A vaníliás vesszőparipia részeges regéje

Blogs » Blog - RisleyAddix » A vaníliás vesszőparipia részeges regéje
2021. 01. 15. 21:42 | Appeared: 982x
Annyiszor olvastam már itt, és hallottam már máshol is, hogy így a vanillák, úgy a vanillák, persze nem nézzük le őket, de azért jó lenne, ha a kis senkiházik megrohadnának. Dr. Senkiházi megvan, a Grúból?

2016 nyarán, Branban, egy romániai BDSM táborban felhoztam az egyik kedvenc témámat, miszerint a vanilla kifejezést sokan pejoratív, diszkriminatív értelemben használják, kinky körökben. Egy helyi, fiatalember @Dexter, azt mondta, hogy ezt ő is így gondolja. Egyszer a BDSM-es haverjaival sétált az utcán, mikor azok hirtelen felröhögtek, mert a túloldalon megláttak egy nem-BDSM-es srácot: "Nézzétek, ott megy az a vanilla."- idézte fel @Dexter, a haverok gúnyolódását.

A vanilla jelentése alap, semmi extra, nem speciális. A kifejezés vaníliaízű fagyiból, mint alapízből ered. Node, mi a helyzet a legendásan értelmes és éleslátású BDSM-es társadalommal, ahol a -látható,- többségnek bőven elég a felszín kapargatása?

Ma történt, hogy egy facebook csoportban, egy interjú kapcsán kiemeltem, hogy -sajnos- nem igaz, hogy a magyar BDSM szcénában, nincs drogfogyasztás. És most nem a törvényekről van szó, nem vagyok rendőr, és hiszek a betyárbecsületben. A BDSM egyik ős, alapszabálya, hogy józanul tegyük. Épp eléggé megdolgoztatnak a hormonok. Hogy valaki otthon mit csinál és mit nem, abba, régi-vágású liberálisként nem fogok, nem is akarok beleszólni, de láttam már olyat, aki egy buliban (nem nálunk), lett rosszul, egy ereszes tablettától, és tudok sok olyan emberről, aki szeret alkoholos, vagy 420-as befolyásoltság alatt, BDSM bulikon részt venni, és játszani. Szervezőként, a saját eseményeimen elég keményen járok el, az ilyen Urakkal és Hölgyekkel szemben, máshol, viszont erre nincs jogköröm.

De, aki járt már többfajta, hazai, kinky eseményen és nem tűnt fel neki, hogy bizony vannak ittas, és egyéb módon megvilágosodott emberek, arra mondjam azt, hogy vanilla megfigyelőképességű? Nem véletlenül találtam ki a Schnauzer protekció kifejezést ( https://hu.smpixie.com/bdsm-blogok/risleyaddix/48855-szakzervezeti-schnauzer-protekcio) .

Érdemi vitára azonban nem számítok, mert HD kollégán kívül szerintem nem sokan fogják elolvasni ezt a blogot, illetve gyakorlati kérdésekről van szó, amikhez természetesen bárki hozzászólhat, de némi, kinky, terepismeret talán mégsem árt hozzá. Sajnos, akik pedig ilyennel rendelkeznek, csak nagyon ritkán kommentelnek, kinky közügyeinkhez.

Comments (21)


#390513 | 2021. 01. 18. 21:07
:) Meg egy blogban kicsit lassúcska :D. Egyébként okés. Csak szerettem volna biztos lenni benne, hogy nem értettük félre egymást.
#390486 | 2021. 01. 18. 17:45
Szabad kérdezni, de nem szeretem magyarázni az írásaim. Van, aki szereti. Az írói szabadság is létező fogalom, plusz szeretem, ha az olvasó elgondolkodik, és maga keres válaszokat. Van a szókrátészi dialektikus módszer is, azt is kedvelem, de azon sokan megsértődnek.
#390482 | 2021. 01. 18. 16:22
Totál olyan benyomást kelt a válaszod, mintha azt hinnéd, hogy sértésnek szántam a kérdéseimet. Nem az volt, hanem őszinte érdeklődés, mert felkeltette a kíváncsiságom az írásod.
Ehhez képest az első kérdésemet lerázod (oké, hát ne magyarázd, bár szántál rá időt és energiát, hogy megírd, foglalkozz a témával, tehát nyilván vmilyen szinten érdekes a számodra - akkor miért is gond, ha valakit basszus érdekel...?). A második kérdésemre meg azt feltételezed, hogy pszichológiai szakvélemény kivonatát várom tőled - és szintén lerázod.

Furcsa ez nekem, nem gondoltam, hogy épp csak kérdezni nem szabad. De oké, vettem az adást.
#390462 | 2021. 01. 18. 11:24
Nem magyarázom az írásaim. Van kapcsolat. Semmi gond, ha nem látod, szerintem a többség nem látja.

A kisebbségek, többséggel szembeni agressziója, ellenszenve nem kivetítés. A gyakorlat is ezt igazolja, de a szakirodalom is megénekelte. Egy féloldalas blogtól pedig lehet várni, többszáz oldalnyi tartalmát, de sajnos én még nem vagyok ezen a szinten.
#390455 | 2021. 01. 18. 10:45
Hogy függ össze az első három bekezdés ("hogyan viszonyulnak a bdsm-esek a vanillákhoz?") és a következő három (alkohol, drogfogyasztás szeánszon, buliban)? Annyira próbálom összerakni a kettőt, de nem értem.

Mert egyébként meg mindkettőhöz lenne hozzászólnivalóm, a másodikhoz csak annyi, h maximálisan egyetértek :).

Az elsőhöz: ez nem vmiféle kivetítés? A vanillák alapvetően elég kritikusan, távolságtartóan tudnak viselkedni bármiféle, számukra aberráltnak, perverznek, de legalábbis furcsának és idegennek tekintett vágyakkal, szexuális tevékenységekkel kapcsolatban. Ezt egy bdsm-es simán megéli (én pl pont pár napja, amikor egy ismerősöm elborzadva beszélt arról, hogy bár csak pár oldalt olvasott A szürke 50...-ből, de milyen perverz, és beteges már ez a világ). És amikor maguk között vannak, esetleg így kompenzál. "Velem minden oké, ő az uncsi, a fura, a "semmilyen" stb."
Deleted user
#390430 | 2021. 01. 17. 15:42
Nem azt mondom, hogy emberek ne fogyasszanak ezt vagy azt, de lehet azt normál keretek között tenni. Értsd, hogy mint írtad, hogy tud normláisan viselkedni némelyik, van akiből viszont kijön az állat. Szóval, aki nem tudja olyankor kontrollálni magát, az ne tegye ezt nyilvános rendezvényen, és nem is folytasson olyan tevékenységet, amivel árthat másoknak. Ha járnék ilyen rendezvényre, akkor lehet, hogy megkapnám, mert lehet önkéntes módon fognám és kitessékelném az olyat, aki zaklató, agresszív és hasonlatos módon viselkedik a többiekkel. De engem megúszott a nagyérdemű. Nem nagyon járok ilyen rendezvényekre.
#390426 | 2021. 01. 17. 15:25
Amellett, hogy igazad van, annyit hozzátennék, hogy az sem mindegy, hogy valaki, aki nem játszik egy eseményen, hogy viselkedik alkoholos, vagy egyéb befolyásoltság alatt. Van olyan részeg, akivel izgalmas beszélgetéseket lehet ilyenkor folytatni, és van, aki illumánált állapotban zaklat másokat. Itt kettős felelősség van: egyfelől egy esemény résztvevőinek szólniuk kell a felügyelőnek/Dungeon monitornak, ha ilyet tapasztalnak, a DM-nek pedig oda kell figyelnie, ha ilyet lát. Én elsőre figyelmeztetek, másodikra kitessékelem az érintett személyt. Többek közt ezért is szoktak lediktátorzni. Szerintem mások kulturált szórakozásának biztosítása nem önkényes cselekedet.
Deleted user
#390424 | 2021. 01. 17. 15:19
Én nem vagyok oda egyikért sem. Se drog, se alkohol. Láttam mindkettőnél hová fajulhat az ember sorsa és egy történés mivé alakulhat, ha ezek benne vannak. És nem szeretem, ha emberek ezek közül bármelyiknek hatása alatt bármi olyat tesznek, ami nem csak az ő sorsukat, életüket befolyásolja, hanem másét is. Bár sokan azt mondják, hogy önmagat pusztítani alanyi jogod, ám legyen tegyék, de ne ártsanak másoknak. Persze nekem is van függőségem, még nem tudtam szabadulni tőle, káros ez is, de talán közel sem annyira, mint a drog vagy az alkohol.
#390373 | 2021. 01. 16. 21:33
Volt már többször gond, és ez természetes, ittasság nélkül is, nem véletlen a RACK fogalma. Ittasságra, és drog fogyasztásra is volt példa, nem egyszer, csak erről nem illik beszélni. Illetve sokan nem aktívak az online Közösségben, vagy nem vállalják fel a véleményüket.
Deleted user
#390371 | 2021. 01. 16. 21:09
Egyetértek egyik korábbi hozzászólóval, hogy erős koncentrációt igényel. Azt gondolom, hogy ehhez tiszta fej szükségeltetik, hogy ne legyen se baj, se sérülés. Én így vélem, és én felelősségem, hogy hogyan élem az ilyetén vágyaim. De sosem díjaztam, ha valaki ittas, vagy egyéb okból illuminált állapotban teszi kockára más egészségét, testi épségét, akármilyen területről legyen is szó. Előítéletes vagyok -e? Ebben igen. Persze jöhet bárki, hogy sosem volt még gond. Eddig, de bármikor lehet és józan állapotban is, csak épp nem mindegy, hogy hogyan és mennyi idő alatt reagálok a felmerült problémákra.
#390275 | 2021. 01. 15. 22:59
Nemcsak én láttam, és nemcsak egy rendezvényen. A tapasztalataimért, és azért, mert hangot adok, annak, amit láttam, nem fogok elnézést kérni.
#390273 | 2021. 01. 15. 22:58
Én nem vitatom a létüket, miért tenném? Életem első nagyszabású ilyesmi rendezvényén egy kedves nagyon magassarkúban tébláboló csatakrészeg hölgy nem vette észre, hogy a földön ülve kötözök, és a sarkával a jobb gyűrűsujjam utolsó percére taposott teljes súllyal. Szét nem tört, a köröm nem vált le de végigrepedt a csont. Nemhogy a buli nem volt finom utána, de hosszú ideig fájt is igencsak megnehezítve a mindennapos életet.

A kérdés itt az, hogy az hogy ha te valahol egy rendezvényen láttál ilyesmit akkor az hogyan jelenti az, hogy más másik rendezvényeken szelektív látással bír?
#390270 | 2021. 01. 15. 22:51
Nemcsak én láttam ilyet, sokan láttunk ilyet. Nyitott szemmel kell járni. Elvileg én elméleti ember vagyok. Ha ez így van, úgy elég ciki, ha nekem jobban feltűnnek a részeg és bedrogozott emberek, mint másoknak.

Igaz nekem DM-ként többéves tapasztalatom van, és tudtommal én honosítottam meg ezt Magyarországon, de persze erről sem kell senkinek tudnia. A részegeket meg hagyjuk, hogy másoknak ártsanak, lekamerázzák, bántalmazzák őket. Igen, ilyenek történtek. És sokan tudnak ezekről, nem én egyszemélyben, csak mások nem érzik fontosnak, hogy ezekről beszéljenek/hangot adjanak.

Nyugodtan lehet azt a látszatot kelteni, hogy csak én látok problémát ott, ahol nincs. Én úgy fogalmaznék, hogy én hangot merek adni, annak, aminek más nem.
#390267 | 2021. 01. 15. 22:45
Egy nagyobb tömegrendezvényen két fajta embert különböztetek én meg. Az egyik aki csak részt vesz, dumál, táncol, iszik, mittudoménmit csinál, jól érzi magát főleg, ő dolga.
A másik csoport akik játszani mennek oda, és ha rajtuk látszik pl hogy játék közben nincsenek fejben ott akkor az egy olyan dolog amire igencsak egyszerű felfigyelni szerintem, és ilyen nyilvánosan játszó pároknál eddig nem vettem észre szemmel látható befolyásoltságot.

Természetesen nem vitatom, hogy láttál ilyent, csak nem értem hogy te tapasztalataidat a te megéléseidet miért kéne nekem is ismernem? Ez a szcéna arról szól, hogy rengeteg ember különféle igényekkel, együtt, egy helyen keresi a boldogságot, és megtalálja. Pont ezért mindenkinek mást és mást jelent a dolog, másra figyel, stb.
Deleted user
#390266 | 2021. 01. 15. 22:36
Pfuuuuuuuuuu ezt most elképzeltem full latexban ballet bootsal a lábán
tiszta horror.
Deleted user
#390263 | 2021. 01. 15. 22:28
Ugye? És még ereszes tabletta sem kell hozzá. :D Egyébként most esett le, hogy mi a tököm az az ereszes tabletta. Ha valaki nem tudná, az arra jó, hogy így táncikáljon tőle az ember. Be vesz egy felet és táncikálunk táncikálunk. De ha már egy kicsit többet vesz be az ember, attól petyhüdt lesz a táncikálója és lehet, hogy a füle felcsavarodik a nyakára és a szemei pedig lecsúsznak a herezacskójára. XD
Deleted user
#390256 | 2021. 01. 15. 22:19
Imádlak Köszi !!! :-) NA nem félre érteni !
#390254 | 2021. 01. 15. 22:11
Tudom, hogy más is olvas, látom felül a számlálót, de neked van igényed a kulturált vitára :)
Deleted user
#390252 | 2021. 01. 15. 22:09
Parancsolj!

https://youtu.be/lL7jwhWAU_k
Deleted user
#390251 | 2021. 01. 15. 22:06
Hol marad a pisztácia ? :-D
Deleted user
#390249 | 2021. 01. 15. 21:58
Nem hiszem, hogy csak én olvaslak, noha én azért ismerek nagyon meredek sztorikat a témával kapcsolatban, épp tavaly volt egy hölgy ismerősöm önkívületi állapotban attól, hogy milyen tapasztalatai voltak. Már csak úgy mint szemlélő. És az sem egy újdonság, hogy van aki azért használ cuccost, hogy még többet és még többet és még többet....

A magam részéről a bulikat pedig én inkább afféle szociális eseménynek szoktam felfogni, ahol nálam nem a játék szokott dominálni így ha mondjuk éppen nem autóval vagyok azért meg engedek magamnak egy két bambit. Zárt ajtók mögött is liberálisabb vagyok, de olyan biztos van, amit nem vállalnék be illuminált állapotban ott sem. Mégpedig azért nem mert nagyon nagy koncentrációt igényel és olyat kockáztat vele az ember, amit már nem lehet kockáztatni.

Vanillák? Hmmm. Szerintem nagyon sok olyan vanilla van, akik nem is tudják magukról, hogy nem vanillák. :)