Magyarság, RPG, Pony play

Blogs » Blog - RisleyAddix » Magyarság, RPG, Pony play
2019. 04. 12. 12:12 | Appeared: 1522x
Rég néztem játék végigjátszás videót Nessajtól. Azonban, most a youtube feldobott egy magyar szerepjátékot (RPG), ami kíváncsivá tett:

https://www.youtube.com/watch?v=_jc9EtIlQ3o&t=1449s

Bár a játék grafikája mai mércével nézve nem tökéletes, ám az angol szinkronba (amit magyarok készítettek) keveredő magyar nevek zseniálisan csengenek. Az „ I am Jóska, who was attacked by an old man,” vagy a „ These man-sized toads are called Zöldek,” egyszerre hangzanak szürreálisan és dobogtatják meg, az ember, nemzeti büszkeségét.

Azonban a játék BDSM szempontból nem ezek miatt érdekes. Nessaj miközben darbolja a garabonciást, a Zöldeket, a csontvázakat és egyéb lényeket, valamint embereket, aktívan figyeli a néző chatet és reagál is több, ott leírt megszólalásra. A fenti videóban, nagyjából 2:18:00-nál van egy rész, amikor az Anna tó (Erdély) legendájának feldolgozása is feltűnik a játékban. Ez nagyjából megegyezik az eredeti történettel, ami bizony egy nem-belegyezéses ponyplayt is ábrázol:

Ebben a mondában két testvér vetélkedik egymással, hogy melyikük gazdagabb. Az egyik fivér szerez egy gyönyörű hintót, hat pompás paripával, amiről el is dicsekedszik testvérének. Neki sem kellett több, rá is licitált, hogy ő biza’ szerez egy még szebb hintót, de mindjárt 12 gyönyörű lóval. Végül a várúr 12 szépséges helyi lányt fogatott be a hintójába, akik közül az egyiket Annának hívtak. Mivel pedig a hölgyek nem tudták elhúzni a fogatot, a fivér ostorral kezdte verni őket. Anna pedig a második ütés után elátkozta az őt ütlegelő férfit:

https://utitars.cafeblog.hu/2018/02/11/a-szent-anna-to-legendaja-izgalmasabb-mint-maga-a-latvany/

Azonban érdemes arra is odafigyelnünk, hogy nem ez az egyetlen régi, európai pony playes történet. Egy másik, a neves filozófushoz, Arisztotelészhez kapcsolódik:

https://eeleach.blog/2016/05/28/the-philosophers-pony-play/

Ha pedig hihetünk az alábbi cikknek, nemcsak a görög bölcselőről terjedt el ez a monda a középkorban, hanem már jóval előtte létezett egy férfit, lóként megülő nő képe Indiában és az arab világban.

https://www.cpony.com/home/references.html

Bár az Anna tó története és a fenti cikkben szereplő számos leírás nem-beleegyezéses művekről és valós eseményekről szólnak, az mindenképp érdekes, hogy a pony-play-ről (természetesen más BDSM játékokról) is már régóta fantáziál az emberiség, illetve évezredek óta műveli azt.
Persze lehet erre azt válaszolni, hogy ez evidencia és mindenki tisztába van vele, hogy az emberiség már –szinte ? – a kezdetektől szerette a változatos, SM-et és Ds-et is tartalmazó szexualitást. Ha azonban ez tényleg az emberek többsége számára evidencia lenne, akkor nem gondolná a társadalom jelentős része azt, hogy a pony play, vagy más BDSM játékok betegesek.

Az pedig, hogy miért került be az Óperenciába pont az Anna tó, és miért fedi fel a játék a mondát ilyen valóságosan, a pony playt is bennehagyva, nem tudható. Szerintem azonban gondolhatjuk akár azt is, hogy az alkotók fantáziája is kissé huncut. Hiszen, aki ilyen szuperül vegyíti az angolba a magyart, annak a szexualitásban is lehet meglehetősen élénk a fantáziája.

Comments (0)


Noone has commented this blog entry.