Férfiak, Nők, szájkosarak

Blogs » Blog - RisleyAddix » Férfiak, Nők, szájkosarak
2018. 05. 07. 14:14 | Appeared: 1287x
Többen tennének rám szájkosarat, mert úgy gondolják, hogy túl sokat fecsegek, ráadásul értelmetlenül. Én azonban nem vagyok az erőszakosság híve. Az emberi szájkosár/zablát a Trónok Harcában elnéztem volna, de sajnálom, hogy nem BDSM kereteken belül is volt hagyománya a nem-kívánatosan fecsegők elhallgatásának.

Manapság divatos a férfigyűlölet. Ezt megértem, de nem fogadom el. Őseink bűneiről nem tehetünk. Az utóbbi héten két érdekes cikket is olvastam, amiben a nők elnyomásáról volt szó. Az egyik a BBC History, magyarul megjelenő, májusi számában volt. Ebben a középkori szexualitás kapcsán ír arról a szerző, hogy házaságtörés esetén a férfiak gyakran rendelkeztek pallosjoggal (megölhették a feleségüket, ha tetten érték őket), azonban a férfiak számára sokkal enyhébb büntetések voltak kilátásban, ha egyáltalán bármilyen szankcióban részesültek házastársi hűtlenségük miatt.

Azonban a nőket a hűtlenségnél sokkal kisebb kihágásokért is keményen megbüntették. Bár a házsártos nők zablájaként ismerjük a nőket megszégyenítő és erős testi fájdalmat is okozó pofázás-gátló eszközt, számomra sokkal inkább szájkosárra hasonlít ez:

https://mult-kor.hu/a-hazsartos-nok-zablaja-egy-kegyetlen-eszkz-trtenete-a-kora-ujkori-europabol-20171024

----

A nők elnyomásának számos eszközét a végtelenségig lehetne sorolni az infibulációtól (női körülmetélés), az alacsonyabb fizetésekig, de nem hiszem, hogy a blog elején említett férfigyűlölet a legtöbb esetben az elnyomás cizellált eszköztárának alapos, lexikális ismeretéből fakadna. " A férfiak elnyomtak bennünket, ma is így tesznek. Bosszuljuk meg, és mondjuk azt, hogy egyenjogúságot akarunk."- így tudnám összefoglalni korunk -szerintem- legtrendibb feminista vonulatát.

----

BDSM körökben is észlelhető a férfiak alul értékelése, a Nők felemelése, valós testi és/vagy szellemi értékektől függetlenül. A régi görögöknél a két férfi közti szerelem számított igazinak. Mára -legalábbis- a virtuális térben úgy tűnik, hogy a két nő közti kapcsolat kezd az etalonná válni. Ha egy Hölgy szellent egyet, annak illatától is sokan elalélnak. Ez pedig nem szidalmazás, elég megnézni a Hölgyekre adott szavazatokat. Azt mondják a történelem ismétli önmagát, s bár én kifejezetten szeretem ha egy általam kedvelt Hölgy zablát tesz a számba, és hátasként használ, remélem a férfiúi hitvesi hűtlenség kapcsán nem fognak a Nők pallos jogot kapni, és akaratuk ellenére nem fognak egy férjet sem az akaratos férfiak szájkosarával gyötörni.

Comments (14)


#288386 | 2018. 05. 08. 20:36
izomból azt válaszoltam volna, hogy én a felnőttől várom el, nemfüggetlenül, hogy megoldja a problémáit
de igen, tetszik, amit írsz
a ffitől jobban elvárom
Deleted user
#288324 | 2018. 05. 08. 08:59
Azzal egyetértek, hogy elsősorban emberek vannak, van aki erősebb van aki gyengébb, és hogy a két nem egyenlő (az egyenjogú-egyenrangú jellegű vitába nem mennék bele), kevés olyan dolog van amivel kapcsolatosan fix álláspontom van, de ez pont az. Habár tényleg előfordul, hogy a hímneműnek lenne inkább szüksége a segítségre, ennek ellenére a hímneműekkel szemben van egy olyan történelmi hagyományokon alapuló társadalmi elvárás, hogy a problémáit oldja meg saját maga. Egyébként ilyen esetekben, ha már eldurvul a helyzet, akkor alapvetően a két fél elkülönítése az egyetlen járható út szerintem.
#288323 | 2018. 05. 08. 08:25
De pont ezert miert?

A lelki bantalmazasnak nem csak az altalad emlitett vegleges lezarasat tekintem tragedianak.

Az egyertelmu, hogy a gyerekeket legeloszor is (baromi nehez az is). De utana en nem tennek ffi-no kulonbseget tovabbra sem. Akinek szuksege van ra. Ember es ember kozti kulonbseget nagyobbnak latom, mint a ffiak es nok koztit.
Es nem kell meggyoznunk egymast. Ertem, amit irtal, csak nem ertek egyet vele. :)
Deleted user
#288322 | 2018. 05. 08. 08:18
Csak egy kis párkapcsolati erőszak "light" verzióban, ahol csak lelki és verbális agresszió volt jelen, de soha nem "ütöttem vissza", vagyis verbális erőszakra nem válaszoltam fizikai erőszakkal, habár a fizikai fölényem meg lett volna hozzá (+22 cm, és 20-30 kg). Verbális agresszióban ő vérprofi volt, én meg a kezdő, szóval kettőnk közül valakinek sérülnie kellett lelkileg, és nem ő volt az. Egyébként azzal egyetértek, hogy a lelki bántalmazásba is bele lehet halni közvetett módon (öngyilkosság), csak ahhoz azért jellemzően hosszú időre van szükség.
Alapvetően ő nem így született, hanem alkoholista családban nőtt fel (csak a szokásos forgatókönyv verekedések, rendőrség gyakori vendég, válás). Ettől ő egy "ideggörcs" lett, maga a családja is simán csak "görcsnek" becézte. Szóval a családon belüli erőszak kitermelt egy bántalmazót, aki az összes pasiját bedarálja lelkileg. Miközben a szülők kiheverték a kapcsolatuk következményeit, addig ő beragadt ebbe az állapotba, és az állapota egyre csak romlik.
Szóval ezért gondolom azt, hogy elsősorban a nőket és a gyerekeket kell menteni egy ilyen helyzetben.
#288292 | 2018. 05. 07. 22:09
Nem tudlak kovetni.
De nyomokban talan ertelek
Deleted user
#288277 | 2018. 05. 07. 21:31
Lelki és verbális bántalmazás? Valahogy rémlik ezzel kapcsolatban valami, illetve pontosabban valaki...Meg a szeretet erejéről... Ahogy legyőzi a félelmeidet, de legalább nem teszel olyat, amit később megbánnál. Talán a lelki bántalmazásba is bele lehet halni, de azért ahhoz hosszabb idő kell.
Nézzük a dolgok pozitív oldalát legalább egy ideig ingyen kaptam az influenza védőoltást.
Nem a feministáktól ijedtem meg, csak például ő is családon belüli erőszak lelki terméke, és amikor legutóbb találkoztam vele rossz volt látni, hogy az idő előrehaladtával az állapota csak romlik. Másrészről pedig egy családsegítő közelében lakom, és néha látni bántalmazott nőket, nagyon durván összeverve, és az ilyesmi azért rendesen megfacsarja a szívemet...
#288273 | 2018. 05. 07. 20:54
ha a maradék alatt a nőket említetted volna, nagyhalom feminista szorongatná már a torkod
fordítva meg nincs így, miért nem? :)
(csak én :D)

a "látható" bántalmazottak túlnyomó többsége biztos nő
de a ffi-bántalmazás ritkán kerül napvilágra
és ez akkor csak a fizikai bántalmazás
és hol van akkor még a lelki, a verbális? amiben a nők vérprofik bírnak lenni
és ellenérv szokott lenni, hogy de a verbális bántalmazásba nem hal bele senki, a fizikaiba pedig x naponta y nő
szerintem a lelkibe is simán bele szokás
csak nem annyira látványos, ez tény
Aranyliliom Deleted user
#288252 | 2018. 05. 07. 18:36
Többnyire azért a bántalmazott emberek többsége nő, és gyakran érintettek a gyerekek is, és ebben az országban még ez sincs tökéletesen megoldva (pl. nem tökéletesen működő ellátórendszer, illetve a társadalom megfelelő hozzáállásának a kialakítása), persze ha marad energia akkor lehet a maradékrésszel is foglalkozni. De összeségében persze egyetértek, hogy a bántalmazott embereket kell megvédeni.
#288247 | 2018. 05. 07. 17:19
Pontosan.
#288245 | 2018. 05. 07. 17:15
nem értem, miért kellene a bántalmazott nőket megvédeni... miért nem lehetne a bántalmazott embereket?
Deleted user
#288239 | 2018. 05. 07. 15:45
Nekem nem a feministákkal van bajom, akik társadalmilag fontos, és hasznos célokért küzdenek, például egyenlő bánásmód, egyenlő fizetések, a gyerekneveléssel kapcsolatos ész szerű kedvezmények, vagy a bántalmazott nők megvédése. Hanem azokkal, akik agymenéseikkel már sértik a normális emberek érdekeit, és züllesztik a társadalmat. Például: neveljük semlegesneműnek a gyereket, szerencsére az ilyesmi intézményesült formában még nem ért ide...
Deleted user
#288236 | 2018. 05. 07. 15:22
A feministák szerintem a saját nemüktől frusztráltak.
Én csak azt tudom, hogy nehéz nőnek lenni, mert sok szerepben kell megfelelnünk, de nem gondolnám, hogy férfinak lenni könnyebb lehet. Azt elismerem, hogy sok férfit a tulajdon párjuk "herél ki".
#288234 | 2018. 05. 07. 15:18
Az ilyen gondolkodásmód szerintem csak olaj a tűzre. Nem a szájkosár, hanem az önkontroll szerintem a megfelelő megoldás.
Deleted user
#288232 | 2018. 05. 07. 15:14
Hát nem tudom, de én a férfigyűlölő feministákra raknék ilyen szájkosarat, nem hosszú időre, csak úgy életfogytig...