Milliàrdnyi BDSM, avagy a hatalom nyomàban

Blogs » Blog - RisleyAddix » Milliàrdnyi BDSM, avagy a hatalom nyomàban
RisleyAddix
Deleted user
2019. 04. 10. 15:45 | Appeared: 1506x
Ràjöttem, hogy azokat a sorozatokat szeretem mostanàban a legjobban, amik a hatalomról szólnak. Ìgy a két jelenlegi favoritom a Trónok harca és a Milliàrdok nyomàban.

A Trónok harca elsőre akàr tűnhetne egy egyszerű, fantasy sorozatnak, àm szerintem a lényeg nem a lényekben, hanem a hatalomért folytatott harcokban és intrikàkban lakozik.

Ugyanez igaz a Milliàrdok nyomàban című sorozatra is. Vigyàzat, spoilerek következnek.

Az alap felàllàsban, a sorozat elején egy new yorki àllamügyész (Paul Giamatti), üldöz egy tőzsdei fehér càpàt (Damian Lewis). Régiesen beszélhetnénk akàr Giamatti Pàl és Demjàn Lajos pàrharcàról is, de ma màr ezt a stìlus màra màr a trendek martalékàvà lett.

Node tegyünk egy próbàt. Pàlról màr a legelső részben kiderül, hogy BDSM rajongó, Lajos pedig igazi Don Juan, aki falja a nőket. Egy sàrmos alfa hìm, akinek a gazdag és szép nők, mind a farkàra kivànkoznak. Tűnhetne akàr pszichopatànak is, de Lajosnak valójàban van emberi oldala és komoly érzelmei is.

A sorozat minden évadàban fontos szerepet jàtszik a BDSM, de az ezzel kapcsolatos folyamatok a 4. évad közepére csúcsosodnak ki. Ekkorra a hatalom szövevényes dzsungelében BDSM-es Pàl és Alfa hìm Lajos újra cìmeres cimboràk lesznek. Miért idàig nemcsak ellenségek voltak? Aki làtta, vagy làtni fogja a sorozat epizódjait, érti, vagy érteni fogja, mi is itt a csìzió.

Tehàt ebben a helyzetben akar Pàl, aki eddigre csupàn egy lecsúszott zugügyész, àllami főügyész lenni New York àllamban.

Azonban ez zavarja egy befolyàsos ismerősét, aki el is mondja többek közt az igazsàgügy miniszternek ( aki Pàl egyik legfőbb ellenlàbasa egyideje,) hogy mekkora perverz is ez a pasi valójàban.

Pàl màr vissza akarna lépni a jelöltségtől, àm apja és Lajos bìztatàsàra egy zseniàlis tervet eszel ki. Egyik riporterekkel zsúfolt kampànybeszédét azzal kezdi, hogy egy ügyésznek el kell merülnie a sötét oldalban, hogy jobban megismerje azt, hiszen a hivatàsa soràn is ezzel dolgozik. Majd Pali előàll a farbàval: ő bizony mazochista, és szereti ha megkötözik, megrugdossàk, elfenekelik.. Mindehhez hozzàteszi, hogy az igazsàgot nem jó rejtegetni, ràadàsul az ellenfelei is alig vàrjàk, hogy lejàrathassàk. Ìgy ő inkàbb kitàlalt, hiszen minden embenek vannak sötét vàgyai, amiket nem mer kimondani, mert fél. Ő azonban megkönnyebbült, hogy nyipvànosan megoszthatta ezeket, és ìgy màr nincs mit takargatnia. Összegezve: "Mindenkinek van egy àlma, az enyém a főügyészség.."

Azonban van egy aprócska gond, Pàl felesége Wendy màr egy ideje nem szeretne jàtszani se, és kifejezetten kérte férjét, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, ehelyett mi történt? A férje még azt is beleszőtte a beszédébe, hogy: " Mindezt a szerető és beleegyezését adó feleségemmel teszem." Na bumm. Úgy tűnik tényleg nem az Alfa hìm a neccesebb, hanem az ügyész úr, de ő sem pszichopata, sokkal inkàbb tűnik machiavellistànak:

https://mindsetpszichologia.hu/2018/07/18/egy-lepessel-mindig-elotted-jar-a-machiavellista-szemelyiseg/

És félreértés ne essék, a föügyész úr( nagy ovàció közepette nyert 30 nappal az emlìtett beszéde utàn) nem azért beszélt nyìltan a BDSM-ről, mert annak tàrsadalmi elfofadottsàgàt akarta volna növelni, de nem àm. Csak sajàt, önös érdekei vezérelték és ehhez a kitàrulkozást/coming outot artotta a leghatékonyabb eszköznek.

A 4. évad 4. részének végén pedig cimboràjànak, Lajosnak egyik főellenségét Malkovics Jànost utasìtja ki az Egyesült Àllamokból, annak ellenére, hogy ő pont, Pàl vàgyait kielégìtő, különleges létesìtményeket ajànl a főügyész úr figyelmébe. S hiàba ölt nàla testet BDSM életformaként, mégis szàmàra a hatalom megszerzése és megtartàsa a létező legnagyobb fétis.

Kivàncsian vàrom, hogy Havas Jànosék, sàrkànyhàton képesek lesznek-e ezt übereni. Ha igen, azt hiszem erre az évtizedre a top 3 sorozatélményemből 2, szinte biztosan megvan és meg is fog maradni.

Comments (4)


Aranyliliom Deleted user
#334811 | 2019. 04. 10. 23:36
Ezt most olvastam, izgalmas felvetések vannak benne:

https://index.hu/kultur/2019/04/10/mi_lesz_a_tronok_harca_vege_eselyek_george_r_r_martin/
Deleted user
#334805 | 2019. 04. 10. 21:20
Függők!
Nézzetek Happyt! Az is okoz némi ezt azt :-D
Aranyliliom Deleted user
#334797 | 2019. 04. 10. 18:42
És reméljük tényleg nagyon jó lesz :)!
#334795 | 2019. 04. 10. 18:32
Mar csak 4et alszunk...