Identitás, önazonosság, disztópia

Blogs » Blog - RisleyAddix » Identitás, önazonosság, disztópia
2021. 02. 12. 16:44 | Appeared: 870x
" A Waze a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. Csatlakozz a környékbeli autósokhoz, akik megosztják a valós idejű közlekedési- és útinformációkat, így mindenkinek időt és üzemanyagköltséget spórolnak a napi ingázáskor." - waze.hu

Az utóbbi, nagyjából másfél évben közel 200 oldalnyi BDSM regét írtam. Na jó ez nemigaz, mert ennek, saccra mintegy 5-10%-a idézet.

A minap néztem Pottyondi Edina, vlogger egyik új videóját, amiben többek közt azt is fejtegette, hogy a professzor van a közösségi médiákon a tápláléklánc alján, míg a lapoföldhívő a tetején. Ezt persze lehetne jobban cizelellni, de ahogy Hadházi László is megénekelte,- szabadidézet következik:

" Miért, mit csinálunk a közösségi médiákon? Feltesszük, hogy hol voltunk nyaralni, mit ettünk. Ilyenek: Nééézd, vótunk horávtba. Az ott a reggelink: rántotta."

Kovács András Péter, pedig a szuper, női szelfik elkészítésének titokzatos hátterét feszegeti, egyik stand upjában.

Ha egy közösségi médián népszerű szeretnél lenni, akkor nem az önazonosság a fontos, minél egyszerűbben, minél hétköznapibb témákban kell megnyilvánulnod. Ez sem feltétlenül igaz, hiszen lehet magasröptű gondolatokat is közzétenni, azonban itt sem a tartalom a lényeg.

Mondják: a stílus maga az ember. Ez pedig ugyanúgy igaz, akkor ha II. Erzsébet udvarába látogatunk el, mintha a korbácsolás művészetéről értekezünk.

Majd elfelejtettem, az is nagyon jó fogás lehet, ha a virtue signaling/ erény színlelés fegyverneméhez fordulunk. Többet ér a sokaság szemében, a plastic free July, mintha mások mocskos, szétszakadt, eldobált szemetét szeded fel az utcáról.

Persze itt belemehetnénk az identitások kérdéskörébe is, de az sértő, nagyon sértő lenne.

"Tanárnő kérem, a Risley András, megint azt mondta, hogy identitás, tessék beküldeni az igazgatónőhöz, mert engem ezzel a csúf szóval nagyon felzaklatott és megsértett."

Arról pedig végképp nem lehet írni, hogy identitás és identitás közt is lehet különbséget tenni: erkölcsi, kártékonysági vs. hasznossági szempontok alapján.

Arról sem lehet írni, hogyha férfiként zaklatnak: mert ugye, miért nem véded meg magad? Férfi vagy, ez a dolgod, waze!

Ha nő vagy és zaklatnak(?): minden férfi bekaphatja.

Ez most egy ilyen szedett-vedett rege lett, nem készültem megírni, de egyetlen kedves ember hiányolta az írasaim, ezért gondoltam összehozok valamit, mielőtt belefognék egy rövid, disztópikus, ám a múltat is felidéző próza megírásába.

Egyet se féljetek diáktársak, az identitástól túl tengő elbeszélést, nem itt fogom közzétenni.

Comments (13)


Deleted user
#392913 | 2021. 02. 16. 00:11
"tessék beküldeni az igazgatónőhöz"
Itt volt az, amikor lelki szemeim elé egyből be is úszott egy konzervatívan de mégis elegánsan öltözött fenemód csinos és egyben szigorú nő képe, ahogy egy íróasztal mögött ülve nagy figyelemmel tanulmányoz valami aktákat, körülette az irodája falán felüggesztve pedig van vagy félszáz nádpálca, tawse és egyéb gyilok, a sarkokban pedig egy kikötöző pad áll.
Aztán kopogtatsz.
Ezek után el is felejtettem, hogy miről szól ez a blog.
Ezt teszi az elmével a túl sok iskola tematikájú hülye klip.
Maradandó pszichés károsodás.
RisleyAddix Deleted user
#392713 | 2021. 02. 12. 23:47
Éppen a melyik véleményhez is szóljak hozzá zavar támadt meg... A legtöbb ember, teljesen mindegy, hogy milyennek szeretne látszani vagy mit mutat kifelé. a társadalmi elvárások szerint él/működik vagyis azokat a kívánalmakat akarná elsőként megjeleníteni, de mint azt nagyon okosan írtad is kedves Risley, hogy a nem megfelelő önazonosság hatalmas feszültséget kelt, ez pedig előbb vagy utóbb visszavág.

Gondoljunk csak bele, amikor megszületünk és még pár éven keresztül végeredményben nem a társadalmi normák szerint élünk, de később aztán tesznek róla, hogy ne legyél önmagad.... Persze vannak olyanok akik elkezdenek gondolkodni... ;)
#392712 | 2021. 02. 12. 23:28
Akkor ő már előrébb tart annál,aki még önmagának se meri bevallani,fel sem ismeri. Nem könnyű folyamat,és igen valóban tökösség-akarom mondani bátorság kell ehhez.
-Ma láttam egy cikket két bátor 7-9 éves emberről,akik a hajukat 4 évig növesztették (hímnemű létükre) és állták a sarat az őket támadók,csúfolókkal szemben,mert kitartottak ügyük mellett,h odaadják majd azoknak,akik betegség miatt elvesztették... mi meg nem merük felnőttként önmagunk mellett kiállni. De hozhatnék egy sorozatot is ahol két férfi 70 évesen vall szint szerelmükről és válnak el,h szabadon élhessenek. Jobb később mint soha ,de komolyan 70 évesen?
#392711 | 2021. 02. 12. 23:07
Örülök, hogy elgondolkodtatlak már, néhány alkalommal.
Szerintem az is probléma, hogy itt rengetegen nem merik felvállalni magukat, vagyis jobban mondva: itt sem.

Pont most beszélgettem egy kedves ismerősömmel arról, hogy egy magát dominánsnak valló férfi írt neki, akiről hamar kiderült, hogy switch és imád megalázkodni, de ezt itt nem meri felvállalni.

Itt pedig eszembe jut Thomas Hobbes, aki azt írta, hogy a legfontosabb, hogy kifelé azt mutassuk magunkból, amit a többségi társadalom - jelen esetben a hazai BDSM társadalom,- elvár tőlünk.

Ez pedig hatalmas belső feszültséget szülhet az emberben, hogy kifelé úgy érzi, hogy kötelező valamilyennek mutatnia magát, ezért pedig képes neki menni másoknak is, hogy úgy tűnjön, hogy ő a társadalom normális - norma követő tagja.

Ehhez pedig adjuk hozzá azt, hogy hatalams az információ hiány, a hazai BDSM társadalomban, a világunk alapfogalmait és figuráit illetően. Gondolok itt többek közt Masochra, illetve arra, hogy mi a különbség egy szado-mazochista és egy switch közt.
#392710 | 2021. 02. 12. 22:59
Rengeteg mindent tudnék mondani,de próbálom belesajtolni egy hozzászólásba, mert a mostani blogod jókor talált meg-szándékosan nem azt írom h elgondolkodtatott,mert több is elgondolkodtatott már.
Vegyük azt elsőnek-amiről már korábban írtál- h sokakat visszatart a blogolástól az h a véleményükre jön ellenvélemény és nem készek önmaguk mellett kiállni-ha az támadó jellegű. Ez itt is állja a helyét: Aki a "nagyérdemű" elé veti véleményét,jobb ha erősíti a védelmét!
Másodszor ,valahogy olyan érzésem támad ,amikor az egyik identitása túlságosan egyedi, az átlagtól eltérő,vagy épp egy másik embernek a vágyott én-jét tükrözi- amihez a valós sehol sincs- akkor ez a félkegyelmű másik szépen projektálja a negatív emócióit és rádobja a skatulyás pokrócot az egyikre ,amitől a szerencsétlen egyik meg vakaródzik és szabadulna.... Ó,h mennyi ilyen pokrócot dobtam már le és még mennyit fogok... divatba kéne hozni a pokrócégetést...
#leapokrócokkal#világbéke#küzdjmagadért
-Azt hiszem így kell divatba hozni.
#392692 | 2021. 02. 12. 21:33
Laci bácsi, Pottyondy Edina és mások szavai is azt erősítik, amit írok. De a legnagyobb baj szerintem nem az, hogy mi megy be, hanem az, hogy mi jön ki.
RisleyAddix Deleted user
#392687 | 2021. 02. 12. 18:57
És a TÉVÉ Laciban is megemlíti, mert az pont arról szól, hogy a hülyeséget nézi a nép. De lehet, hogy ott arról beszélt, hogy a hang gyorsabb a fénynél, mert amikor bekapcsolta a tévét, akkor hamarabb volt hang mint kép. :D
#392686 | 2021. 02. 12. 18:55
Az szerintem pont a világvégés előadásában van :).
Deleted user
#392685 | 2021. 02. 12. 18:43
Hadházinak egy másik mondása a kedvencem: Egy dolog van, ami gyorsabban terjed a fénynél: a faszság!
#392684 | 2021. 02. 12. 18:25
Ez egy érdekes téma. Számomra a szivarozás kemény "sport", nem nekem való jelenleg, de tud lenni egy nagyon jó atmoszférája. Amikor a brazil cserediákok, 18-19 évesen a szemem láttára szíttál, a vaskos, kubai szivarokat, a Yellowstone parkban.. Az nagyon menő volt. Tudom, nem volt szép dolog, de akkor is. Tinik voltak. Én is :).
RisleyAddix Deleted user
#392683 | 2021. 02. 12. 18:17
Ajjaj jaj, most mi lesz velem?! :) Éppen a minap morfondíroztam ezen mármint a majdnem kimondhatatlan kifejezésen, hogy éppen kiközösítettek engemetet, mert hogy képzelem a szivarozást, mint a dohányzás élvezetét gyakorolni cigarettázók előtt. Véleményem szerint a "cigizés" nem a dohányzás élvezetébe tartozó tevékenység....
#392681 | 2021. 02. 12. 18:01
Főként, hogy idekapcsolódik és van negatív és pozitív formája. De te is egy tiltott kifejezést használtál, te rossz nebuló :).
Deleted user
#392680 | 2021. 02. 12. 17:59
Ennél már csak a diszkrimináció bonyolultabb.... ;)