A máriás és a szex-hunczutoktól, a közdominákig

Blogs » Blog - RisleyAddix » A máriás és a szex-hunczutoktól, a közdominákig
2021. 02. 21. 18:57 | Appeared: 905x
Tegnap volt egy jóféle babaváró buli, unokatestvéreimmel, és egyikőjük barátnőjével. Vittem pár szerényebb ajándékot, de a házitojás volt az igazi sztár, -amit egy rokonom figyelmeztetésére tettem be.

Unokaöcsémtől egyszercsak azt kérdeztem, hogy ki az a két ember, akiket nem ismerek a csapatból, a hatalmas képernyőn lévő háttérén?

El is mondta, de ami leginkább megfogott, az az volt, hogy az ő haveri társaságuknak, egy 420-as punnyadás alatt, nagyjából két évvel ezelőtt, a máriás-hunczutok elnevezést adták maguknak.

Hiába faggattam, hogy mi az a máriás-hunczut, fogalma sem volt. Kedves barátja, Gizella olvasott bele egy random könyvbe a punnyadásuk során, és ott találta ezt a szót.

A máriás-hunczut egy régies kifejezés, melynek jelentése: csaló, gazember, de nem akármilyen, hanem olyan, aki szentéletűnek adja ki magát.

Ez pedig át is vezet bennünket a régi korokból, a huszonegyedik századi covid hisztériáig és a hozzá kapcsolódó magyar, máriás-hunczutokig.

Kicsit tolassunk vissz az időben: 2003-2004 körül - már egyideje- létezett itthon a Mistress.hu oldal, ahol 5-6 Domina Hölgy hirdette szolgáltatásait.

Az évek során ez a szám el kezdett felkúszni, és elértük a pár tucat, hivatásos dominát. Én már akkor jeleztem, hogy itt rossz értelembe vett hunczut folyamatok és hígulás zajlik.

Oszt mi történt a covid hatására? Vannak, akik munkát váltottak, mert kellett, és ez így van rendjén, de vannak akik jó magyar hagyományokhoz híven el kezdtek máriás-hunczutok módjára viselkedni.

Mire gondolok? Az útóbbi félévben, a covid második hullámának nyomán úgy kezdtek el kinőni a hivatásos dominák az éterből, mint gomba a jóféle kerti földből.

És most persze lehet hisztizni, hogy jóguk van hozzá, azt meg úgy sem tudom bizonyítani, hogy jelentős részük lopkodja a szöveget, újdonsült és régi kollégáitól.

Azért elképzelem, hogy a 2020-as évek végén, 2030-as évek elején majd megkérdezi a gyerek:
"Anya te mit dolgoztál a nagy Kóvid járvány idején?" - Mégsem mondhatja azt a gyereknek, hogy a nép, szegény gyermekeként, akkoriban közdominának állt.

"Vendéglátós/énekes voltam, aztán máriás-hunczutnak álltam, hogy meg tudjak élni. Egyszerűen nem volt más lehetőségem."

Mit lehet tenni, ha egyszer ez volt a trendi, azokban az ínséges időkben? Ha valaki szikrányi hajlamot sem érzett magában a szex-hunczutság domináns oldalának megélésére, az ínséges időkben, hát akkor is jóga volt dominának állni.

Az erkölcs, az elvek, az ügyfelek megvezetése, a plagizálás, és úgy ammblock a következmények pedig: le voltak szarva akkoriban.

Comments (2)


#393206 | 2021. 02. 21. 20:16
Ezt általános megfigyelését elfogadom, és logikusan hangzik, de amiről fentebb írtam, nem idén januárban kezdődött.

Egy évek óta tartó folyamatról van szó, ami 2020 őszén kezdett tetőzni.
#393205 | 2021. 02. 21. 20:02
Nekem van egy másik megfigyelésem. :)
(Erről akartam amúgy blogolni, de elfér hozzászólásban is).
Az a tapasztalatom, hogy januárban eleve megnő a dominák száma, de különösen azoké, akik mindenféle könnyűnek vélt módon akarnak pénzhez jutni. Ez valahol összefüggésben van azzal, hogy a társadalom nagy része decemberben jelentősen túlköltekezik, így január közepére-végére kevesebb anyagi erőforrása marad, ráadásul nagyobb a fűtésszámla, a különböző bérleti díjakat rendre ekkor emelik meg. Szóval ez sokakat terel a dominaság felé ebben az időszakban, anélkül, hogy tisztában lennének a fogalommal.

A másik fele pedig az, hogy általában azoknak a száma is ilyenkor válik visszafogottá, akik a keresletet támasztják. A vállalati prémiumok, egyéb bónuszok kifutnak, és persze itt is jellemző a decemberi túlköltekezés.

A pixie-n ebből annyi látszik, hogy januárban csaknem kétszer annyi Hölgy keres urat kategóriájú hirdetést adtak fel, mint decemberben, és a február sem fog sokkal elmaradni a januártól.