Szomnofília és BDSM? Én ébren leszek, aludj csak el.

Blogs » Blog - RisleyAddix » Szomnofília és BDSM? Én ébren leszek, aludj csak el.
2018. 11. 26. 00:03 | Appeared: 1635x
Az alvó ember könnyű célpont. Volt, amikor egy hét alatt kétszer is kaptam fogkrémet az alsógatyámba alvás közben a sümegi lovastáborban.

Az alvó ember vagy állat látványa sokakból a cukiság érzetét váltja ki korunkban. Ezzel a jelenséggel nap, mint nap találkozhatunk, és hatalmas népszerűségnek örvendenek a háton fekvő kutyusok és a gazdival alvó cicusok és egyéb jószágok. Épp ezért most nem velük fogok foglalkozni.

---

Az ember ősi ösztönei közé tartozik a táplálék megszerzése és a szaporodás. Az ősember számára nyilvánvalóan könnyebb préda volt egy alvó állatot becserkészni, mint neki menni egy éberen fülelő mamutnak. Bár nem vagyok őskor kutató úgy képzelem, hogy az ősember korszákban a szaporodás sem volt gyakran beleegyezéses, így egy alvó ősasszony is megkönnyíthette a férfiak dolgát. Mielőtt valaki félreértené, nem állítom, hogy ez ma etikus, vagy elfogadható lenne a nők esetében.

Mindig is állatvédőnek tartottam magam, és az utóbbi héten kezdtem el vega életmódot folytatni, és az állatok esetében viszont etikusnak tartom ha alvó állapotukban éri el őket a penge.

---

Szexuális jelenségként, 1986-ban kapott tudományos nevet az alvó emberek iránt érzett nemi gerjedelem, amit John Money, új-zélandi pszichológus és szexológus alkotott meg: szomnofília.

A szomnofília a mai napig is betegesnek számít, amit részben el tudok ugyan fogadni, másfelől ha valaki beleegyezését adja, hogy álmában tegye valaki magáévá, vagy éppen fogkrémet nyomjanak a nemiszervére, azzal mi is a gond? A szomnofíliát ragadozó parafíliának tartják (predatory paraphilia). A ragadozó parafíliák közös jellemzője, hogy akaratukat rá akarják kényszeríteni a nem beleegyző paranterre:

https://psychologydictionary.org/predatory-paraphilia/

Bár nem értek egyet minden esetben a a szomnofília ilyetén klasszifikációjával, az, hogy így jellemzik, megerősítik azt a felvetésemet, miszerint a szomnofília evolúciósan az ősemberi létben gyökeredzik.

Azonbban vissza kell térnem arra, hogy: nem értem, hogy miért tartják a szomnofiliát teljességében abnormálisnak, mivel több roppant népszerű mese is ezt propagálja, lásd: a Hófehérkét és a Csipkerózsikát. Úgy látszik a társadalmi skizofréina itt is működik: hintsük el valamiről mesékben, hogy az teljesen rendben van, teljesen helyénvaló, majd közöljük tudományosan, hogy igazából beteges, aki ilyet tesz.

Persze van, amikor láthatjuk a szomnofíliát valóban betegesnek bemutatva: a legandás ex-zsaru, Torrente is magává tesz egy alvó nőt, aki nem egyezett bele előzetesen az aktusba. A habtestű magánkopó azonban, egy ősemberhez hasonlóan kapott a kínálkozó alkalmon:

https://www.youtube.com/watch?v=SeD2MeSA7VY

---

A hétvége folyamán néhányszor el kellett mondanom érdeklődőknek, hogy a BDSM-et -többek közt,- az különbözteti meg az erőszaktól, hogy közös beleegyezésen alapul. Ha valaki beleegyezik abba, hogy álmában szexeljenek vele (ez történhet felcsatolhatóssal is), vagy abba, hogy orálisan kielégítsék, csipeszeket tegyenek rá, vagy összefogkrémezzék, nem látok ebben semmilyen kivetnivalót.

Azonban ha valaki ősember módjára ráveti magát egy alvó emberre, vagy kezdi el a nemi szervét izgatni, vagy más testrészét nyalogatni, fogdosni az nem BDSM és nem is egészséges fetisizmus.

Comments (7)


Deleted user
#319734 | 2018. 11. 26. 11:01
Kiragadtam a lényeget, tudom, de üdv a vegaklubban, Dani. ❤️😘
Köszönet az állatkák nevében is. ❤️

És hogy érdemben is hozzászóljak: Én is ébredtem már ilyenre. Volt, hogy örültem neki, volt, hogy nem. De többnyire nem, mert rossz alvó vagyok és ha egyhuzamban 3 órát tudok aludni felébredés nélkül, már jó. Ezért biztos nem venném jó néven, ha ezért felébresztenének.
Aranyliliom Deleted user
#319732 | 2018. 11. 26. 08:14
"A gatlasok, megszokasok kesobb ebrednek fel, mint a vagy. A guzsba koto ontudat/tarsadalmi normak hagynak kis idot, egerutat az osztonosebb ennek."

ezt maximálisan értem. és bármilyen furcsa, még tudom is.
Deleted user
#319731 | 2018. 11. 26. 07:37
Voltam én már olyan fáradt, hogy fel sem ébredtem rá.
Evvan.
Mivel kicsi korom óta van gondom az elalvással, így... Van az a helyzet, mikor nem veszem jó néven az ilyen ébresztést éjjel.
Tuti nagyon romcsy tud lenni.
De nem az, mikor reggel kelni kell, meg menni kell, és én kialvatlan fejjel 2-3 óra alvásdeficittel ott ülök zombi módon.
#319729 | 2018. 11. 26. 06:14
Total jogod van ehhez (nyilvan), es a kivansagodat a partnernek el kell fogadnia, nem ketseges.

Alva/feligalva elkezdeni szexelni ugyanakkor kulonleges elmeny. Es nagyon jo, szinte atuszni az alombol a valosagba. Es! A gatlasok, megszokasok kesobb ebrednek fel, mint a vagy. A guzsba koto ontudat/tarsadalmi normak hagynak kis idot, egerutat az osztonosebb ennek. Nem tudtam, hogy filia, eszembe nem jutott igy gondolni ra, de oda-vissza (felebresztettnek es felebresztonek lenni) nagy kedveloje vagyok.
RisleyAddix Deleted user
#319727 | 2018. 11. 26. 00:58
az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a legtöbb pasim eleve közölte, hogy ő szeret a kényeztetésemre felébredni, tehát ha ilyen kedvem van,, ne tartsam vissza magam :)

én viszont ilyenkor mindig megmondtam, h szex miatt, vagy szex-szel fel ne merjenek költeni, mert dühös leszek. lehet, hogy csak én védem ilyen keményen az alvásom "szentségét"? nem kizárt :)
#319726 | 2018. 11. 26. 00:50
Mindenféle parafília és szexuális vágy létezik. A pornófilmek közt is van olyan, amikor alvó nőkkel csinálnak ezt vagy azt. Láttam párat, amiben alvó nők lábát nyalták férfiak. Pont azért nem tetszett, mert ebben nincs beleegyezés. Mármint nyilván a szereplők közt volt megállapodás, de a valóságban nem tetszene ha ilyen történne.

Amennyiben nincs megegyezés az tényleg problematikus és bosszantó. De miért ne létezhetne olyan helyzet, hogy valakik megállapodnak előre abban, hogy bizonyos helyzetekben alvás közben is meg lehet velük ezt, vagy azt tenni? Ha pedig van megállapodás, akkor -ahogy fentebb írtam,- nem látom, hol a probléma.
Deleted user
#319725 | 2018. 11. 26. 00:44
érdekes téma. még sosem jutott eszembe ezen gondolkozni

viszont életem során ért pár "atrocitás", amikor a párom úgy akart velem szexuális aktust kezdeni, hogy én aludtam. nem költöttt fel előtte, mert az más lenne, hanem aközben kezdeményezett, hogy épp aludtam.

soha nem örültem neki. nem volt semmilyen egyezségünk ilyenről. tehát nem egyeztem bele. mégis megtették páran. eddig nem tudtam, hogy ez is parafilia lehet. de az biztos, hogy nem örültem ezeknek. bár én csak úgy fogalmaztam meg a sérelmemet, hogy utálom, ha ilyen miatt a legszebb álmomból ébreszt fel bárki, még a királyfit a fehér lovával is elküldeném a fenébe érte. mert vagy alszom, vagy nemi életet élek

van az a mondás, amit nem idézek végig, hogy evő, alvó, ...ó embert nem illik zavarni