Szolga-Úr/Úrnő, avagy Ds Skála

Blogs » Blog - RisleyAddix » Szolga-Úr/Úrnő, avagy Ds Skála
2020. 09. 09. 16:43 | Appeared: 1219x
Jelen írás, saját tapasztalataim, olvasmányaim és inspiráló beszélgetések alapján született. Természetesen lehet másként gondolni.

A nemi identitás terén akkora a sokszínűség, hogy, aki gender tanulmányokat végzett, vagy ásta magát nyakig a témába*, az gyakran csak egy hatalmas kavalkádot lát. S bár sokan a BDSM címkétlenítése mellett törnek lándzsát, a magam részéről az alapkategóriák bővítése mellett vagyok.

Saját, szubjektív, bővített Ds osztályozásom, alulról, fölfelé haladva:

Szolga, szub, bottom, bottom flexibilis, switch, top flexibilis, top, domináns, Úr/Úrnő.

Ezek a Ds mértékét hivatottak fémjelezni, tartalmaikat pedig bőven van mivel kifejeznünk. Például: little, Daddy, Mommy; pet, handler; Hunter, prey.

Hasonló skálát, természetesen a mozgáskorlátozás/bondage illetve az SM kapcsán is lehet készíteni, de jobb ha olyan teszi ezt, aki aktív résztvevője az adott műfajnak.

Az inspirációt köszönöm Úrnőmnek, Alfred Kinseynek, valamint a bdsmtests.org készítőinek.

*Edgeplay, egy angol előadó, az idei, Dániai BDSM Konferencián azt mondta, hogy Angliában sokan megsértődnek, ha nem megfelelő személyes névmást használják rájuk. Egyet értettünk abban, hogyha valaki azt szeretné hogy biológiai nemével ellentétesen szólítsák meg/beszéljenek róla, azt először neki kell jeleznie mások felé.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.