Önkritukusantropológia

Blogs » Blog - RisleyAddix » Önkritukusantropológia
2019. 07. 20. 12:45 | Appeared: 1107x
Ismétlődés. Pedig kétszer soha nem léphetünk ugyanabba a kutyaszarba, izé folyóba, tartja az ősi, hérakleitoszi bölcselet.

Persze ez a fizika szintjén igaz lehet, az észlelésünkben azonban nem.

"Soha ne mondd, hogy soha."

Remélem, hogy soha nem fogok olyan ótvar filmet làtni, mint az Alkonyat. Még a bdsmalsói 50-es homàlyos is nézhetőbb volt szàmomra mint az, az alvadtvérszagú löttyedék. De ki tudja? Mindent is alul és felül is lehet múlni.

Az ismétlődés azonban tud sokszor pozitìv lenni. Példàul tàrsasozàsnàl a legtöbben nagyon örömködünk, ha újra dobhatunk egy jutalomkàrtya miatt.

Egyszer valaki azt kommentelte, hogy ne vàrjam el az egyediséget. Nem is vàrom el, de a sablonossàg untat.

Lehet ìrni szàzadszor arról, hogy "Jaj letiltottak," és arról, hogy " Na ez a BDSM, mert én hàromsorban azt mondom," ahogy arról is, hogy "ezekaszemétnőknemvàlaszolnak, pedigénolyanrendespasivagyok."

Hangsúlyozom, lehet ìrni bàrmiről, de engem a legtöbb, szàmomra sablonos, témaismétlő BDSM blog untat.

Ahogy a hazai BDSM-bloggerek egyik legjobbika, @Voodoolove ìrta: " Nincs màr miről ìrnom a BDSM kapcsàn."

Önkritikàból jeles fölé, plusz négy pirospont.

Tudom, hogy az én ìràsaim is sokakat untatnak. Ugyanakkor törekszem reflexìven ìrni. Mind az olvasói észrevételek, mind sajàt meglàtàsaim nyomàn.

Hercsel Adél, újsàgìró, a héten, nyilvànosan, kemény szavakat mondott, de legalàbb ugyanolyan durva önkritikàt is gyakorolt. Sokan szàndékosan félremagyaràzzàk azóta is a szavait. Annyira felzaklatott, hogy az önkritika, ritka erényét sem becsülik meg sokan, hogy tegnap àlmomomban egy màsik újsàgìróval vitàztam, Adélt védve. Igaz ugyanebben az àlomban Donald Trumpot is útba igazìtottam, a Moszkva tér felé.

---

Tisztàban vagyok vele, hogy sokak szerint a BDSM-et nem kell elemezni, nem kell kutatni, csak művelni kell/szabad. Ezt kishazànkban csak kevesen teszik. Bàr a fentemlìtett Lady H. Adél Kisasszony szerint a BDSM érdekes, humàn-etológiai kutatási téma.

S bàr ő nagyobb hal, mint én, ezt az ìràst, jelentős részben az ő bàtorsàga és önkritikus hozzààllàsa ihlette. Szégyen ezt beismerni? Egy patriarchàlis tàrsadalomban sokan làthatjàk ìgy.

Lehet, hogy nincs igaza, lehet, hogy nekem sincs. Lehet, hogy neki igen, és nekem nem, vagy éppen fordìtva. Egyben biztos vagyok: a lelkesedés, az önkritika és az őszinteség terén, erősen hasonló a gondolkodàsmódunk.

Comments (6)


RisleyAddix Deleted user
#339843 | 2019. 07. 20. 21:39
Na majd meglátjuk. Egyébként most erről írok egy több részes sorozatot, na nem a filmekről, hanem a képregényekről.
#339839 | 2019. 07. 20. 21:07
Szerencsére màr màsként àll a helyzet :)

https://www.google.com/amp/s/24.hu/szorakozas/2019/06/08/batman-szuperhos-robert-pattinson-george-clooney/amp/
RisleyAddix Deleted user
#339806 | 2019. 07. 20. 14:43
Sokat még én sem, csak azt, hogy Robert Pattinson lesz az új denevér, amivel bizonyára bevonzzák az Alkonyat rajongókat. A pletykák szerint pedig a sztori a Frank Miller-féle One Year lesz, amiben viszont van cicalány. Igaz, egy kigyúrt fekte prostituált. De maga a sztori az jó. :)
#339803 | 2019. 07. 20. 13:52
A legújabb Batmanről még nem hallottam, de a régi Batmeneket és a Dark Knightis részeket nagyon kedvelem. A Dark Knight Rises-ban viszont Macskanő karakterét eléggé kiherélték és elsilànyìtottàk. Szerintem.
#339800 | 2019. 07. 20. 13:20
az lehet, hogy nincs mit mondanod, viszont olvasni téged nagyon jó (nekem)
ezer dolgot megtudok magamról, mikor magadról írottakat olvasok
témafüggetlenül
Deleted user
#339799 | 2019. 07. 20. 13:09
Valóban nincs mit mondanom, bár azért néha belelép az ember abba a szarba, hogy újra magyarázza magát. Mostanában szívesebben foglalkozom képregényekkel, emberi kapcsolatokkal, na meg 1000 másik dologgal, ami épp eszembe jut. És ugye van a pixie is, de ezt már kifejtettem neked, miről szól nálam. :)

Szóval nem tetszett az Alkonyat? Akkor már talán azt is érted, hogy mi bajom van a még el nem készült Batman filmmel. :)