Az öltözködésbeli és a valós szexualitás fordított arányáról

Blogs » Blog - RisleyAddix » Az öltözködésbeli és a valós szexualitás fordított arányáról
2018. 12. 27. 22:45 | Appeared: 1660x
Gyakran gondolják rólam, akik nem ismernek személyesen, hogy nem igazán rendelkezem BDSM tapasztalatokkal, hiszen én mindig csak elmélkedem. Az fel sem merül számos emberben, hogy mindenkinek más a habitusa, a stílusa, más tartalmakat szeret megosztani. Bizony van, aki nem a magánéletéről szeret írni. Ha pedig derakasan sorjázom a hazai és nemzetközi tapasztalataimat, akkor bizony egy kamus, karvaly, kozmpolita kocsog leszek. "Ne hagyjuk, hogy Risley nevessen a végén!"

Azonban mivel nem a zsíros kenyér bloggerek táborát erősítem, hanem a saját irányvonalamat képviselem, ma is elmélkedni fogok.

---

Remélem kellőképpen sikerült felbőszítenem a nyájas olvasót mostanra, de ha netán kuncogott egy kicsit, vagy egyetértően bólogatott a képernyője, vagy telefonja előtt, akkor most nem anyázva olvas. Egyelőre.

A minap a metrón utazva láttam két fiatal lányt, az egyiken feszes bőrhatású nadrág és fehér buffalo cipő volt (nem gondoltam volna, hogy ez valaha újra divat lesz..). Eszembe jutott, amit egy ismerősöm mondott, miszerint: a mai fiatalok többsége sokkal kevesebbet beszél a szexről, a szexualitásról, és szerinte kevesebbet is csinálják. No most már azt hiszem, aki eddig egyet értett velem, most már biztosan rosszallóan billegeteti a bal mutató ujját. Azért várjuk ki még az érvelést.

Akár a Teremtésben, akár az evolúcióban hiszünk, vagy éppen érvekkel támasztjuk alá álláspontunkat, annyi biztos, hogy az emberek eleinte meztelenek voltak. Aztán jött a fügelevél, vagy a mammut szőrme, az ókorban pedig már kőkeményen divatoztak, trendeztek és ott voltak a hatalmas talpak is: http://www.life.hu/intim/20170426-a-magassarku-cipo-tortente.html

Tapasztalataim, olvasmányaim és másokkal folytatott beszélgetések alapján úgy gondolom, hogy mára a szexualitás kihangsúlyozó öltözködés gyakran betölti a hús-vér szexualitás szerepét. Ez egybecseng azzal, amit az ismerősöm mondott: "A mai fiatalok többsége sokkal kevesebbet beszél a szexről, a szexualitásról, és szerinte kevesebbet is csinálják."

Természetesen ez nem az jelenti, hogy aki szexin öltözködik az ne élhetne rendszeresen szexuális életet, ám szerintem itt van egy nagyon fontos kulcsszó: tudatosság.

Aki Britney Spears, Nicky Minaj, és/vagy a divat magazinok miatt ölt magára ál-fétis gúnyákat, vagy vesz fel rabszolganyakörvre emlékeztető nyakláncot, az könnyen lehet, hogy az aktuális trendek majmolásában kiéli a szexuális késztetéseit. Persze ez az egész blog tűnhet egy nagy szándékos provokációnak, hiszen amellett, hogy sokak szerint nem szoktam a BDSM-et megélni, csak elmélkedni róla, számos ember provokátornak is tart. Igen, ebben az írásban volt szándékos provokáció is. Ilyen, amikor provokálok. Ám, aki figyelmesen olvasta a fenti sorokat, szerintem könnyen ketté tudja választani, hogy mi képezte a provokáció bemutató részét, és mi az, amit komolyan írtam, amit gondolat ébresztőnek szántam.

Lehet, hogy a félreértés abból adódik, hogy sokan angolul gondolkodnak, mert ami angolul "thought-provoking", az magyarul gondolatébresztő. Az a szándék, hogy elgondolkodtassunk másokat nem provokáció. Persze lehet provokálva is gondolkodásra késztetni az embereket. Aki ilyesmire vágyik annak ajánlom figyelmébe provokátor Platón párbeszédeit.

Az álláspontom miszerint manapság sokan a kihívó öltözködésben élik ki magukat, és ezáltal csökken a szexualitásuk megélésének mértéke, valamint a szexualitásról folyó komoly párbeszéd, nem provokáció. Jelenleg ez az álláspontom.

https://www.youtube.com/watch?v=KdS6HFQ_LUc

Comments (8)


#324756 | 2018. 12. 28. 18:28
kellő mennyiségű tapasztalatom nincs, de amennyi van, az inkább alátámasztani tudja az állításaidat, semmint cáfolni

a legfeltűnőbben öltözködő/sminkelő/mindentkitevős barátnőféléim (hogy hívjuk azokat, akik nem barátok, de az ismerősnél többek, de a haver meg olyan béna rájuk?) nem nagyon szeretnek szexelni (felháborodni a nyomulós férfiakon annál inkább)
én olyan sztorit ismerek elég közelről, hogy ha az emberben jelentősen nagyobb a szexelhetnéki vágy, mint amennyit megélni elfogadhatónak talál, akkor nem fogja kihívó öltözködéssel a krízishelyzetek számát növelni, sőt, próbál minél észrevétlenebb maradni
RisleyAddix Deleted user
#324755 | 2018. 12. 28. 18:12
"Akik viszont gyakran kiteszik mindenüket, vagy éppen az utóbbi években"

Sajnos, be kell ismerjem, az utóbbi évek fiataljainak szokásairól nincs elég pontos gyakorlati tapasztalatom :(
Viszont régebben is ez volt. Egyesek szexin, kihívóan öltöztek, mások visszafogottabban. Az öltözködésük és a szexualitásuk között nem volt semmilyen összefüggés!
Phedre Deleted user
#324754 | 2018. 12. 28. 18:07
Egy ókori bölcs filozófus mondatait idézte itt nemrég valaki.
Hogy mi lesz így a társadalommal, ezek a mostani fiatalok erkölcstelenek, megbízhatatlanok, komolytalanok, stb.
#324749 | 2018. 12. 28. 15:51
Az a szép ezekben, hogy ugyanezeket a mondatokat hallottam, mikor én voltam tizenéves, és épp divatban volt a nagyon mini szoknya. :) Ezek szerint a világ mégsem változik.
RisleyAddix Deleted user
#324726 | 2018. 12. 28. 12:07
Az a baj, hogy szerintem fingjuk sincs a valódi szexualitásról. Lehet maszatolnak meg egyebek, de nem érettek hozzá sem agyilag, sem lelkileg, és majmolnak, mindent. Szerintem.
#324724 | 2018. 12. 28. 11:42
Köszönöm az értékes hozzászólásokat. Úgy tűnik nálam minden fordítottan működik. Ha provokálni szeretnék az emberek elgondolkodnak, azon amit mondok, ha elgondolkodtatni szeretnék, sokan provokációnak veszik.
A hangoztatás és a kihívó öltözködés nem feltétlenül járnak kéz, a kézben.

Akik viszont gyakran kiteszik mindenüket, vagy éppen az utóbbi években -még télen is- a bokájukat villantják tapasztalataim szerint sokkal kevésbé nyitottak, és a szexualitás számukra jobban kimerül a sztráok és celebek majmolásában, mint a valódi szexualitás megélésében. Nem állítom, hogy ez feltétlenül így van, de ez a meglátásom.
Deleted user
#324712 | 2018. 12. 28. 10:03
Azt tapasztalom, hogy nem csak az öltözködésben divatolnak, hanem a szexben is. Éretlenek hozzá, sokszor nem csak agyilag, hanem testileg is (ez alatt nem azt értem, hogy ne lenne már melle egy lánykának, ne menstruációja, szőrös eze-aza), hanem azt, hogy egy 13-14 éves még fejlődik testileg, szervileg. Az agyit inkább hagyjuk is. Elég laza, nyitott vagyok, de azért néha agyérgörcs kerülget attól, amit tapasztalok. Nem tudom, hogy y vagy z generációnak hívják, ahhoz még reggel van és nem ittam még meg a második kv-mat, de nagyon brutál amit és ahogyan művelnek.
Viszont azt nem gondolnám, hogy van összefüggés a hangoztatás és a tett között. Bár lehet nem kéne kevernem azt, hogy valaki nyíltan beszél a szexualitásról, van aki meg fennen hangoztatja, hogy mennyire szereti és milyen fontos neki, mert míg az első típusba tartozókra nem hallottam olyan megjegyzést, hogy fapina a másik típusba tartozókra nem kevésszer.
Deleted user
#324706 | 2018. 12. 28. 07:26
Erről most egy kedves "nagymúltú nőfaló" férfi barátom mondata jutott eszembe:
"tapasztalatom szerint azok a nők, akik nagyon hangoztatják hogy ők mennyire szeretik a szexet és mennyire fontos nekik a jó szex, az ágyban a legnagyobb fapinák". 😊