331. Blog-matek és előítéletek*

Blogs » Blog - RisleyAddix » 331. Blog-matek és előítéletek*
2020. 12. 12. 16:55 | Appeared: 875x
"Az előítéletekkel kapcsolatos irodalomban előítéletek alatt leggyakrabban az előítéletek speciális tárgyra – az emberek nagy csoportjaira – irányuló változatát értik. Ezeket nevezzük csoportközi előítéleteknek. Különleges jelentésüket az indokolja, hogy míg a nem csoportközi előítéletek a társadalmi tudás köznapi szövetébe ágyazódva funkcionálisan nélkülözhetetlenek, és ártalmaik elsősorban magára az előítélet birtokosára hullnak vissza (hiszen rövidre zárják tudását, elzsilipelik vagy tévútra vezetik cselekvését), addig a csoportközi előítéletek mindig magukban rejtik az emberek kategoriális hovatartozás szerint megszabott (tehát nem individuális szempontokat alapul vevő) egyenlőtlen megkülönböztetésének esélyét, amelyek megvalósulva az emberi együttélést súlyosan zavaró interakciós jelenségek, az erőszak, a türelmetlenség, az egyenlőtlen elbánás kiapadhatatlan forrásai lesznek, hol lappangó, hol nyílt konfliktusokba taszítva az emberek nagy csoportjait." - Csepeli György: Szociálpszichológia

Mivel az egy híján húsz denevéres kovirnyák miatt jóval kevesebbet tudok találkozni és beszélgetni az emberekkel, így érthető, hogy a grafomániám, vagy szebben mondva, az írásra valom hajlamom felerősödött.

Mostanában a matekozós, statiszitkázós blogok is viszonylag gyakoriak a virtuális világnak, eme szegletében. Erre az irányra kapcsolódok rá, most én is. Úrnőm tegnap azt mondta, az egyik matekos blog kapcsán, hogy bár ő mindenkinek válaszol - őt ismerve, korrektül és udvariasan,- 10/1 levél író megy el hozzá, végül szeánszra. Nincs ezzel baj, ifjú koromban én is volt, hogy megfutamodtam a vágyaim elől. A gond ott kezdődik, - szerintem,- amikor ez valakinél rendszeressé válik, és notórikus kamussá válik, ezzel mások életét megnehezítve, és saját vágyait, genitálija, kézzel történő, gyors húzogatásával, némileg csillapítva.

Jellemzően csak az egyik oldalt szokás kiemelni. Viszonylag kevesen írnak, -rendszeresen,- blogot, de az olvasók számára ebből ez a kép rajzolódhat ki.

Férfiak: "Hiába írok, többszáz nőnek, tök jó, egyedi levelet, alig válaszolnak, pedig én milyen jó fogás lennék."

Hölgyek: "Szinte minden levél, amit kapok sablonlevél, vagy kéretlen, faszos képek, -és olykor hozzáteszik,- bevallom már sokszor a kultúrált levelekre sincs kedvem válaszolni."

A fene nagy igazság azonban az, hogy a többségről, a felszínen csendes, így nehezebb róluk információt szereznünk. Sablon szamurájt mikor láttál utoljára, regét írni arról, hogy hogy jön be neki, amit csinál? Hölgy ismerőseimmel folytatott beszélgetéseim és az itt olvasottak, -mind nők, mind a férfiak véleménye,- alapján úgy gondolom, hogy nagyon is kifizetődő sablon szamurájnak lenni. Abban az értelemben biztosan, hogy több választ kapnak, mint, akik sok energiát tesznek a levelezésbe.

Hozzáteszem, -amit sokszor le is írok,- hogy a netes ismerkedés nem az egyetlen megoldás, persze az egy híján húsz denevéres kovirnyák idején sokszor ez tűnik a legbiztonságosabb megoldásnak.

Még az előítéletekről is szeretnék szólni pár szót. Sokan úgy írnak a -hivatásos,- dominákról, hogy életükben nem találkoztak, de lehet, hogy nem is beszéltek egyetlen eggyel sem közülük. Ezt pedig teljességgel át tudom érezni, mivel bár nem vagyok domina, engem is sokan megítélnek, leginkább a hátam mögött.

Valljuk be, sokkal egyszerűbb ítélkezni, mint megismerni. Ez a jelenleg, itt elérhető blogjaim közül, a 331. ha valaki ezek közül sokat olvasott, és jól emlékszik is a tartalmukra, akkor valóban rendelkezhetem rólam, bizonyos ismeretekkel. A -hivatásos,- dominák viszont ritkán írnak blogot, és köztük is sokféle ember van, mind emberi, mind szakmai értelemben.

*Grafikusom, aki egyben barátom is, és sokszor ad inspiráló tanácsokat, javasolta, hogy eresszem, ismét bővebb lére az írásaim. Majd kiderül, kinek, hogy ízlik, a frissen facsart, orange juice.

Comments (2)


#388285 | 2020. 12. 14. 14:30
Drága vagy. Köszönöm a visszajelzést!
Deleted user
#388260 | 2020. 12. 14. 00:49
Ha ennél hosszabbak lesznek, akkor max több részletben olvasom el. :)