Kaukázusi hímzőkör

Blogs » Blog - RisleyAddix » Kaukázusi hímzőkör
2020. 09. 07. 14:02 | Appeared: 912x
Medveölő, kefír, krétakör. Nekem ez a három dolog jut elsőre eszembe a Kaukázusról. Negyedikként pedig az angol caucasian, ami annyit tesz: európai származású/fehérbőrű ember.

Tudom, hogy Bertold Brecht, Kaukázusi krétakör című darabja klasszikus és népszerű színmű, mégsem ismertem csak a címét idáig. Azonban rákeresve úgy találtam, hogy a központi dilemmája roppant izgalmas és tanulságos.

Az internetes ismerkedésnek is van egy központi dilemmája. Tapasztalatom szerint, szinte mindig a férfiak kezdeményeznek, ha domináns, ha szubmisszív, ha szadista, ha háromkerekű bicikli az illető kinky identitása.

Van aki ezt annyival lerendezi, hogy ez a Természet rendje: csak a férfi kezdeményezhet. Nem értek egyet ezzel az állítással, de fogadjuk el egy pillanatra. Mi történik akkor, amikor az internet és a közösségi oldalak hatására a Hölgyek sokkal több megkeresést kapnak, mint korábban?

Ezen üzenetek jelentős része sablon levél, vagy szimplán alpári stílusú. Ez pedig kihat a kultúrált, egyénre szabott üzenetek íróira is, mert sokszor már annyira elegük lesz a nőknek - jogosan, - a sok sablonból és kéretlen (!) dickpic-ből, térderibancozásból, hogy mindegy lesz már, ki, mit és hogyan ír.

Ez pedig nem azok hibája, akik kultúráltan ismerkednek az online térben, de nem is a nőké, hanem azoké, akik úgy szórják a leveleket, mint Mike Tyson szórta az ütéseket.

Természetesen a probléma sokrétűbb, de a sablon szamurájokat küldözgetőket gyakran már egy, egysoros válasz is kielégíti. A kultúráltan ismerkedő férfiakban pedig sokszor jogosan felmerül, hogy mi értelme energiát fektetni alapos levelek megírásába, ha soha/alig jön válasz? A kör pedig ettől egyre ördögibb lesz. Ez nemcsak nálunk, de a Nyugati országokban is így működik.

Dániában másfél hete ezt mondta egy lány, ennek kapcsán: "Lehet, hogy a felszínen udvariasak és kultúráltak vagyunk, de a net nálunk is hemzseg a trolloktól, a profilok el nem olvasásától, és a kéretlen farkas képektől."

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.