Egy morfondírozó medve méz és gondolatmorzsái

Blogs » Blog - RisleyAddix » Egy morfondírozó medve méz és gondolatmorzsái
2020. 12. 29. 17:48 | Appeared: 875x
"A természet két aspektusa áll előttünk, két ellentét, mely a természet nagy egységét alkotja; ezen az egységen belül egyesül a sokféleség és a tulajdonképpeni egység.. az oszthatatlan egyneműség mozzanata nem a legfontosabb."- I. Sz. Narszkij: A nyugat-európai filozófia a XVII. században (291.p)

Vírus, klíma, gender/nem, önkifejezés, LMBTQ, BLM, nyugati-világ, függetlenség, magány, zöld, elidegenedés. Az utóbbi időszak, néhány meghatározó kifejezése. Ezt annak ellenére is tartom, ha sokan másként látják, még többeket, pedig hidegen hagynak mackós morfondírozásaim. Miért mackós? Találja ki, kedves olvasóm.

Az emberiség porszem a világtörténetében, amelyben minden ember még kisebb porszem, de vagyunk, akik szeretnénk nagyobbak lenni, aztán jön a nyakunkba a szóritész/kupac paradoxon (keress rá, izgalmas) és észleljük parányi mivoltunkat. De mi a helyzet a BDSM-mel? Bizonyos porszemek egyik kedvenc gyűjtőhelyével?

Idén decemberben már olyanok is nyilvánosan filóztak arról, hogy mikor lesznek újra BDSM események, akik bevallottan nem akarnak egyen sem részt venni. Ebből is látszik, hogy nagy a hiányérzet.

S míg a hónap elején még optimistább voltam, és mások véleményére hallgatva úgy gondoltam, hogy akár már márciusban összejöhetnek a kinky népek, mondjuk egy utó Bálint-napi, Pixie partra, jelenleg úgy látom, a frissebb hírek fényében, hogy tavasz vége előtt sem Pixie sem más BDSM party nem lesz.

Aztán el lehet gondolkozni, azoknak, akik féltek elmenni a korona előtti időkben, most pedig nem mehetnek le, ahogy senki más sem. Szerintem bár a vírus valós (át is estem rajta, október végén) egy felfújt bemelegítés, amit sokkal keményebb évek fognak hamarosan követni.

S bár nem támogatom a féktelen hedonizmust, a huncut Pató Páloknak és Paulináknak azt javaslom, hogy éljenek a lehetőségekkel, amíg tehetik, mert nem tudhatják, hogy lesz-e ebben az évtizedben újra, olyan aranyélet, mint 2019-ben volt, mikor havi szinten gyakran 5-6 BDSM esemény is szerepelt a hazai kínálatban.

"Dehát nincs kivel lemennem, és egyedül félek, mert nem ismerek senkit, " - Tóth János, 58 éves, munkaügyi szakreferens.

Comments (14)


#389325 | 2020. 12. 31. 10:33
Ezt én látom így, és még Gyurkának sincs mindig igaza. Bár ez a film is erre utal, a leírás és az előzetes alapján:

https://m.youtube.com/watch?v=T84800584V8
RisleyAddix Deleted user
#389322 | 2020. 12. 31. 10:27
Mindent összevetve, megnyugtató számomra a zöldségek és a házi készítésű vagy termelésű dolgok emelkedése... 😉
#389317 | 2020. 12. 31. 08:16
Abban biztos lehetsz, hogy ilyen témakörben, nincs egy, magasrangú forrásom se, pedig én vagyok a Gyurka.. Számomra így áll össze, a kép.

Lehet, hogy nem vagyok megnyugtató, de a házitojás és zöldségek értéke egyre nagyobbak lesznek..
RisleyAddix Deleted user
#389311 | 2020. 12. 31. 02:21
Érdekes, nálam pont hogy növekvő tendenciát mutat a személyesen és tartalmasan eltölthető interakciók száma. Lehetségesnek tartom azonban, ezt főleg az okozza, hogy sokan fordulnak olyan személyek felé, akik megnyugtatóak, egyfajta biztonságot, bizakodást és felhasználható tudást tudnak nyújtani még akkor is, ha csak pár szó és pillantás az egész...

Érdekesnek találtam azt a szösszenetet, mikor visszatekintvén ez év elejére, egy ázsiai ismerős már tudni vélte, hogy a vírus azért veszélyes, mert gyorsan mutálódik - igen?! - (nem, nem kínai nemzetiségű), ezt vajon honnan a p... p... ből tudhatta akkor, mikor még csupán mindenki találgatott?!

Most vajon honnan tudják egyesek, hogy még húzósabb lesz a jövő évtől?!(ezt magam is csak hallottam, bár elég megbizható forrásból)

Meg különben is, miért akar elég sok külföldi magyar állampolgárságot, éppen pont mostanában?!

S persze van még pár olyan kérdés, amelyeken lehetne gondolkodni...
#389268 | 2020. 12. 30. 18:50
gratulálok!

vannak időszakok, amikor sokat járok sokfelé. de mint introvertáltnak, meg se kottyan, ha néhány hétig ki se dugom az orromat itthonról.
#389267 | 2020. 12. 30. 18:45
nem feltételeztem, hogy azon örömködnél.
csak arra gondoltam, hogy milyen jól meg van szerkesztve a világ. ami a nagy többségnek rossz, az egy kisebbségnek még jó is lehet.

a szokásosnál hidegebb télben elpusztul a rovarok nagy része. ami nem jó. de a kártevők is, így egészségesebb lesz a növényzet, és jó termés lesz.
átlaghőmérsékleten az élőlények egy csoportja épp csak vegetál. Ha növekszik a hőmérséklet, sokszoros szaporulattal reagálnak.
#389260 | 2020. 12. 30. 13:41
Ez amúgy rajtam eléggé meglátszik. Én az introvertáltak táborát erősítem, de 2020 nemhogy nem a legszörnyűbb évem volt, de lehet, hogy még némi nosztalgiát is fogok iránta érezni. Előrébb léptem a munkahelyemen, teljesítettem egy régóta kitűzött pénzügyi célomat, aktívabb lettem itt a Pixie-n és decemberben szert tettem egy barátnőre (mondjuk nem innen, ami rejthet feszültségeket a jövőre nézve).

Viszont hosszabb távon ez az állapot az introvertáltaknak sem jó, őket is megviseli a szociális kapcsolatok elsatnyulása, csak náluk a hatás kevésbé direktebb és adott esetben jóval hosszabb távú is lehet. Nekem is hiányzik például a csapatsportolás lehetősége, a könyvtár vagy egyszerűen az, hogy a barátaimmal legurítsak egy sört némi beszélgetés keretében.
#389259 | 2020. 12. 30. 13:40
Én nem örömködöm, mikor rosszul érzi magát egy introvertált. Szerintem akkor a lehető legjobb a világ, ha a lehetó legtöbb embernek jó. Az állatok egy másik, fontos téma :).
#389258 | 2020. 12. 30. 13:33
Ígérem, ha találok hasonlóan optimista írást (és nem valami ezoterikus akármit), akkor azt belinkelem, de egyelőre nem botlottam bele hasonlóba.
#389256 | 2020. 12. 30. 12:59
ezért is jó a sokféle különböző személyiség.
amikor az extrovertáltak kezdenek kifeküdni, az introk észre sem veszik, hogy valami probléma lenne. sőt, kezdik elemükben érezni magukat.
#389255 | 2020. 12. 30. 11:30
Köszönöm a konstruktív hozzászólást. Makró szintén, nagyon jó vélemény formáló cikk, de mi a helyzet a mikro szinttel, és az emberek lelkiállapotával?

Nekem a kertészkedés sokat ad, és idén először keltette, - tyúkokat,- de mint extrovertált embert, zavar, hogy nagyon lecsökkent az emberi interakciók száma és intenzitása, és nem csak élőben.

Már tavasszal is foglalkoztam ezzel, de mostanra kezd szerintem begyűrűzni a lelki válság. Örülök, hogy globálisan jónak számít a helyzet, történelmileg, de jelenleg csak egy mondásban bízhatunk, amihez köszönöm az inspirációt: "Segíts magadon, Isten is megsegít."
#389254 | 2020. 12. 30. 10:39
Amúgy, hogy az év utolsó előtti napján egy kis optimizmust csepegtessek az olvasók lelkébe:

https://www.spectator.co.uk/article/why-2020-was-the-fourth-best-year-in-history

Aki nem tud angolul, annak nagyjából a fordítás:
https://qubit.hu/2020/12/29/2020-valojaban-a-tortenelem-negyedik-legjobb-eve-volt

És még az sem biztos, hogy a márciusi huszáregyenruhás BDSM-találkozókat feltétlenül temetni kell. A jelenlegi feltételek mellett várhatóan január második felétől indul a tömeges oltás, ha pedig a magyar államapparátus valamivel gyorsabban dolgozik, mint a szokásos, akkor a megfelelő átoltottsági arány elérhető március második felére. Vagy, legrosszabb esetben, digitális oltási igazolvánnyal szervezhető és elérhető lesz egy-egy esemény.
#389226 | 2020. 12. 29. 18:34
Már hiányoltalak. Örülök, hogy itt vagy :). Ha az okokat nézzük és a Covid ezen változata valóban a Természetből származik, akkor, mivel az emberiség tovább írtja az esőerdőket, és a felmelegedés miatt felolvadó jégtakaró alatt is "aranyos" dolgok lapulnak tudtommal, úgy szerintem 2020 a farkas kiáltás évenként lesz számontartva a történelemben.
#389220 | 2020. 12. 29. 18:13
Azért abban őszintén reménykedem, hogy a covid, mint bemelegítő történet jellemzésében nem lesz igazad. Bár az a gond, hogy akiket én olvastam, azok is azt "jósolják", hogy előjöhetnek még az emberi civilizáció határából a covidnál durvább kórokozó is.