Természetes szemét

Blogs » Blog - RisleyAddix » Természetes szemét
2019. 08. 24. 19:11 | Appeared: 1334x
Bàr sokak szerint a cìmkézés kizàrólag kàros, szerintem van előnye is. Példàul az, hogy Kant szerint (18. szàzad) az állatok a dolgok kategóriájàba tartoznak (tehàt nincsenek érzéseik sem,)sokat elàrul a porosz filozófus gondolkodàsàról.

Szemét férfi/nő. Itt a szemét egy erkölcsi cìmke. Miért fontos ez? Ami sokunk szerint erkölcsileg szemétség, azt ugyanakkor tarthatjuk természetesnek is. A természetes, pedig megmerem kockàztatni, hogy az ember esetében a biológiai-kulturàlis kategória. Ellentéte a természetellenes.

Sokak szerint a BDSM is természetellenes. Erről màr sokszor leìrtam az álláspontom. Ugorjunk.

Az alàbbi példàk részlegesek, és könnyen magas vérnyomást okozhatnak. Nem vicceltem.

Számos férfi csalja meg a pàrjàt. Ezt erkölcsileg teljesen jogos helytelenìteni, de azt mondani rà, hogy természetellenes, nagyjàból akkora baromsàg lenne, mint azt àllìtani, hogy az ember egy hüllő. És a gyìkemberek !?

Rengeteg nő szereti talonba tartani/hitegetni a férfiakat. Akinek volt ebben màr része férfiként, feltételezem, hogy erkölcstelennek tartja ezt a viselkedést, ugyanakkor teljességgel természetes. Ahogy a lovàsz legény, a kertész sràc és a medence tisztìtó fiú sem csak a mesékben és sorozatokban lesz a gazdag Hölgyek szeretője/gyermekének apja. Mondhatjuk, hogy erkölcstelen ezekben az esetekben, mind a férfi, mind a nő? Teljes joggal. Mondhatjuk, hogy természetellenesen cselekdtek? Persze, de minek?

Nem véletlen, hogy Vajna Tìmeàt is sokan utáltàk/utàljàk. De a gold digger (aranyásó) viselkedés, evolúciósan teljesen érthetö. Szerintem.

https://brobible.com/life/article/women-gold-diggers-stone-age/

Úgy tűnik nem vagyok ezzel egyedül.

---

Nem àllìtom, hogy szép dolog szemétnek lenni. Sajnos tudom, hogy sokan ìgy fogjàk értelmezni ezt az ìràst. Annyit mondtam, hogy nem szerencsés egy erkölcsi és egy biológiai-kulturális fogalmat összemosnunk. Nyilván könnyebben a nyelvünkre àll egy màsik ember szidalmazásakor az hogy: degenerált szemét, mint az, hogy természetes szemét. Mert a körte csutka a természetes szemét, nem egy pasi, vagy egy nő, ugye? Ha pedig Kantot, vagy Descartes-ot kérdeztétek volna: a kutya is csak egy dolog.

Az idő telik, az eszmék vàltoznak. Ez ìgy természetes. No nem biológiailag, hanem kultúrálisan.

Comments (1)


Deleted user
#341741 | 2019. 08. 25. 07:46
Csak a béták meg ilyenek sírnak az aranyásók miatt. Nincs új a nap alatt. A férfi sem a ronda nőre bukik, ennyi.