Bűnözés, fétisek, BDSM

Blogs » Blog - RisleyAddix » Bűnözés, fétisek, BDSM
RisleyAddix
Deleted user
2019. 07. 08. 22:00 | Appeared: 1148x
Az utóbbi hónapokban sok olyan hìrre lettem figyelmes, amikben olyan bűncselekményekről volt szó, amik "csak" a közös beleegyezés hiànya miatt tekinthetőek bűncselekménynek és nem BDSM-nek. Ahol pedig megvolt az àllìtólagosan a közös beleegyezés, ott rossz tréfàról beszéltek, a BDSM semmilyen cikkben, vagy hìrműsorban nem jelent meg. Haladjunk.

A fent emlìtett bűncselekmények közt volt testi brutalitás (2) és kukkolàs (2).

Ezek közül kettőt, tinik és kettőt felnőttek követtek el. Két làny megvert és megrugdosott egy harmadikat, majd arra kényszerìtették, hogy megcsókolja a cipőjüket. Nemrég egy katonai iskolàban az ott, -àllìtólag,- megszokott lekötözős, feneket molesztàlós jàtékokban, valaki túl messzire ment és megerőszakolta anàlisan az egyik tàrsàt:

https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/analis_zaklatasba_fordult_a_lekotozos_

A két felnőtt pedig lànyokat kukkolt.

Miért tartom ezeket az esetek fontosnak? Ha nem söpörnék be a BDSM-et és a fétiseket a szőnyeg alà,mint beteges viselkedésformàkat, sokkal jobban megérthetnénk az ilyen bűncselekmények mozgatórugóit. Mert egy bűnöző sem szükségszerűen zavaradott. A BDSM és a fetisizmus, ősi ösztönökön és vàgyakon alapszik. De amìg erről a sajtóban a bulvàr és a Szürke szintjét csak ritkàn haladjàk meg, és az oktatàsban pedig betegségként tàlaljàk, ha szóbakerül.

Min is vagyunk meglepődve?

Több nyitottsàg és őszinteség mellett, kevesebb bűncselekmény, több BDSM és több boldog ember lehetne.

Comments (4)


Deleted user
#339401 | 2019. 07. 09. 19:03
Az a baj, hogy nagy valószínűséggel sem az eset résztvevői sem a verdiktet hozó társadalom nem ismeri a fogalmakat. A szereplők nyilvánvaló tudatlanságból, a többség pedig szimpla lustaságból, mert ítélni sokkal könnyebb, mint megismerni. Nagyjából a drogfogyasztáshoz tudom hasonlítani, ha Jézus az utolsó vacsorán egy kokalevelet rág el, ne adja Isten, egy vicces cigit szív el, akkor ma a keresztények üldöznék a badacsonyi szőlősgazdákat, a tokaji, vagy villányi borászokat...
Felvilágosítás, nyílt-, őszinte beszéd hiányzik az iskolákból, így a kortársi közösség, vagy a másodlagos szocializációs színtér szereplői mutatnak könnyen követhető, de közelről sem hiteles (egyáltalán nem biztos, hogy helyes) mintát...
Deleted user
#339397 | 2019. 07. 09. 18:17
Annyira fontos lenne spirálisan bővülve kisgyermekkortól tanítani a fehérnemű szabályt, az intimitás, a konszenzus, a határok, a szabadság, a bántalmazás, az erőszak fogalmait.

Pontosan ezért. Aki nem ismeri őket, az kriminalizálódhat, bántalmazóvá/bántalmazottá válhat.
Deleted user
#339395 | 2019. 07. 09. 15:24
A rendszer rossz, ebben egyet értünk :).
Deleted user
#339394 | 2019. 07. 09. 15:17
Van, hogy a kiváltó ok feltárása nehezebb, mint a megtörténtek kriminalizálása. Ami a katonai iskolát érinti, ott azért szomorú az eset, mert a felvételi eljárás egyik fontos eleme a pszichikai vizsgálat, mely elég részletesen tárja fel a jelentkező lelki világát. Ha az egyik fél meg is tudja téveszteni a rendszert, azért a reciprok oldalon álló személyiség csak ki kell, hogy tűnjön (függetlenül attól, hogy potenciális áldozat, vagy elkövető) az átlagtól történő eltávolodása miatt. Vagy ha nem, akkor a pszichológiai vizsgálat (esetleg a vizsgálatot végző személy) hibázott, tehát a rendszer rossz. De mi lesz most, hogy tudjuk, a lányok esetével együtt 6 domináns és 2 szubmisszív emberrel több van a világban?

Ui.: ez is érdekes (plussz két tagjelölt az oldalra) 😂https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szokokut_szex_gyor_feljelentes_borton