Eccarv tali, avagy egy Munch, ami nem Munch

Blogs » Blog - RisleyAddix » Eccarv tali, avagy egy Munch, ami nem Munch
2019. 05. 05. 13:56 | Appeared: 1397x
Tegnap voltam életem első Eccarv taliján, ahol megkérdezték tőlem, hogy hogyan lehet a filozófiából megélni? (Filozófiát is végeztem.) Erről a kérdésről eszembe jutott, most ahogy el kezdtem írni a blogot, hogy szociológiát vagy kultúr antropológiát (is) kellett volna tanunlnom. Hamarosan ki fog derülni hogy ennek miért van jelentősége.

Az utam a találkozóig elég kalandosra sikerült, de végül megérkeztem a helyszínre. Ami mondjuk egy VI. kerületi kávézó volt, nem az volt, de képzeljük el, hogy mégis. Nagyon kedves emberek voltak jelen, akiknek kicsit több, mint a felével már találkoztam párszor.

Az esemény szervezője abszolút támogató és kedélyes volt, de ez mindenkire ugyanúgy igaz. Természetesen nem mindenben értettünk egyet, ami nem baj.

Viszont egy nagyon érdekes dologban sem kerültünk egyetértése, ami viszont szociálpszichológiai és antropológiai szempontból izgalmas, és amely jelenségről már többször írtam a szexuális szubkultúrák kapcsán. A csoporthoz való tartozás hihetetlen erőket tud megmozgatni. Miért mondom ezt?

Említettem a találkozón, hogy szerintem ez olyan, mint egy Munch, csak szigorúbbak a bekerülési feltételek, illetve az elnevezése sem Munch, hanem Eccarv tali:

https://en.wikipedia.org/wiki/Munch_(BDSM)

Természetesen mindenki olyan nevet ad az eseményének, amit szeretne. Ráadásul én is kedvelem az unikornisokat. Azonban azt látni kell, hogy a magyar BDSM szcénában vannak klikkek/kisebb csoportok. Ezek közt nem mindig van átjárás. Például az Eccarv talin (ez volt az első ilyen eseményem) körbekérdeztem, hogy volt-e már valaki Munchon (van egy ilyen nevű esemény, ami legalább 7 éve kerül megrendezésre minden hónapban). A jelenlévők közül senki nem adott pozitív választ. Ez persze nem baj, de miként sokan akik Munchokra járnak nem tudnak az Eccarv talikról, úgy ez fordítva is igaz. Ezen a két Munchon kivül (mert szerintem mindkettő az), létezik az Empire Munch is. Ezen egyszer vettem részt, és emlékeim szerint nem volt átfedés az Eccarv Tali, a Munch és az Empire Munch résztvevői közt. Jelentős átfedés azonban semmiképp sem, arra úgy gondolom, emlékeznék.

Persze lehet, úgy gondolni, hogy milyen jó nekem, hogy ennyi BDSM eseményre járok. Igen, van benne jó is. Azonban nem egyszer érzem magam kivülállónak, mert akármilyen befogadó is egy csapat, aki másik "törzsből" érkezik az bizony valamilyen szinten idegen. Ez pedig nem abból adódik, hogy bárhol rossz emberek lennének, egyszerűen így vagyunk huzalozva. Persze könnyen lehet, hogy tévedek ebben, hiszen csake gy mezei (a Risley jelentése: bokrokkal terkított mező/rét) filozófus vagyok.

A találkozón sok izgalmas téma jött szóba, és nagyon örültem, hogy tőlem érdeklődve és befogadóan kérdeztek többen is. Így beszéltünk például az alázás formáiról és követelményeiről (pozitív és negatív, 3-3 kritériummal) és a fetisizmus miben létéről és fajtáiról (valaminek a bálványozása, alapvető fajtái- ismereteim szerint-: vallási, szexuális, áru, erkölcsi). S mivel szeretem kategorizálni a fogalmakat és az eseményeket, így azt mondani, hogy szerintem az Eccarv tali egy munch, ugyanúgy nem rosszindulatból fakad, mint azt mondani, hogy a Frusztráció vagy éppen a Luxuira egy fétis party. Azonban ebben a szervezővel nem értettünk egyet, mármint abban, hogy az Eccarv tali is Munch volna. Ez persze nem von le semmit a találkozó értékéből, ugyanakkor azt hiszem, hogyha a blog elején említett szakmák egyikének jobb ismerője lennék, hitelesebb tudnék írni erről.

Örülök, hogy ott lehettem, és, hogy inspiráló beszélgetésekkel és gondolatokkal távoztam. Az Eccarv tali pedig ha számomra Munch, más résztvevők számára pedig nem az, szerintem ezzel semmi gond. Annyi biztos, hogy valóban, egy egyedi, és inspiráló találkozó, amit természetesen nem a VI. kerületben, hanem valahol Narniában, a faun lakehlye mellett tartanak.

Az unikornisokról pedig eszembe jutott egy izgalams témakör, amiről nem fogok írni, mert nem tartozik ide, de mindenképp érdekesnek tartom:

https://poliamoria.info/sample-category/131-unikornis

Comments (9)


#336098 | 2019. 05. 05. 19:11
Így már világos, azt hittem, hogy két új találkozóra (eseményre )gondolsz :)). Ezek közt a filozófusok közt, vannak ilyen félreértős fajták :P
#336095 | 2019. 05. 05. 18:59
Sacckához sem volt még szerencsém élőben. :)
#336092 | 2019. 05. 05. 18:49
Hogyhogy kettőért ?:)
#336088 | 2019. 05. 05. 18:38
Na, akkor már két új találkozásért fáj a szívem. :)
Deleted user
#336076 | 2019. 05. 05. 17:21
Sajnálom, hogy olyan korán lépnem kellett.
#336072 | 2019. 05. 05. 15:12
Örülök, hogy örülsz. Havi szinten legalább 4-5 BDSM esemény van. Vannak, akik szerint már túl sok esemény van, a rendezvényekre járó közösség méretéhez képest. Ezzel egyet is értek, ezért két megoldási lehetőséget látok:

-csökkenteni a rendszeres események számát
- növelni az aktív Közösséget

Én az utóbbin törekszem dolgozni, immáron 5. éve :).
#336071 | 2019. 05. 05. 15:06
mindig örömmel olvasok arról, hogy vannak "ilyen" rendezvények
outsiderként is köszönet a szervezőknek
#336066 | 2019. 05. 05. 14:22
Én is örülök, hogy ott lehettem. Pozitív és inspiráló élmény volt :).Köszönöm a szervezést!
#336065 | 2019. 05. 05. 14:16
Koszonom hogy eljottel annak pedig kifejezetten orulok hogy jol erezted magad velunk. Az erzes kolcsonos.

Tegnap is sokat tanultam magamrol es masokrol.