Szent Anzelm és a BDSM

Blogs » Blog - RisleyAddix » Szent Anzelm és a BDSM
2020. 04. 17. 19:41 | Appeared: 1069x
Szent Anzelm a filozófusok körében egy sokat foglalkoztatott középkori szerzetes. Szerinte Istennek azért szükséges léteznie, mert Ő a lehetséges legnagyobb (nem testi értelemben), amit el lehet képzelni, és valami a valóságban tökéletesebb, mintha csak elképzeljük.

Az érv második része BDSM szempontból is érdekes: igaz-e, hogy valami szükségszerűen jobb a valóságban, mint a képzeletben? Erre nem tudok egyszavas választ adni. Volt már olyan BDSM élményem,ami pont olyan volt, amilyennek elképzeltem,néhány alkalommal sokkal rosszabb volt, és számos alkalommal pedig jobb, mint a fantáziámban.

Egyik kedvenc filmem a Don Jon azonban tökéletes cáfolata (nem spoilerezek) Anzelmusz érvének, ugyanis a főszereplő, aki egy tipikus latin szerető (Don Juan) bárkit meg tud szerezni magának, de ő mégis a pornót preferálja, mert ott minden tökéletes (számára) és mikor pornót néz, nem kell megfelelnie senkinek, nincs stressz, nincs potenciális veszekedés. Ráadásul a hit és a vallás kérdései is előkerülnek ebben az alkotásban.

A "fúj pornó"-t, és a szexizmust kiáltóknak: a filmről írtam a fenti sorokat.

Eszembe jutott még egy, izgalmas, szürreális sorozat a képzelgések és a BDSM kapcsán: Happy. A Happyben egy középkörű férfinek jelenik meg kislánya képzeletbeli barátja, Happy aki egy kékes színű, szamár-unikornis és roppant mód irritálónak van kitalálva a karaktere. Ebben a sorozatban többször előkerül villanások szintjén a BDSM és a fétisek. Erős idegzetűeknek és elvont, a szürrealizmust kedvelő embereknek jószívvel ajánlom.

Azt pedig, hogy objektíven eldönthető-e, hogy a képzelet, vagy a valóság tökéletesebb, mindenki döntse el saját magának.

Comments (2)


#360404 | 2020. 04. 18. 18:34
Szìvesen. Filozófia szakon nàlunk sokat volt emlegette :).
Deleted user
#360394 | 2020. 04. 18. 13:21
",,, elgondolható, hogy létezik valami, amiről nem gondolható el, hogy nem létezik:ez pedig nagyobb, mint amiről az gondolható el, hogy nem létezik Ezért, ha arról, aminél nagyobb nem gondolható, elgondolható, hogy nem létezik, úgy az, aminél nagyobb nem gondolható, nem az, aminél nagyobb nem gondolható, :ez önellentmondás. " Imádom. Egy elfeledett vallásfilozófus. Nagy kedvenc. Köszi. Legalább elővettem.És gondolkeltő amit írtál.