A robot szex rejtelmei?

Blogs » Blog - RisleyAddix » A robot szex rejtelmei?
2018. 04. 21. 12:30 | Appeared: 1160x
Szokás idézni régi, nagy bölcsektől, így Descartestól is: "Gondolkodom tehát vagyok." Számos ember hasra esik az ehhez hasonló idézetektől. Mélyebben elmerülni egy-egy témában azonban már több energiát igényel.

A Mátrix című filmet is Descartes gondolatai ihlették:

https://www.ukessays.com/essays/philosophy/relation-between-matrix-and-descartes-meditations-philosophy-essay.php

---

Véletlenül esett a választásom vajon Descartesra? Nem tartozik nagy kedvenceim közé, de robotok kapcsán ő nem csak Mátrix miatt illik ide. Hírhedté vált arról, hogy az állatokat csak gépeknek tekintette, akik nem képesek sem fájdalmat, sem örömet érezni. Többek közt őt is végig ekézte a XVIII. század elején egy kevéssé ismert francia orvos-filozófus, Julien Offray de La Mettrie , mondván, hogyha az állatok gépek, és ennyi az anatómiai hasonlóság az emlős állatok és az emberek közt, akkor bizony az emberek is...(http://filozofia.unideb.hu/na/vol2011_1/2_2011.1_MT.pdf)

---

Az ember -szexuális- vonzódása az élettelen/lélek nélküli tárgyakhoz legalább az ókorig nyúlik vissza. Minden témának van legalább egy ikonikis alakja. Ez nincs másként a BDSM-fétis világban sem. A szobor-baba-bábú fetisizmust (agalmatophíliát) Pygmalionhoz szokás kötni. Pygmalion egy ciprusi szobrász, Ovidius egyik művében, aki bele szeret egy saját maga által faragott szoborba.

Guminők, Barbie babák; fa, fém és kő szobrok, mind lehetnek az agalmatophília tárgyai. Dr. Gajdos Ágoston pszichiáter-filozófus a modern, kommunikálni képes szexrobotokat szeretetét is ebbe a kategóriába sorolja (Mindennapi Pszichológia 2018. április-május)

---

Márciusban, a 2. Hedonista Party-ra is behoztak egy új típusú guminőt, amit úgy konferált fel Pásztor Anna, hogy a jövő szeretője, és meg lehet tapintani óvatosan. Számomra nem volt túlzottan vonzó jelenség a baba. Nem ítélem el azokat, akik guminőkhöz vonzódnak, a szobor fetisizálás bizonyos formái nálam is jelen vannak, de a guminők és robotnők nem szerepelnek a fantáziámban. Ugyanakkor van két film is ami ehhez a témakörhöz tartozik és jó szívvel ajánlom mindenkinek:

Plasztik szerelem (2007) https://www.youtube.com/watch?v=2CmHb2IUF3Q (részlet)

A nő (2013) https://videa.hu/videok/film-animacio/a-no-2013-magyar-drama-romantikus-sci-fi-bCrYc1EvX3Fi98Sj (teljes film).

Comments (1)


#285625 | 2018. 04. 21. 20:02
szeretem, ha valami az, ami
nem valami másnak látszani akaró valami
a robot maradjon meg robotnak, ne tökéletesedjék szinte emberré

ugyanakkor kíváncsi vagyok a robotszexre
de nem a test oldali megközelítésére, amikor a műtestet fejlesztik egyre inkább tovább, egyre több olyan tulajdonsággal felruházva, amit elvárunk egy hús-vér partnertől, hanem amikor az agyi-lelki hatások mellé társul, követi azt a fizikai is
ahogy a Black mirror egyik részében az elhunyt férfi interneten található kommunikációfoszlányaiból teremtették meg a profilját (ha belegondolunk, vajon "valóságos" énünkből, a lelki-értelmi részünkből mit nem engedtünk ki még közvetlenül vagy közvetetten a világhálóra?), majd utána fényképekből rekonstruálták a testet is...

kb. egy éve próbáltam ki először a VR-t
egészen elkápráztatott
elképzelem minden érzékszervre kiterjesztett szexváltozatban
hááát
a valóság versenyképes alternatívájának tűnik (sőt)
persze, illik azt mondani, hogy dehát sosem pótolhatja az igazi emberi kapcsolatokat
én is szeretném ezt hinni, valahol zsigerből remélem, így lesz
de merül fel pár kérdés