BDSM : a sötétség bugyrai?

Blogs » Blog - RisleyAddix » BDSM : a sötétség bugyrai?
RisleyAddix
Deleted user
2018. 04. 12. 23:23 | Appeared: 1163x
A blog műfaj szerintem egyik legnagyobb problémája, hogy az olvasók egy jelentős része azt várná el, hogy tömören fogalmazzunk, de mégis minden fontos részletet leírjunk.
Biztosan vannak erre képes lángelmék. Azonban az általam nagyra becsült szerkesztőtársam @Voodoolove is úgy vélekedik, hogy sokkal nehezebb röviden és tömören fogalmazni tartalmasan, mint ugyanezt hosszan megtenni.

---

Mi a BDSM? Mindenki számára mást jelent. Azoknak akik nincsenek ebben a világban benne számukra is jelent valamit. Az ő fogalmaik is egyediek, azonban sokan gondolkodnak úgy, mint egy 2 évvel ezelőtt a Scarabeus előtt cigit kérő fiatalember, akinek mondtuk, hogy itt BDSM buli van. Megkérdeztem tőle, hogy tudja-e mit jelent ez a szó. Mire ő? "Brutál Domina Szado-Mazo." Egyetlen ember hajnali BDSM definíciója nem oszt, nem szoroz, gondolhatnánk. Azonban lássuk a két szóösszetételt:

Brutál Domina: az általam ismert játékfilmekben, amikor BDSM szerű jelenetek vannak, szinte kivétel nélkül domina-szerű Hölgyek kínoznak férfiakat, hol játékosan, hol valóban valóban brutálisan.

A legtöbb embernek valóban a szado-mazo jut a BDSM-ről eszébe. A szexológia mai napig tartó -szerencsére nem minden szexológusra jellemző- maradi felfogása mellett sok film erősítette és erősíti most is azt a képzetet számos emberben, hogy a BDSM egyenlő a brutális, nem belegyezéses testi kínzással, emberrablással és minden hasonló "nyalánksággal."

Már többször megkaptam azt a kritikát, hogy miért állítom én, hogy az efféle kegyetlenkedés BDSM. Egy szóval sem állítottam sem most, sem korábban. Azt gondolom, hogy nem BDSM, de a fent említett fiatalember számára és még több millió, vagy tízmillió ember számára a világon ez jelenti a BDSM-et kellő ismeretek és utánaolvasás hiánya miatt.

Az pedig miért fontos, hogy mit gondolnak azok, akik nem részesei ennek a világnak? Nagyjából 4-5 évvel ezelőttig betegnek gondoltak minket hivatalosan. Nem volna jó érzés úgy bemenni a munkahelyre, hogy a munkatársak előtt nem kell szégyenkezni? Számtalanszor hallom és olvasom itt és máshol is, hogy a kollégák és a család előtt szégyenleni kell a BDSM beálítottságot. Mi lehet az oka annak, hogy ezt sokan szégyellik? Azoknak a vélekedése, akik nincsenek benne ebben a világban. Az ő véleményüket pedig a média, a filmek és a -sok esetben- maradi szakemberek formálják elsősorban.

Miért írom ezeket? Ma olvastam, hogy hamarosan megjelenik Jim Carrey "új" filmje, amit már 2 éve bemutattak Lengyelországban. Az alkotás egyik főszereplője: Márton Csókás (http://www.imdb.com/name/nm0190744/), aki félig magyar származású. A Dark Crimes (Sötét Bűnügyek) című filmről úgy írnak, mint ami aberációkban dúskál:

https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/04/12/jim_carrey_dark_crimes_film_trailer/

A BDSM-et Brutál Domina Szado-Mazoként, vagy hasonlóan látó emberektől pedig nem elvárható, hogy lássák a különbségeket egy ilyen alkotás és a valóságos BDSM közt. Ha egy témával kapcsolatban szinte folyamatosan azt hallod, hogy rossz, rossz és beteges rossz, rossz és beteges, nem fog egyik pillanatról a másikra megváltozni a véleményed.

Nem áll hatalmamban sem hollywoodi filmek producereinek , sem a szexológusok gondolkodásmódján változtatni, ugyanakkor remélem, hogy jó lesz ez a film. Miért szeretném megnézni? Gyerekkoromban Jim Carrey volt a kedvenc színészem, és nem tartok attól, hogy ennek a filmnek a hatására beteges gyilkosokként kezdjem látni közösségünk tagjait. Kérdés, hogy itthon bemutatásra kerül-e ez az alkotás? Lehet, hogy jobbat tesz a mi hazai megítélésünknek ha nem, bár egy amerikai-lengyel koprodukciót, egy félig magyar főszereplővel illendő lenne idehaza is vászonra vinni.

A blogot sikerült 23:23-ra befejeznem. Ez csak egy jel lehet.

Comments (4)


Deleted user
#284658 | 2018. 04. 16. 13:58
Király Eszter írásai a Férfiak Kulbjában egyfajta parafrázisai annak, hogy a férfi az erős, uralkodó és eltartó, a nő pedig szűljön gyereket és főzzön. Ő képtelen elfogadni a XXI. századi egyenlő nő és férfi állapotot.
Deleted user
#284010 | 2018. 04. 13. 15:29
Ám van egy másik a párkapcsolat témában:

http://ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/hatalom_a_szerelemben_ferfi_es_no_dominanciaharca
Deleted user
#283999 | 2018. 04. 13. 15:08
X év után találtam egy normális cikket:

https://www.sonline.hu/szines/eletmod/alarendelt-vagy-inkabb-dominans-vagy-soha-ne-szegyelld-ha-igy-vagy-boldog-elvezd-217844/
Deleted user
#283906 | 2018. 04. 12. 23:44
Brutál Domina Szado-Mazo ez tetszik. :)

Nem hallottam még erről a filmről. Kiváncsi vagyok mi sül ki belőle. Köszönöm a név szerint említést!

A rövid írásokkal az a baj, hogy biztos van olyan gondolatmenetem amire nem térek ki bővebben, és így támadhatóbbak. És már ahhoz nincs külön idegrendszere, hogy valamit századjára is már leírt egyszer az ember.