Hogy is van ez a BDSM?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Hogy is van ez a BDSM?
RisleyAddix
Deleted user
2019. 07. 11. 23:10 | Appeared: 1208x
Van egy érdekes és ellentmondàsos fogalom: alapműveltség.

Egy romàn pasi egy BDSM eseményen azt mondta nekem: " Az osztràkok egyik legnagyobb teljesìtménye, hogy elhitették a vilàggal, hogy Mozart osztràk volt, Hitler pedig német, mìg a helyzet fordìtottja a valósàg."

Azonban mondhatnànk, hogy az alapműveltség része tudni, hogy Hitler osztràk, Mozart pedig német szàrmazàsú volt. Utóbbit kijelenteni azonban problematikus:

https:/index.hu/kultur/klassz/mozart0807/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mozart%27s_nationality

Persze màr azon is lehet vitatkozni, hogy mi az alapműveltség. Nekem ennek a meghatàrozàsnak az eleje nagyon megtetszett:

http://www.kislexikon.hu/alapmuveltseg.html

Persze, aki a google korában jól tud keresni és szöveget értelmezni, ő is sok akadàlyt könnyedén vehet. Nem kell fejből tolnia, hogy :"1541 oda Buda, 1686 ide Buda,"- Bëlga: Kiràlyok a hàzban.

---

Lehet, hogy elfogult vagyok, de a Szürke térnyerése óta szerintem a BDSM mint fogalom az alapműveltséghez tartozik, és màr nemcsak a pszichológusoknak és kutatóknak illene tudni, hogy mi fàn is terem ez a fogalom.

Persze azt is lehet mondani, hogy amilyen sekélyen hozta be a köztudatba a Szürke a vilàgunkat, olyan sekélyesen is ismerik sokan.

---

Ma ràm ìrt egy, régóta Angliàban élô ismerősöm, aki épp itthon van. Mivel pedig jó programok iránt érdeklődött, és én gyakran jàrok BDSM eseményekre (àtlagosan havi minimum 2 alkalommal), mondtam neki, hogy én ilyeneket tudok neki ajánlani. Először azt mondta, hogy ő irànyìtàs màniàs (control freak), de bizalmatlan is. Ezért nem való neki a BDSM. Itt kezdtem màr kicsit összezavarodni. Csak én gondolom, hogy a BDSM jó terep lehet annak, aki erősen szeret irànyìtani? De vàrjunk. A hideg zuhany csak ezutàn következett. A Hölgy közben ezt kérdezte tőlem:

"De te szeretsz megkötözve lenni? Vagy inkàbb a màsik oldal?"

Rövid úton kiderült, hogy az ő fejében a BDSM egyenlő a kötözéssel. Merevségem és meglehetősen szerény kézügyességem miatt a komolyabb kötözések nem àllnak közel hozzàm.

Viszont úgy làtszik màr sokadszorra derül ki, hogy naivan hittem azt, hogy a Szürke nemcsak divatossà tette a BDSM-et, de annak minimàlis megértését is beemelte az alapműveltségbe, a köztudatba.

Úgy tűnik a pesszimista énemnek van igaza Szürke ügyben: a BDSM-et összemocskolva bedobtàk a nemzetközi porondra. Mi viszont csak hosszas munkàval fogjuk tudni tisztàra mosni ezt a fogalmat. A fülembe csengenek most a mondatok, amiket màr sokszor hallottam, BDSM-es ismerősöktől: " Minek ezt tanulni? A BDSM velünk született. Ösztönösen tudjuk, mit kell csinàlnunk. Minek ezt tanulni?" S bàr a racionalista filozófiai iskola -szerintük a tudàs velünk születik,- nagyjai valószìnűleg helyeselve bólogatnànak, a BDSM tudás velünkszületettségét vallókhoz vajon àtküldhetem a Szürke àltal alaposan fehomàlyosìtott ismerőseimet?

Vagy inkàbb egy kedves, a
Amerikàban élő, magyar, transz ismerősömről, Lady Scarlett Sinről beszéljünk, aki úgy forgatja az ostort, mint egy hortobàgyi betyàr?

Nyilvàn ő is ostorral a kezében született. A lenyűgöző tànclépéses, ostorozó mozdulatok, csakis genetikai úton öröklődhettek. Ha pedig a tudàst úgyis örököljük, akkor minek tanulni példàul Mozartról vagy a BDSM-ről?

Comments (1)


Deleted user
#339508 | 2019. 07. 12. 11:15
Szerintem a "tanulni" BDSM kerdese csak azert letezik, mert osszekeveredett az "eladasra" szant BDSM, az emberi BDSM-mel. Ha a BDSM az maradt volna mint eredetileg volt, vagyis a szexualis tevekenyseg resze, akkor nem kell tanulni. Ha a szexualis tevekenyseget tanulni kene akkor mar reg kihalt volna az emberiseg. Azzal, hogy aruva valt, a koz ertekelesere kerult, ha ugy tetszik a BDSM is egy muveszette lett, es valoban tanulni kell, hogy jol eladhato legyen.