Mindenhol ott van, de csak kàoszt teremt. Mi az?

Blogs » Blog - RisleyAddix » Mindenhol ott van, de csak kàoszt teremt. Mi az?
RisleyAddix
Deleted user
2019. 01. 10. 21:14 | Appeared: 1334x
Mostanàban több halat fogyasztok, ha pedig nagyritkàn húst eszem megfàjdul a hasam. Ez van, ha kezd àtàlni a szervezet. Ugye, hogy roppant érdekes téma?

Épp egy közéleti műsort nézek, amiben elhangzott, "A vörös 50 àrnyalata." Nem sokkal később az egyik Hölgy megjegyezte: " Màr az is meglepett, hogy ő tudja, hogy létezik A szürke 50 àrnyalata. Végülis ez egy erotikus könyv."

Két éve olyan, vallàsi témàjú előadàson is részt vettem, aminek ez volt a cìme: "A Talmud ötven àrnyalata." Teljesen idegen a szóbanforgó témàtól a BDSM, de az 50 àrnyalat egy univerzàlis hìvószóvà vàlt.

Egyfelől hàlàsak lehetünk a szerzőnőnek, hogy sikerült olyat alkotnia, ami brutàlis mennyiségű ember ingerküszöbét àtütötte. Bevallom én csak az első és a harmadik filmet làttam, de ennél rosszabb audiovizuàlis élményem csak a Twightlight volt. 4-5 éve szilveszterkor úgy aludtam be rajta, hogy közben az akkori baràtnőm épp a lomposomat kezelte alaposan manuàlisan. Ilyet se azóta, se előtte nem produkàltam. De az Alkonyat ihlette a Szürkét, sôt:


https://www.hypable.com/twilight-fifty-shades-more-in-common

Értem én sokaknak tetszik ez, ami szerintem egy folyékony ürülék àllagó talicska. Az ìzlés szubjektìv.

Azonban a Szürke könyvek és filmek elérték, amit igényes elődeik képtelenek voltak: màr évek óta nap, mint nap az élet legkülönbözőbb területein előjön a az Egyszínű.

A könyveket nem olvastam ugyan, de a filmek szerintem torzan ábràzoljàk a BDSM-et. Egy szende szűz, aki talàn még férfi répavesszőt sem fogott életében a kezében, és egy gazdag hatalommàniàs pszichopata. Màr megkaptam pàr embertől, hogy légből kapott azt àllìtani, hogy a jósàgos Mr. G pszichopata volna. Nos Mr. Google jó pàr alapos elemzést biztosìt, amik ezt az àllìtàs elemzik és igazoljàk részletesen.

Tehàt egy kőgazdag "dom" és egy nem kifejezetten répatermesztô làny, aki màr az első részben a sejhajàra mért pàr ütést bàntalmazàsnak éli meg (jogosan, hiszen ez nem az ő vilàga, csak bele lett manipulàlva). Ez a Szürke első része, röviden összefoglalva. A film zenéje viszont bejön:

https://youtu.be/waU75jdUnYw

Tehàt itt egy bàntalmazó történet. Igen, i
gen jó a vége. Roppant hiteles. A csapból is ez folyik, de vajon az ìrónő, esetleg a rendező, vagy a producer fogja egyesével az embereknek, vagy elôadàsokon csoportoknak a BDSM rejtelmeit fejtegetni? Vagy a munka java része rànk marad, akik az életünket tettük a műfaj elfogadtatàsàra, népszerűsìtésre, oktatàsàra?

Juj, dehàt a BDSM az szìvből, meg ösztönből jön, mit kell ezen oktatni? Semmit. Igazatok van semmit. Valószínűleg ezért is ültettek le egy ünnepségen mellém egy nyitott gondolkodàsú úriembert, hogy meséljek neki bővebben a vilàgunkról. Nem egy hasonló eset történt màr.

Vannak, akik megköveznek, mert nem kedvelnek, de mielőtt repkednének azok a kövek picit gondolkodjunk el: a gagyiból valaki milliàrdos lett, mi pedig akik törekszünk rendet vàgni a kàoszban, kapjuk be? Igen azt hiszem ez egy jó ötlet. Megfogadom:

https://youtu.be/qIVDxL2lgN4

Comments (13)


RisleyAddix Deleted user
#327336 | 2019. 01. 12. 09:25
Nem vitázok róla, bár szeretek Veled vitázni, de mostg csak szimplán leírtam, hogy én mit gondolok Greyről, a könyvről, az az alapján készült filmekről. A "hígul a BDSM tábor" gondolatot szerintem félreértetted, így azt is ami még mellé volt. Próbálok érthetőbben/nem félreérthetően fogalmazni legközelebb. Nem azt mondtam, hogy Grey normális lenne, mert nem az, de nem gondolom pszichopatának, szóval azt tartom, amit róla gondolok. Nekem a hasonszőrű könyvek akadtak a kezembe, rendes, valósághű tartalmű a témában nem nagyon. Amit kiváltott a könyv nem tartom jó iránynak, de a BDSM témakör nyilvánosságot kapott. Nem azt amire esetlegesen szükség lenne. Ami valósághű és a kezembe akadt, az nem magyar nyelvű és nem mai könyv. Ez is szomorú.
Deleted user
#327295 | 2019. 01. 11. 21:50
Lehet kellő utánajárás nélkül vitázni, de nem látom értelmét. Azt is mondhatom, hogy szerintem Mr. Gray egy paradicsom, mert én úgy gondolom, egy ilyen vitából ha valaki kispórolja az utánajárást, nem tudom elfogadni az érvelését. Régebben ilyenkor kitettem volna néhány linket, de ha te sem veszed a fáradtságot, hogy kellő háttérrel vitatkozzunk én nem fogom tálcán szállítani neked a cikkeket.

Ami pedig trend lett az, az "SM" és a "fétis", mert hála a Szürkének ezek hívószavak lettek. Egyszer voltam a Tütüben egy SM bulinak hívott valamin, ami nagyon trendi volt, odamentem három fiatal Hölgyhöz, egyiknek se volt fogalma sem, hogy mi a BDSM és mikor mesélni kezdtem róla az egyikőjüknek, láttam, hogy nagyon idegenkedik.

Ezt érte el a Szürke, lehet a fent említett hívószavakkal jól keresni, ezzel pedig nem azt mondanám, hogy hígul a BDSM tábor, sokkal inkább trendivé válik a mögöttes tartalom nélküli "SM". Én értem, hogy ez az emberek jelentős részének az élet minden területén kielégítő, de engedtessék meg, hogy én úgy gondoljam, hogy a mi világunk kiárusítása, és tartalom nélkülivé tevése ne legyen szimpatikus.

Bár azt hiszem egy olyan oldalon, ahol a vajas/zsíros kenyér és a Coelho/Osho blogok a menők, ott nem feltétlenül nyerő komoly tartalmakról írni.

Az álláspontodhoz természetesen jogod van, de sajnálom, hogy az utánajárást kisporóltad, illetve azt is, hogy szerintem félreérted a helyzetet. Az, ami valóban BDSM, a petplay-től, a durva szadizmuson át, az alázásokig még sok magát nagyon liberálisnak valló ember számára is tabu, a többiek számára pedig szintén az. A kommersz "SM" és "fétis" bulik pedig lehet, hogy az elfogadás látszatát keltik. Azonban ez olyan, mint amikor valakit meg akarnak ütni, de az illető arrébb ugrik és mögötte ott a téglafal. Eléggé fájdalmas beleöklözni. Ugyanezt éreztem, amikor naivan elmentem még 3-4 éve egy ilyen kommersz eseményre. Én a valódi elfogadásra hajtok.

Az utolsó mondatodra reagálva pedig: olvastam, 2018 végén megjelent ilyen, magyar regényt is, aminek az egynegyede tömény erőszak volt. Voltak benne egész jó részek is, de a könyv első része rányomta a bélyegét az egész kötetre. Címet szándékosan nem írok, de úgy érzem, hogy ezt is az erőszakos Szürkéről mintázta a szerző.

Ja és még egy érdekesség, a fent említett regény és az oldalon is reklámozott "Betekintések a BDSM világába"

https://www.independent.co.uk/voices/comment/fifty-shades-of-grey-it-doesnt-take-a-genius-to-realise-that-christian-grey-is-a-domestic-abuser-10044301.html

szerzője sem vállalja fel magát a nyilvánosság előtt. Ez is a hatalmas elfogadottság jele.
Deleted user
#327289 | 2019. 01. 11. 20:41
három könyvet láttam, meg ahány volt a filmből, mert kíváncsi voltam milyen lesz. mindig megnézem, ha valamelyik könyvnek megcsinálták a filmes feldolgozását. Mondjuk ezt csak azért is, mert tetszett a trailerekben a zene. A könyvek egyszer olvasható ponyva kategória, de átrágtam magam, mert ajánlották, és kíváncsi voltam. Nekem annyira nem tetszett, mint ami nyáladzást kaptam róla. Nem tűnik pszichopatának a Grey, csak egy kisebbségű komplexusos faszinak. De ez az én véleményem. A film egy az egyben a könyv szövegére épül. Némi jó képi jelenet van benne és nem a baszós (bocsánat szexjelenetek azok), zene tetszett. Már máshol is kifejtettem, ha én akadtam volna össze a faszival, akkor ott találta volna magát kikötve és úgy elvertem volna a seggét, hogy lefosta volna a bokáját. De tény, hogy azóta annyira nem tabu a BDSM, csak épp trend lett, meg izgi meg hasonlók, így hígult a "BDSM tábor". Ki meg nem állnak, hogy elmagyarázzák, hogy hogy is van ez. Gennyesre kereste magát az írónő a sztorijával. Mellesleg elég sok hasonlatos könyvsztorit találni mostanság.
RisleyAddix Deleted user
#327241 | 2019. 01. 11. 07:51
ne kisebbitsd az érdemét. neki köszönhetjük, h a BDSM már nem szitokszó ;)

lassan el kéne olvasnom a könyveket, vagy megnézni a filmeket. de még nem vagyok elég öreg hozzá :)
Deleted user
#327240 | 2019. 01. 11. 07:34
Ez valóban benne van, jól làtod. Ettől még nagy kàoszt teremtett, amit nem ő, hanem, mi kisemberek kell, hogy rendbehozzunk.
Deleted user
#327238 | 2019. 01. 11. 06:04
szerintem csak irigyek vagytok, mert E.L. James rohadtra kereste magát a szürkéken ;)

most már csak az érdekelne, h az irónő szereti-e, műveli-e a BDSM-et, vagy csak ir róla :DDDD
RisleyAddix Deleted user
#327234 | 2019. 01. 10. 21:47
Egs , nekem még pótolnom kell :-)
Deleted user
#327233 | 2019. 01. 10. 21:45
Köszönöm az ajànlàst, az első részt nagyon szerettem :).
Deleted user
#327227 | 2019. 01. 10. 21:37
https://www.youtube.com/watch?v=BQMjpkI2a3s
Deleted user
#327225 | 2019. 01. 10. 21:35
https://www.youtube.com/watch?v=1ldvo2oSuVE
RisleyAddix Deleted user
#327223 | 2019. 01. 10. 21:32
Erre az egyre értettem , hogy mesefilm , amúgy filmügyileg mindenevő vagyok :-)
Deleted user
#327222 | 2019. 01. 10. 21:30
A meséket kifejezetten szeretem. Ez maximum altatónak jó, mert annyira unalmas a sztori, hogy könnyen lefàrad tőle az ember.
Deleted user
#327218 | 2019. 01. 10. 21:23
Ezért nem olvastam és nem nézek mesefilmet :-D