Fétis filozófia

Blogs » Blog - RisleyAddix » Fétis filozófia
RisleyAddix
Deleted user
2019. 08. 28. 17:50 | Appeared: 1172x
A fétisek, a fetisizmus kultúrtörténete roppant izgalmas, ugyanakkor sokak szàmàra unalmas, és értelmetlennek tűnő témàk. Egyiptomtól, a portugàl telepeseken àt, Marxig és a 19. szàzadi, brit örömlànyokig, és tovàbb lehetne vinni a sort, egészen napjainkig.

Inkàbb beszéljünk olyan témàkról, amik aktuàlisak és több olvasót érdekelhetnek.

Tegnap beszéltem egy bolgàr ismerősömmel, @Luciferrel, aki a helyi közösség egyik központi alakja. Mondtam neki, hogy szìvesen elmennék egy ottani BDSM bulira, mert szeretem a vàltozatossàgot, imàdom a szlàv embereket, és régóta szeretnék eljutni Bulgàriàba.

Gyorsan jött is a válasz. Van buli, de mikor szeretnék menni? Decemberben. Akkor nincs semmi, mert jönnek az ünnepek, de ha gondolom szervez egy BDSM bulit..Kicsivel később javasolta az október 19-ét, mondvàn, hogy akkor nagy buli lesz. Tavaly 220 ember volt, 4 DJ és szuper hangulat. Egy gond volt csak szàmomra: ez egy fétis party lesz. Az ebből fakadó csalódottsàgom ihlette ezt a blogot.

Mi lehet a gondja egy fetisisztànak egy fétis partyval? Tapasztalom szerint a fétis bulikon jellemzően sok magamutogatás van, és van ahol még a jàték is tilos. Csak nézni lehet a megterìtett emberi asztal paràdét. A közönség soraiban pedig sokaknak többet ér a ruha, mint az ember. Ezzel nincs gond, mindenki úgy bulizik, ahogy szeretne, de szàmomra a magamutogatàsban kimerülő, sznob, passzìv fetisizmus nem partyra való vidék. Hangsúlyozom lehet ezt szeretni, de nem fogok a magam részéről kétszer 5,5 óràt repülni egy olyan programért, ami nem ìnyemre való.

Sokan utáljàk a cìmkéket, de az ún. BDSM play partykon, a fetisizmus aktìvan is megélhető. Ha van beleegyezés: lehet csizmàt, làbat csókolni, kesztyűbe burkolt kezet simogatni, bőrnadràgot szaglàszni. Szàmomra az aktìv fetisizmus fekszik, persze szereten az esztétikus ruhàkat, de az ember szàmomra többet ér, mint a ruha.

Erről pedig eszembe jut, az egyik leghìresbb, kortàrs filizófus , Peter Singer gondolatkìsérlete: megmentenél-e egy vìzbe esett, fuldokló gyereket, ha tudod, hogy ettől tönkremegy a ruhàd és elkésel az első óràdról/a munkahelyedről?

https://www.stanforddaily.com/2019/02/05/how-to-think-about-a-drowning-child/

S bàr a vàlasz egyértelműnek tűnik, vannak, akik nem mentenék meg a gyereket, és nem azért mert nem tudnak úszni. Persze olyan érvek is felhozhatók, hogy nem tudni ki lesz a jövőben a gyerekből: mi van ha véreskezű diktàtor lesz? Mi van ha jàrvànyokat megàllìtó orvos?

Visszakanyarodva a fetisizmusra: mindenki olyan ruhàt vesz és hord amilyet csak szeretne, és olyan eseményekre jàr, amikre óhajt. Àm a mindenkibe én is beletartozom.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.