Indulatos BDSM?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Indulatos BDSM?
2019. 03. 17. 03:31 | Appeared: 1548x
" Az őskori szex folyamán, a szeretők gyakran kerültek kiszolgáltatott helyzetbe, rájuk leselkedő ragadozók közt. Az ebbe a tudatállapotba ragadt hüllőagyunk gyakran társítja a szexhez, a félelmet." - Suzan Block: Fear and Sex*


A minap lehetett olvasni a hírekben, hogy Hajdú-Bihar megyében két lány, kegyetlenül megvert egy másikat és arra kényszerítették, hogy megcsókolja a cipőjüket. Ez természetesen egy borzalmas és elítélendő eset, de megvilágító erejű lehet számunkra is:

https://hvg.hu/itthon/20190310_Vallalja_a_felelosseget_a_tetteiert_a_Nadudvaron_veresre_vert_tinilany_egyik_bantalmazoja

Sokan kritizáltak már azért, hogy a BDSM-et túl tudományosan szemlélem. Ez most sem lesz másként, mindazonáltal most a BDSM egy ösztönös elemére szeretnék rávilágítani.

Számos ember, akivel beszéltem, azon a véleményen van, hogy a BDSM-be nem szabad belevinni az indulatokat. A magam részéről azt kell mondanom, hogy a legjobb BDSM élményeim egy jelentős része olyan volt (beleértve, Úrnőmmel való kapcsolatomat is) , amiben a domináns fél indulatból büntetett/alázott meg.

Az agresszió egy természetes emberi ösztön. Bölcsen használni viszont kevesen tudják. Azonban, amikor a domináns fél indulatból játszik, és látod a szemében csillogni az ősi dühöt, akkor nemcsoda ha benned is felizzik a valódi félelem. A legjobb afrodiziákum pedig a félelem:

https://www.youtube.com/watch?v=qYsn_cZ0YYs

A domináns félnek az indulatos BDSM játék kiváló alkalmat nyújthat rá, hogy spontán levezesse a dühét, agresszióját, az alárendelt fél pedig ennek köszönhetően valódi(nak tűnő) félelmet élhet át. Ez persze ellentmond a BDSM íratlan szabályainak, hiszen az indulatos BDSM potenciálisan kockázatosabb és spontánabb, mint egy higgadt, megtervezett játék. Éppen ezért fontos, hogy a domináns ilyenkor is vigyázzon rá, hogy ne lépjen át bizonyos határokat: ne okozzon maradandó testi, vagy lelki károkat.

Nem állítom, hogy a kimért, higgadt BDSM nem adhat fantasztikus élményeket. Azt sem állítom, hogy szándékosan kellene provokálnunk a Domináns felet, hogy ő indulatos legyen (lehet, hogy aki brat beállítottságú, mást gondol erről, nem tudhatom). Ugyanakkor ha egy ilyen spontán játék kialakul, az valószínűleg felejthetetlen élményt nyújt. Ha pedig a domináns képes még indulatos lelkiállapotban is megfelelően kordában tartani magát, úgy ez mindkét fél számára biztonságos és több, mint kielégítő élményt adhat. Hiszem ugyanis, hogy a BDSM több - lehet, - mint, amit sokan látnak benne. Kiválóan alkalmas lehet kapcsolati gondok rendezésére is. A saját életemben az Indulatos BDSM eddig csak epizodikusan volt jelen, de nagy hatást gyakorolt rám. Feltételezem ugyanakkor, hogy vannak, akik szándékosan viszik bele az Indulatos BDSM-et a kapcsolatukba, konstruktív szándékkal, minden fél épülésére.

*https://www.counterpunch.org/2005/10/29/fear-and-sex/

Comments (11)


RisleyAddix Deleted user
#333216 | 2019. 03. 17. 17:48
Sejtettem, hogy Te így gondoltad.
De van aki nem.
És ez nem tetszős.
Habár..... a héten én is mit nem adtam volna egy szubmazóért 😅😅😅. De a józan eszem blokkolt.
Hiszen nem csattanhat rajta semmi... Ami engem felhergelt.
Valahogy az olyan lett volna, hogy én tovább adom azt a laskást, amit én kaptam, és ott és akkor nem torolhattam meg.
Tudod.. Mikor olyan levelet, vagy reglapot olvasok, ahol az szerepel, hogy....... Te akkor a rendelkezésemre állsz, és én levezetem rajtad a feszültségemet......
Az nemaranyos.
#333212 | 2019. 03. 17. 16:32
Erre nem tértem ki, de teljességgel ìgy gondolom :).
Deleted user
#333210 | 2019. 03. 17. 15:01
Az indulatos "játék" tényleg lehet jó.
De szerintem csak abban az esetben, ha az indulatok a partnerek között generálódnak, és a domináns fél nem az egyéb irányú frusztrációját kívánja levezetni a játékban.
Deleted user
#333202 | 2019. 03. 17. 14:41
A félelem a szexben lehet egy csatorna, amiben minden másfajta félelem, szorongás is kiürül, a vége katarzis és megkönnyebbúlés. Pl mint egyes mazoknál a fájdalom.

Amikor a fenyegetés és a félelem átlendül akcióba, ott van egy erős lélektani váltás. Mint amikor várakozunk nagyon, aztán végre történik valami.

Az indulatok tudatos bevitele a játék és a katarzis/kielégülés intenzitását növelhetik. Kb. Nagyobb a feszkó, nagyobb az élvezet alapon. Köznapi játékpszichológiával lemodellezve közérthető. Minél izgalmasabb a játék, annál jobb. Kb.

Szerintem.
#333182 | 2019. 03. 17. 13:58
én arra jutottam, hogy ha konkrét helyzet van, az már jó
a félelemtől félni, a bizonytalantól félni a rossz
a bizonyos "rossz" már feloldás (azaz jó)
#333158 | 2019. 03. 17. 12:55
A szubmisszìv félnêl a félelmen volt a hangsúly, amit az indulatos/agresszìv viselkedés vàlthat ki.
#333114 | 2019. 03. 17. 10:40
nem, talán nem
nem bánnám, ha valaki megírná-leírná a megoldást

ez aki tudja, csinálja, aki nem, tanítja baromi jól hangzik
de szerintem sokszor nagyon nem igaz
szeretem, ha tanulhatok olyantól (az élet minden területén), akinél elmélet és gyakorlat összeforr
Aranyliliom Deleted user
#333110 | 2019. 03. 17. 10:32
Aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja? :)
#333108 | 2019. 03. 17. 10:22
mióta olvastam, azon gondolkodom, hogy OK, az még ilyen szépen levezethető, hogy a domináns félnél hogy van ez
de abba az én bicskám beletört, hogy a szubmisszív félnél hogy okozhat kisülést/feloldást/áttörést a másik indulata

megélni meg tudom
megérteni, levezetni nem nagyon
Deleted user
#333106 | 2019. 03. 17. 10:19
Nekem pont egy ilyen indulatos pillanat hozta el az "áttörést", amikor először lett valami valódi dolog abból, ami addig csak vágy volt. Furcsa, mert az akkori partnerem láthatott meg valamit, mert addig addig provokált, hogy egy ponton valami nagyon mélyről jövő, nagyon forró harag tört ki, ami egy pillanat alatt átalakult egy jéghideg "na gyere csak ide" érzéssé.
#333077 | 2019. 03. 17. 06:34
Tetszett.
(Ez is. Mindig orulok a tudomanyos megkozelitesednek.)