Vándor varjú BDSM

Blogs » Blog - RisleyAddix » Vándor varjú BDSM
2018. 10. 25. 18:34 | Appeared: 1459x
Sokan szeretnek a BDSM-mel viccelődni a a cuffing idény kapcsán. Mivel a cuff, bilincset jelent, de erről később.

Milyen madár jut elsőként eszébe az embernek a vándormadarakról? Naná, hogy a bagoly..izé a gólya. Mostanában sokszor láttam vetési és dolmányos varjakat, valamint szarkákat Budapesten és környékén. Szeretem ezeket az állatokat, szépek és intelligensek. A tekintetük is kifejezőbb, mint például a galamboké.
Azonban csak ma ötlött először eszembe, hogy varjakat és szarkákat csak ősszel és télen szoktam látni. Mivel a google jó barátom, hamar sikerült kiderítenem, hogy bizonyos varjak ősszel elvándorolnak és tavasszal térnek haza költőhelyükre:

http://greenfo.hu/hirek/2015/12/21/a-varjak-tobbsege-csak-teli-vendeg-nalunk

Úgy tapasztalom, hogy sokak BDSM (és más közösségi) aktivitásának csökkenése is olyan, mint a varjak vándorlása egy bizonyos időszakban szükségszerűen bekövetkezik. Ez pedig nem bírálat, csak egy megfigyelés. Sokan aktívak online és/vagy a hús-vér életben ősztől-tavaszig, de ahogy jön a jó idő, sokan elutaznak BDSM országból más tájakra.

Lehetséges, hogy miként a varjak vándorlásának, a BDSM aktivitás csökkenésének is az időjárás változása az egyik fő oka? Úgy tűnik, hogy általánosságban a hideg időben az emberek hajlamosabbak a romantikus hangulatra, így elképzelhető, hogy az őszi-téli BDSM iránti megnövekedett aktivitás sem véletlen:

https://www.bustle.com/p/when-is-cuffing-season-it-starts-in-november-but-heres-why-you-should-skip-it-according-to-experts-2777801

Comments (7)


#315253 | 2018. 10. 25. 21:35
Mikor gyerek voltam, Zsiga bácsi (Isten nyugasztalja) Püspökladányban, azzal vicelődött, hogy készít majd varjúpörköltet, de csak viccelődött, pedig tökre izgatott lettem...Mindig szeretem az izgalmas ételeket. A ló, a macska és a kutya tabu. Szinte minden mást örömmel kipróbálok :).
RisleyAddix Deleted user
#315252 | 2018. 10. 25. 21:31
:)
#315251 | 2018. 10. 25. 21:30
Gondoltam Varnyu, hogy inspirálni fog a blog. S bár engem is valóban sokszor elgondolkodtadnak a blogjaid és hozzászólásaid, ez az írás nem Rád irányult. Szerintem ugyanis Te itt -szinte- mindig aktív vagy :).
Deleted user
#315250 | 2018. 10. 25. 21:28
Gasztroblog😮😮😮😮😮
Deleted user
#315249 | 2018. 10. 25. 21:23
VARJÚPÖRKÖLT BORBAN
Hozzávalók 6-8 személyre: 10-13 kisvarjú, 1,5 -2 dl olaj, 3 közepes fej hagyma, evőkanálnyi piros paprika, néhány szem bors, 1-2 csípős paprika, 1 babérlevél, 1 liter bor, só.
Májusban - júniusban van az ideje, akkor lőjük, vagy himbáljuk ki a fészekből.

Elkészítése: A feje alatt egy rántással megszakítjuk a bőrt, és tollastul együtt lehúzzuk róluk. Olajjal kezdjük. Hétliteres bográcsba (lábasba) másfél dl-t öntünk, benne három közepes fej hagymát apróra vágva pirítunk meg szalmasárgára. Egy evőkanálnyi piros paprikával megszórjuk, elkeverjük, és feltöltjük 1,5-2 dl vízzel.
Amikor forr, belerakjuk a húsokat. Szemes borssal, csípős paprikával, egy babérlevéllel és sóval ízesítjük. Ezután egyliternyi borral felöntjük, és lassú tűznél főzzük. Közben, addig nyugodtan lehet iszogatni a szilvóriumot. Van idő bőven, sokára készül el, mert jó, sűrű hús. Egyre gyakrabban kavargatjuk, kóstolgatjuk, a villával meg-megszúrogatjuk, hogy puhul-e már.

VARJÚPÖRKÖLT FÜSTÖLT SZALONNÁVAL
Hozzávalók: 8-10 személyre: 10-13 kisvarjú, 60-70 dkg krumpli, 15-20 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, 2-3 csipet piros paprika, 2-3 petrezselyem- vagy zellerlevél, 3 csipeti őrölt bors, csipetnyi köménymag, só

Elkészítése: Május második felében érdemes a kisvajúkat megfőzni, akkor a legjobb, mert akkor már kint ülnek a fészek szélén, könnyű leszedni őket. Tollastul együtt lerántjuk róluk a bőrt. jól megmossuk, feldaraboljuk. Csak a mellét, combjait és a hátát hagyjuk meg. A zúzája is finom, de sok a munka vele, mert ki kell vágni, hogy a belsejét megnyúzzuk. Csak akkor érdemes összegyűjteni, ha sok van belőle.
Egy hétliteres bográcsba elfér kb. 10-13 kisvarjú. Sőt a krumpli is.
Tizenöt-húsz dkg apróra vágott füstölt szalonnát süssünk ki. Másfél dl zsírnál többet nem kell benne hagyni. Apróra vágott két fej hagymát megpirítunk benne. Megszórjuk piros paprikával, és gyorsan felöntjük egy pohár vízzel. Belerakjuk a húsokat. Aztán még annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Petrezselyem- vagy zellerlevéllel, őrölt borssal, sóval és köménymaggal ízesítjük.
Fél fövésen túl hozzárakjuk a fél hasábokra vágott krumplit, kb. fele annyit, mint a húst. Lassú tűzön főzzük, meg-megkavarjuk és kóstolgatjuk.

🙃
Deleted user
#315248 | 2018. 10. 25. 21:22
Vinnyogok a röhögéstől..
Amúgy a varnyúpörkütt jutott eszembe. 😂😂😂😂
Deleted user
#315247 | 2018. 10. 25. 21:19
VARJÚLEVES
Hozzávalók 3-4 személyre: 1 varjú (csóka), 1 sárgarépa- és petrezselyemgyökér, 2-3 szelet karalábé, esetleg tészta, só

Elkészítése: A varjút, vagy, ahogy mondják, a csókát tollastul együtt megnyúzzuk. Csak a combjait, a hátát meg a mellét hagyjuk meg. Szép piros húsa van, akár a fácánnak. Semmivel sem alábbvaló annál. És ugyanúgy kell elkészíteni, mint azt vagy a tyúkot.
Hideg vízben feltesszük főni, sárgarépát, petrezselymet, karalábét és sót teszünk hozzá. Tésztát mindegy, hogy milyet, de nem muszáj. Biztosan főzni kell vagy három-négy óra hosszat. Azt mondják, van köztük nagyon öreg is, és elélhetnek akár kétszáz évig is.

http://www.gasztrokaland.hu/cikk/show/1341

😇