van az autizmusban, még akkor sem, ha oly sokszor írtál róla már.
Deleted user
#412028 | 2022. 02. 01. 13:57
Nem mondtam, hogy baj lenne, hogy írtál, vagy az, hogy mennyit írtál. Így nem értem azt sem miért kérsz elnézést.

Viszont: legalább egy tucatszor írtam már nyilvánosan erről a témáról, és benne az érintettségemről (csak ezen az oldalon) , így az a meglátásod, hogy nem láthatunk egymásba, itt szerintem nem releváns.

Az autizmus nem is betegség: a pervazív személyisgégzavarok csoportjába tartoó állapot.
RisleyAddix Deleted user
#412023 | 2022. 02. 01. 13:44
Mindenképp megnézem, maga mellé készítek, sok, sok papírzsepit.

Nincs is szükség ragozásra, sok embernek van sérülése, kinek ez, kinek az, viszont nem láthatunk egymásba, nem is sejthetjük, hogy a másik emberben mi lakozik, mert ugye nem osszuk meg mindenkivel.

Leszázalékoltak között dolgozom, jómagam is az vagyok, "ill jelenleg nem, mert betegállományban tengetem napjaimat" nem sokan vagyunk a mi kis csapatunkban, és eléggé szerteágazó a kollégáim állapota "betegség szót nagyon kerülöm, mert az betegségtudatod adhat, és ad is", sok mindent látok, hallok.

Elnézésedet kérem, hogy ily sokat csacsogtam a blogod alatt.
Visszavonultam.
Szép napot Neked.
Deleted user
#412019 | 2022. 02. 01. 13:33
Szia.
Ha már eddig eljutottál a blogban, már megérte megírni!

A BenX szerintem még szomorúbb. Nem tudom neked megmondani, hogy megtörtént eseményeken alapszik-e, A nevem Khan. Azt viszont meg tudom mondani, hogy én is autista vagyok. Nem ragozom tovább.
Deleted user
#412017 | 2022. 02. 01. 13:26
Szia Resley.

A film ajánlásaidból A nevem Khan című filmet láttam, többször könnyes volt a szemem és egyben az egész filmet, pláne a főszereplőt, csodáltam.
Ha az emlékeim nem csalnak, a film, megtörtént eseményen alapszik, ebben nem vagyok 100%-an biztos.

Ma megnézem a másik filmet is, amit ajánlsz a blogodban.