Éttermek és vendégségek

Blogs » Blog - RisleyAddix » Éttermek és vendégségek
2019. 12. 28. 19:47 | Appeared: 1082x
Bevallom nem kedvelem a reakcsiós műfajt a blogoknál, nem is szoktam ilyet írni, azonban most szükségét éreztem. Úgy gondolom, hogy a szezon és a fazon úgy összekeveredtek, mint a kecsesen ringó fecske és a recsegve fingó kecske, vagy mint a banya a takonyban és a tanya a Bakonyban..

Jár-e egy dominának pénz, azért ha foglalkozik az emberrel? Az egyszerűség kedvéért maradjunk annál, hogy kétféle domina létezik: akinek ez a munkája/hivatása (a ketttő nagyon nem ugyanaz), illetve a lifestyle dominák.

Mivel a dominákról az évek során már legalább egy tucatszor kifejtettem a véleményem többb szemszögből is, ezért most más irányból fogom megközelíteni ezt a kérdéskört.

Vendégség versus étterem

Ha az ember étterembe megy, megeszi, megissza, amit fogyasztott/fogyasztottak, majd rendezi a számlát. Én az esetek 90-95%-ában adok borravalót, kivéve ha -számomra- borzalmas volt a kiszolgálás. Mi történik, ha elmegyünk vendégségbe? Kifizetjük az összes kajának és italnak a ránk eső hányadát? Plusz a rezsi költséget is? Lehet, hogy Észak-Koreában így szokás, de legjobb tudomásom és tapasztalatom szerint ha az ember vendégségbe megy, úgy illendő, hogy visz 1-2 üveg bort, üdítőt, esetleg süteményt. A vendéglátó pedig saját belátása és lehetőségei szerint fog felkészülni a vendégekre..Azt hiszem Bödőcs Tibornak, vagy Kovács András Péternek van ennek kapcsán egy jó jelenete. Rákerestem, utóbbinak:

https://www.youtube.com/watch?v=yKwj2nLHM6o


Vendégség02

Lehet olyan vendégséget is szervezni, ahol megbeszéljük, hogy mindenki belead a közös bevásárlásba és ha valami extrát szeretne enni vagy inni, azt magának hozza. Ez is teljesen rendben van, de ha valaki szeretne vendégséget tartani, és csak egy illendő ajándékot viszünk, az miért lenne probléma? Persze ha igazán figyelmesek vagyunk olyan dologgal kedveskedünk a háziaknak, amit szeretnek. Ha pedig nem tudjuk, hogy mit kedvelnek igazán, úgy megkérdezzük diszkréten 1-2 közös ismerősünket.

Vendégség és étterem?

Ha elmegyünk egy vendégségbe, ahol a házigazdák főznek, készülnek...ott szerintem mindenkit csak zavarba hoznánk, ha nem vinnénk magunkkal ajándékot, de fizetni szeretnénk azért, hogy ott lehettünk. Ami viszont -szerintem,- biztos, ha egy étterembe egy akármekkora számlát egy üveg villányival, vagy tokajival szeretnénk rendezni úgy fog kigúvadni a szeme a pincérnek, mint egy trendi, gülü szemű plüssállatnak. Ha pedig úgy megyünk át a Kovács Pistához, hogy azt beszéltük meg, hogy mindenki egyenlően ad bele, és te úgy gondolod, hogy elsunnyogod...

A recsegve ringó fecske pedig a Bakonyban fészkel.

Comments (4)


#350795 | 2019. 12. 28. 20:58
és abban a helyzetben mindenki fizetett, nem akart kínos vitát ennyiért
Hurr Deleted user
#350792 | 2019. 12. 28. 20:52
😂 😂 😂 Cukibuli lehetett 🤣
#350790 | 2019. 12. 28. 20:48
biztos úgy érezte, hogy a vendégek túl jól érzik magukat.
hát nehogy már ingyen ilyen jól érezzék magukat
#350786 | 2019. 12. 28. 20:46
hallottam másféle vendégségről is.
és nagyon furcsálltam...
külföldön, laza ismeretségben lévőket invitált vendégségbe a lány. összejöttek tízenvalahányan.
nagyba megy az iszogatás, eszegetés, amikor a lány diszkréten körbejár, és mindenkitől 10 euró hozzájárulást kér :(